Nagyot küzdött, de vesztett a magyar válogatott

2019.04.30. 18:00 |
A hétfőinél sokkal fegyelmezettebb jégkorong a szintén volt A csoportos válogatott ellen kedd este egy 1-3-as vereségre volt elegendő a kazahsztáni divízió 1/A csoportos világbajnokságon.

Remekül állt bele a meccsbe a nemzeti csapat, azonnal magához ragadta a kezdeményezést, már az első percben mozgalmas jelenetek alakultak ki a fehérorosz ketrec előtt, Galló húzta rá a kósza korongot fonákkal, Milcsakov a helyén volt. Hiába nyomtunk, gólt a meglóduló ellenfél szerzett az 5. percben, Szergej Maljavko bombájáért felnyúlt Vay, mindenki azt hitte, hogy a korong megpihen a kesztyűjében, de kiperdült a kapu előterébe, Feoktyisztov eszmélt a leghamarabb, bekotorta. Mindez csak kicsit fogta meg a mieinket, mentek előre becsülettel, dinamizmus is volt az akcióikban, a túloldali védelem azonban jórészt kontrollálta az eseményeket. Így történt ez az első emberelőnyünk során is, amikor igazán veszélyes szituációkat nem tudtunk összehozni. A harmad utolsó harmada nagyrészt a beloruszoké volt, ekkor a mi védelmünk állta a sarat, és Vay is bemutatott néhány bravúrt. A végén még Nagy Krisztián szerzett erőszakosan pakkot a támadóharmadban, jó lövésre már nem futotta az erejéből, majd egy éles keresztpassz nyomán keletkezett tumultusban Milcsakov hosszabb időre elvesztette a bárdját, ezt sem sikerült kihasználni, maradt a 0-1 a szünetre.

A második harmad veszélyes fehérorosz léehetőségekkel indult, aztán megint átvette az irányítást a magyar válogatott, különösen akkor, amikor emberelőnybe került, jelentős helyzetek tömkelegét hozták össze ekkor a támadók, viszont ismét kimaradt mindegyik. Lendületben maradtak Háriék, mentek mindent bele alapon, hiába, sehogy sem játhattak túl a fehéroroszok eszén. Akik belőtték a második góljukat is: óriási helyzet és nemkülönben komoly védés nyomán nagy kavarodás akalult ki Vay kapuja előtt, hasztalan próbált felszabadítani a csapat, a játékszer a kéken várakozó Liszovec elé került, ő meg átlőtte a tömeget, 0-2 a 30. percben. Ez a fejlemény újfent megfogta némiképp a mieinket, akiknek csak az utolsó percekre sikerült ismét határozottabb előrehokit a jégre vinniük. Megint kaptunk egy jogos fórt, megint ott voltunk Milcsakov előtt, megint nem akart átcsurogni a korong rajta, maradt a közte kettő.

Az első magyar kiállítást csak a 44. percben fújták be, melynek az elején Galló Vilmos pakkot lopott a támadóharmadban, szólóban kilépett, a kapus védett, a 8-asunk ismételni akart, a bírók testre ütést ítéltek, így kettős hátrányba kerültünk másfél percre. Ezt az ellenfél ki is használta, Geoff Platt hatalmas gólt lőtt,  0-3. Az utolsó felvonás második felében mindent megtett a nemzeti csapat, hogy megszerezze a becsületgólját, illetve hogy elrontsa Milcsakov shutoutját. Ehhez a lendület akkor jött meg, amikor Vay előrevetődve és -csúszva kaparintotta meg a korongot majdnem a kék vonalnál, azonnal indított is kézzel, Sofron lépett, ki, de mellé ment a lövése. A szépítés így is összejött, egy újabb fehérorosz hátrányban Galló a szokásos mozdulatával húzta be a korongot a kapu közvetlen előterébe, és annak rendje-módja szerint be is fejezte, 1-3 az 55. percben. Meglódultak a mieink, hogy még közelebb kerüljenek, de erre már nem volt idő, a több mint kétperces kapus nélküli játék sem hozott gólt, maradt a kétgólos vereség. Harmadik mérkőzését csütörtökön Litvánia ellen játssza a világbajnokságon magyar válogatott.

A magyar válogatott:

Erdély, Hári, Galló
Bartalis, Sarauer, Sofron
Nagy G., Vas, Bodó
Nagy K., Benk, Magosi
Terbócs

Stipsicz, Szabó
Varga, Wehrs
Pozsgai, Macaulay

Vay (Bálizs)
Sérült: Szirányi

A vb magyar érdekeltségű programja

április 29., hétfő, 8:30: Magyarország–Dél-Korea: 1-5
április 30., kedd, 15:30: Fehéroroszország–Magyarország
május 2., csütörtök, 8:30: Litvánia–Magyarország
május 3., péntek, 15:30: Magyarország–Szlovénia
május 5., vasárnap, 15:30: Kazahsztán–Magyarország 

A keret

Bálizs Bence

G

MAC Újbuda

Rajna Miklós

G

MAC Újbuda

Vay Ádám

G

DVTK Jegesmedvék

Macaulay Scott

D

MAC Újbuda

Pozsgai Tamás

D

MAC Újbuda

Stipsicz Bence

D

Fehérvár AV19

Szabó Dániel

D

Fehérvár AV19

Szirányi Bence

D

DVTK Jegesmedvék

Varga Arnold

D

UTE

Wehrs Kevin

D

Tölzer Löwen (GER)

Bartalis István

F

Schwenningen (GER)

Benk András

F

UTE

Bodó Christopher

F

MAC Újbuda

Erdély Csanád

F

Fehérvár AV19

Galló Vilmos

F

Timra

Hári János

F

Fehérvár AV19

Magosi Bálint

F

DVTK Jegesmedvék

Nagy Gergő

F

FTC-Telekom

Nagy Krisztián

F

MAC Újbuda

Sarauer Andrew

F

Fehérvár AV19

Sofron István

F

Fehérvár AV19

Terbócs István

F

MAC Újbuda

Vas János

F

DVTK Jegesmedvék

A stáb

Majoross Gergely

Megbízott szövetségi kapitány

Szilassy Zoltán

Másodedző

Farkas Tamás

Kapusedző

Kiss Dávid

Videóedző

Nagy Ákos

Erőnléti edző

Dr. Majzik Ernő

Csapatorvos

Bagonya Imre

Fizioterapueta

Sashalmi Tamás

Fizioterapeuta

Nagy József

Felszerelésmenedzser

Imre Lajos

Csapatvezető

Szilágyi Levente

Csapatvezető

Závodszky Szabolcs

Médiamenedzser

Gyerehokizni

Válogatott termékek