A játszva tanulás

2019.10.06. |

A tanulás akkor a leghatékonyabb, amikor örömet okoz, éppen ezért az edzéseken az a cél, hogy a gyerekek örömüket leljék benne, és eközben legyen minőségi és mennyiségi végrehajtás is.

A játékosok minden korosztályban, sokkal jobban élvezik az edzést, amikor az örömteli. Kis területeket használva, azokon játszva növelhetjük a játékos mozgásos részvételét az edzésen.

Az állandó mozgás rengeteg ismétlést is jelent, ami felgyorsítja a tanulási fázist. Előnye, hogy csoportbontásban sok játékossal is működik, a játékosok saját sebességükön tanulnak és többen érnek a koronghoz.

A játék három típusa:

  • Örömteli, vidám játékok, váltóversenyek és versenyek
  • Alkalmazott szabályú játékok (az annyit jelent, hogy olyan speciális szabályokat építünk be a játékba, melyek segítenek megtanítani különböző készségeket és taktikai elemeket. Ennek eredményeként fejlődik a csapatmunka és a játékosok gondolkodása)
  • Mérkőzés szituációs játékok

Alapelemek a játékon keresztül történő tanításhoz

Fontos, hogy mindig a játék a lényeg, mert magából a játékból lehet tanulni. Legyen a képességeknek, taktikai elemeknek és azok céljainak világos oktatási sorrendje.

Az adott célnak megfelelő játékokat válasszuk (nehezebb vagy kön

nyebb), mindig használjunk támadójátékot segítő szabályokat. 

Ezek a játékok teljes egészében használhatók a szárazedzéseken is, azért hogy még jobban elsajátítsák a jégen tanultak készségeket.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV