Technikai képességtesztek

2019.02.21. |

A technikai képességek tesztelése kifejezetten fontos a jégkorongban, hiszen ezek a készségek fejlesztik a játékost, egyúttal adják meg egy magasabb szintű jégkorongtudás alapjait. 

A tesztelés vidám módja annak, hogy kihozzuk a játékosokból a legjobb teljesítményt, emellett alkalmas a versenyszellem és a hozzáállás javítására, ráadásul már a legapróbb fejlődés is győzelem egyéni és csapatszinten egyaránt. 

Az sem utolsó szempont, hogy a gyakorlatokat könnyű kialakítani és levezetni, emellett könnyen beilleszthetők a mindennapi edzésekbe állomáshelyszínekként vagy bemelegítésként – nem csupán edzésen, de mérkőzések előtt is. 

Gyermekek esetében a két harmadban keresztben zajló játékok mellett a semleges harmadban is könnyen levezethetők. 

A legfontosabb alapok

Nagyon fontos, hogy ezekben a feladatokban szerepelnek a jégkorong legfontosabb technikai alapjai, melyek elsajátításával kortól függetlenül fejleszthető a játékosok képzettsége.

Ráadásul a további fejlesztés is megoldható, hiszen edzéslátogatással, szakmai könyvek olvasásával, vagy akár az interneten böngészve is találhatunk hasonló (és továbbgondolt) gyakorlatokat.

A lényeg, hogy rendszerben dolgozzunk és legyünk következetesek, különösen, mert a képességek fejlesztése időt és folyamatosságot igényel!

Az edző feladata

A szakember az erre irányuló gyakorlatok számának növelésével az edzésen továbbgondolva is fejlesztheti a feladatokat, de a fejlesztési filozófiába beleillő újakat is kereshet. 

Az alapok oktatása elengedhetetlen ahhoz, hogy továbbléphessünk más (például taktikai jellegű) feladatokhoz a csapatunkkal. 

A vezetők feladata 

A technikai képességteszteket érdemes a mindennapi edzések részévé tenni, amihez jó ötlet lehet a klubon belüli más csapatokkal együtt dolgozni. Vagy akár más klubokkal is, egyfajta „képességteszt fesztiválokat” szervezve, hiszen ezek erősíthetik a versenyszellemet, hatékonyak és szórakoztatók is.

Az akár havi rendszerességgel megszervezett közös tesztek már rövid időn belül a csapatok gyors technikai fejlődését eredményezhetik, melyek a mérkőzéseken is megmutatkozhatnak. 

A szülők dolga 

A szülő legfontosabb feladata, hogy támogassa gyermeke tartalmas időtöltését és érdeklődjön szeretett sportága iránt. A technikai képességek a megfelelő fejlődés alapjai egy jégkorongozó számára, hiszen ezek alkotják azt az alapot, amelyre építkezve a folyamatos edzések és magasabb ambíciók jobb eredményt hozhatnak – a rendszeres gyakorlás egy, a mindennapi életben is hasznosítható tapasztalat!

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV