Kemény csata után vereség Kazahsztán ellen

2019.05.05. 19:20 |

A házigazda Kazahsztán ellen játszotta utolsó mérkőzését a magyar válogatott a Divízió I/A világbajnokságon. Szoros és kemény találkozó volt a végső aranyérmessel.

Majoross Gergely megbízott szövetségi kapitány és stábja változtatott néhány dolgon a szlovének elleni mérkőzés után. Az azon a meccsen eltiltott Hári János visszatérhetett és elfoglalta helyét Erdély Csanád és Galló Vilmos között, így Sarauer Andrew lett a negyedik sor centere. 

Nagy Gergő és Benk András helyet cseréltek, utóbbi került a harmadik sorba, míg Nagy a negyedikbe. A védőpárosok változatlanok maradtak, a kapuban Bálizs Bence kezdett, cseréje Vay Ádám volt, míg a sérüléssel bajlódó Magosi Bálint nem léphetett jégre. 

Gól nélküli első harmad 

A magyar válogatott kapta az első emberelőnyt rögtön a mérkőzés elején, de nem tudott betalálni belőle. Az első igazi lehetőség a negyedik sortól jött, Terbócs István lőtt, majd Nagy Gergő előtt adódott esély jobb oldalról. 

A harmad közepe táján Kazahsztán veszélyeztetett többet a magyar kapu előtt, de nem talált be. A játékrész vége felé a hazaiak percekre beszorították a magyar válogatottat, majd jött az első magyar kiállítás, de sikerült megúszni. Az első harmad után 0-0 volt az állás. 

Második harmad: lüktető játék és kazah vezetés 

A kazahok bekezdtek a második játékrészben, de akadt magyar lehetőség is, Galló Vilmos lövése azonban fölé szállt. Ebben a periódusban a magyar válogatott képes volt percekre a házigazda térfelén tartani a korongot. 

Gólt mégis a kazahok szereztek, Nyikita Mihajlisz verte Bálizst, amikor félmagasan balról behúzta a pakkot a kapuba. 1-0 

A hazaiak nem lankadtak, rendesen megdolgoztatták a magyar kapust. Magyar oldalról Sarauer Andrew előtt adódott lehetőség, de a kapus védeni tudott. 

A harmad ekkor meglehetősen lüktető játékot hozott, a vége felé Varga Arnoldnak volt egy kemény lövése, de a korong a kazah kapus kesztyűjében kötött ki. 

A harmad utolsó perceiben a házigazda emberelőnyhöz jutott, de amikor már úgy tűnt, sikerül betalálnia, Bálizs Bence nagyot védett, így maradt az 1-0-as kazah vezetés. 

Góleső a záróharmadban 

Az utolsó játékrész magyar kiállítással kezdődött, amit a hazaiak ki is használtak, Anton Nekrjacs kapott a magyar kapu mögül szép passzt és onnan már nem volt nehéz dolga. 2-0 

Nem sokkal ezután Bartalis István szépíthetett volna, majd Sofron István korcsolyázott át a kazah védelmen és ő már nem hibázott! 2-1 

A gól visszahozta a meccsbe a magyar válogatottat, amely el is kezdett nyomni. Később a kazahok kettő az egyben vezethették a korongot a védelemre, de Bálizs Bence a helyén volt és védett. 

A harmad és a világbajnokság utolsó perceiben a magyar együttes mindent megpróbált. A vége előtt 3:03-al ismét kiállítottak egy magyart, a házigazda pedig nem habozott kihasználni az előnyt, Rimarjev lőtt hatalmas gólt. 3-1 

Nem volt mit tenni, 1:47-tel a vége előtt a magyar válogatott időt kért, levitte a kapust, aki 50 másodperccel a vége előtt visszatért, hogy alig 20 másodperccel később megint lekorcsolyázzon. Gól azonban már nem született, így maradt a 3-1-es kazah győzelem

A magyar válogatott Kazahsztán ellen 

Erdély, Hári, Galló
Nagy K., Bartalis, Sofron
Benk, Vas, Bodó
Nagy G., Sarauer, Terbócs

Stipsicz, Szabó
Wehrs, Szirányi
Pozsgai, Macaulay
Varga

Bálizs (Vay)
Injured: Magosi

A magyar válogatott eredményei

április 29., hétfő, 8:30: Magyarország–Dél-Korea: 1-5
április 30., kedd, 15:30: Fehéroroszország–Magyarország: 3-1
május 2., csütörtök, 8:30: Litvánia–Magyarország 1-4
május 3., péntek, 15:30: Magyarország–Szlovénia 0-6
május 5., vasárnap, 15:30: Kazahsztán–Magyarország  3-1

A keret

Bálizs Bence

G

MAC Újbuda

Rajna Miklós

G

MAC Újbuda

Vay Ádám

G

DVTK Jegesmedvék

Macaulay Scott

D

MAC Újbuda

Pozsgai Tamás

D

MAC Újbuda

Stipsicz Bence

D

Fehérvár AV19

Szabó Dániel

D

Fehérvár AV19

Szirányi Bence

D

DVTK Jegesmedvék

Varga Arnold

D

UTE

Wehrs Kevin

D

Tölzer Löwen (GER)

Bartalis István

F

Schwenningen (GER)

Benk András

F

UTE

Bodó Christopher

F

MAC Újbuda

Erdély Csanád

F

Fehérvár AV19

Galló Vilmos

F

Timra

Hári János

F

Fehérvár AV19

Magosi Bálint

F

DVTK Jegesmedvék

Nagy Gergő

F

FTC-Telekom

Nagy Krisztián

F

MAC Újbuda

Sarauer Andrew

F

Fehérvár AV19

Sofron István

F

Fehérvár AV19

Terbócs István

F

MAC Újbuda

Vas János

F

DVTK Jegesmedvék

A stáb

Majoross Gergely

Megbízott szövetségi kapitány

Szilassy Zoltán

Másodedző

Farkas Tamás

Kapusedző

Kiss Dávid

Videóedző

Nagy Ákos

Erőnléti edző

Dr. Majzik Ernő

Csapatorvos

Bagonya Imre

Fizioterapueta

Sashalmi Tamás

Fizioterapeuta

Nagy József

Felszerelésmenedzser

Imre Lajos

Csapatvezető

Szilágyi Levente

Csapatvezető

Závodszky Szabolcs

Médiamenedzser

Gyerehokizni

Válogatott termékek