Vereség a vb-nyitányon

2019.04.29. 10:51 |
A magyar férfiválogatott 5-1-re kikapott Dél-Koreától a kazahsztáni Divízió I/A világbajnokság első mérkőzésén. Kedden Fehéroroszország ellen lehet javítani.

A világbajnokság első meccsén Bálizs Bence kezdett a kapuban, és Vay Ádám volt a tartalék.

A magyar együttes gyorsan emberelőnybe került, de ezt nem tudta kihasználni, mert Hári János is büntetést kapott. Négy a négy ellen, majd fél percig fórban a koreaiak nem tudtak veszélyeztetni. Az első komoly helyzet Erdély Csanád előtt adódott, aki Galló Vilmos finom passzát lőtte rá, de a korong a vasról lepattant, és az ellenfél kapusa, Dalton rá tudott ülni. Videózás következett, ám látszott, hogy nem csúszott át a korong, így nem ítéltek gólt. Újabb magyar fór következett, és ezt már sikerült is végigtámadni a koreai harmadban, ám hiába a sok lövés, nem született meg a vezető találat.

A mieink domináltak, az ázsiai együttes pedig ellentámadásokkal próbált veszélyeztetni, és egy ilyen végén előnybe is került öt perccel a harmad vége előtt. A saját harmadukban szereztek korongot, kettő az egy ellen vitték a kapura, és Sin Szang Vu lövése átcsúszott Bálizs lábai között (0-1). Szerencsére egy percen belül jött a magyar válasz: Galló kerülte meg a kaput, a rövidre akarta betenni, de kipattant, ám éppen a másik oldalon érkező Hári elé, aki bebombázta a korongot (1-1).

A második harmad magyar lehetőségekkel indult, de a 22. percben ismét Dél-Korea vezetett, miután An Dzsin Huj kihasznált egy emberfölényes akciót (1-2). Ezúttal nem lehetett gyorsan válaszolni, mert Erdély kapott kiállítást, de végül legalább a két percet sikerült kivédekezni. Lendületben maradtak a koreaiak, és Bálizs bravúrjainak volt köszönhető, hogy nem változott az állás. Aztán a 29. percben ő sem tudott segíteni: Wehrs 2+10 perces kiállítása után okosan játszották meg a fórt a koreaiak, és végül Kim Szang Vuk lőtt a hálóba (1-3).

Igyekezett fokozni a nyomást a magyar válogatott, de közben figyelni kellett a gyors kontrákra is. Dalton továbbra is jól védett, Erdély és Szabó lehetőségét is fogta. Az újabb helyzet közben Erdély kapott kiállítást. Emberhátrányban Magosi indult meg, de kemény lövését a koreaiak kapusa ismét védte. A büntetés lejárt, majd Varga került helyzetbe, de elment az ütője előtt a korong, aztán Hári próbálkozása ment mellé. Bálizsnak is kellett akadt dolga, míg a harmad utolsó helyzete Bartalis előtt adódott, de Dalton ezúttal is a helyén volt.

Az utolsó harmad is magyar mezőnyfölénnyel kezdődött, ám a koreai csapat fegyelmezetten védekezett, így pedig kevés helyzetet sikerült kialakítani, közben pedig az ellenfél kontráiban is ott volt a veszély. A 48. percben újra a magyar harmadban szerzett korongot Dél-Korea, és ki is használta a három az egy elleni helyzetet, Kim Ki Szung lőtte be a végletekig kijátszott akciót (1-4). Egy perccel később tovább nőtt a különbség: Kim Szang Vuk húzott befelé a bal szélről, és fonákkal a bal felsőbe emelt (1-5).

Kilenc perccel a vége előtt fórba került a magyar válogatott, és bár beszorította riválisát, nem sikerült közelebb zárkózni. Vas János büntetése alatt a koreaiak nem erőltették a támadásokat, az előny őrzésére koncentráltak. A hajrában újabb magyar emberelőny következett, és Nagy Gergő a kapuba továbbította a korongot, de a gólt nem adták meg, mert a korcsolyáról pattant be. A hátralévő percekben már nem változott az állás, így a magyar csapat négygólos vereséggel kezdte a vb-t.

A magyarok legjobbjának Galló Vilmost választották.

A vb magyar érdekeltségű programja

április 29., hétfő, 8:30: Magyarország–Dél-Korea 1-5
április 30., kedd, 15:30: Fehéroroszország–Magyarország
május 2., csütörtök, 8:30: Litvánia–Magyarország
május 3., péntek, 15:30: Magyarország–Szlovénia
május 5., vasárnap, 15:30: Kazahsztán–Magyarország 

A keret

Bálizs Bence

G

MAC Újbuda

Rajna Miklós

G

MAC Újbuda

Vay Ádám

G

DVTK Jegesmedvék

Macaulay Scott

D

MAC Újbuda

Pozsgai Tamás

D

MAC Újbuda

Stipsicz Bence

D

Fehérvár AV19

Szabó Dániel

D

Fehérvár AV19

Szirányi Bence

D

DVTK Jegesmedvék

Varga Arnold

D

UTE

Wehrs Kevin

D

Tölzer Löwen (GER)

Bartalis István

F

Schwenningen (GER)

Benk András

F

UTE

Bodó Christopher

F

MAC Újbuda

Erdély Csanád

F

Fehérvár AV19

Galló Vilmos

F

Timra

Hári János

F

Fehérvár AV19

Magosi Bálint

F

DVTK Jegesmedvék

Nagy Gergő

F

FTC-Telekom

Nagy Krisztián

F

MAC Újbuda

Sarauer Andrew

F

Fehérvár AV19

Sofron István

F

Fehérvár AV19

Terbócs István

F

MAC Újbuda

Vas János

F

DVTK Jegesmedvék

A stáb

Majoross Gergely

Megbízott szövetségi kapitány

Szilassy Zoltán

Másodedző

Farkas Tamás

Kapusedző

Kiss Dávid

Videóedző

Nagy Ákos

Erőnléti edző

Dr. Majzik Ernő

Csapatorvos

Bagonya Imre

Fizioterapueta

Sashalmi Tamás

Fizioterapeuta

Nagy József

Felszerelésmenedzser

Imre Lajos

Csapatvezető

Szilágyi Levente

Csapatvezető

Závodszky Szabolcs

Médiamenedzser

Gyerehokizni

Válogatott termékek