Dr. Pásztor György Alapítvány

2020.05.25. |
A Dr. Pásztor György Alapítvány a Magyar Jégkorong Szövetség hagyományőrző Történeti Bizottságának és Hírességek Csarnokának támogatására jött létre. A kuratórium elnöke Németh Miklós, az MJSZ korábbi elnöke.

Az Alapítvány célja a jégkorong sportág múltjának ápolása, tárgyi emlékek megőrzése és azok megismertetése a jelen és jövő generációival annak érdekében, hogy a sportág hosszú távon fennmaradjon, sikeres legyen és tovább fejlődjön. Hiszen aki nem ismeri a múltját, az nem áll biztos lábakon a jelenben és a jövőben sem. Így igen fontos első lépés volt a Magyar Jégkorong Szövetség hagyományőrző Történeti Bizottságának és a Hírességek Csarnokának létrehozása.
Az alapítók az Alapítvány életre hívásával kívánnak hozzájárulni e kezdeményezések hosszú távú fennmaradásához, fejlesztéséhez és támogatásához hozzájárulni. Dr. Pásztor György pályafutása kezdetétől elkötelezett híve, alakítója, meghatározó szereplője és képviselője a hazai és nemzetközi jégkorongnak. Döntő szerepet játszott abban, hogy a magyarországi jégkorong Hírességek Csarnoka (Hall of Fame) létrejöjjön.

Az Alapítvány célja, tevékenysége:

1. Emléket állítani a magyar jégkorongsport fejlődésében meghatározó szerepet játszó sportembereknek.
2. A Hírességek Csarnokának működtetése és az ezzel kapcsolatos teendők segítése.
3. Kapcsolattartás a Történeti Munkacsoport tagjaival, munkájuk támogatása.
4. Kapcsolattartás a Nemzetközi Szövetség Hall of Fame munkatársaival.
5. Részvétel a nemzetközi Hall of Fame beválasztási ceremóniáján.
6. Részvétel és anyagi támogatás nyújtása események megszervezésében, a Hoki Múzeum egyes rendezvényein és a Történeti Bizottság által szervezett programokon (beválasztási ceremónia, közös meccsnézés, összejövetelek, stb.). Aktív részvétel különböző jégkorong eseményeken (korongbedobás, díjátadás, megnyitó ceremónia, ünnepélyes szerződéskötés, stb.).
7. Tanácsadás az egyes események és programok, régi játékostársak és emlékek kapcsán, a Hoki Múzeum anyagainak kiállításában – annak érdekében, hogy hiteles lehessen a megjelenés
8. Felkutatni, összegyűjteni, megőrizni, tárolni és kiállítani azokat a tárgyakat, relikviákat, történeteket, amelyek fontos emlékei a magyarországi jégkorong múltjának és jelenének. Ezek bemutatása és megismertetése a nagyközönséggel.
9. Dicsőség-falak kialakítása stadionokban, iskolákban és egyéb helyszíneken elsősorban játékosokról, illetve azokról, akik a sportágért, annak fejlődéséért, népszerűsítéséért sokszor társadalmi munkában, eredményesen tevékenykedtek.
10. Minden érdeklődő, valamint közösségek, de elsősorban az ifjúság megismertetése a jégkorong történetével, hagyományaival. Ezzel kapcsolatban versenyek, kiállítások, előadások szervezése, azok lebonyolítása, díjazása.

Az Alapítvány bankszámlaszáma:
10918001-00000063-35150009 (UniCredit)