Korcsolyázás és bottechnika az U8-U10-es korosztályban

2019.11.13. |

Ebben a két korosztályban nagyon fontos alapokat kell elsajátítani, az alábbiakban ezeket a korcsolyázási és bottechnikai követelményeket vesszük sorra korosztályra és védekezésre-támadásra bontva. 

U8 - szupermini 

Edzések: heti 2-3, 60 perc 

Korcsolyázás 

A korcsolyázás terén az elesés-felállás, helyben gyakorlatokat kell végezni, fontos az alapállás, illetve az alapállásban csúszás és az előre korcsolyázás. 

Csúszások közül a halacska, a szlalom, az egy láb pumpálás, a roller, az egy lábon csúszás, az ugrás és a szökdelés. 

A követelmények közé tartozik a hokikanyar és a hokifék, a hátra korcsolyázás, a c-vágás, a rajt és a hátrafék, a koszorúzás előre. 

Ebben a korban kell elkezdeni a hátra koszorúzást és ha lehetséges a fordulatokat, átváltásokat. 

Bottechnika 

Bottechnika terén meg kell ismertetni az ütő részeit és el kell sajáttítatni az ütő helyes fogását csakúgy, mint az ütővel kézben korizást. 

Fontos a korongvezetés, helyben, tenyeresen és fonák-tenyeresen, a lábbal korongvezetés, valamint a korong elvesztése utáni javítás, a korongszerzési technikák. 

Követelmény a testcsel, a húzott és a fonák lövés, valamint elkezdődhet a kapusok kipróbálása. 

A játék egyéni taktikai elemei 

Az U8-ban el kell sajátítani a játék alapjait, tehát hogy melyik kaput védem, melyiket támadom, illetve mikor támadunk, mikor védekezünk. 

Védekezésben a fej forgatása, az ütő lenti, aktív használata, a helyes távolság betartása, valamint a támadó és kapus közötti vonalon belül maradás, a kapu előtt az ütő felszedése fontos. 

Támadásban a testcselek, a korong pálya szélén történő felvitele, a védő melletti befordulás, a kipattanó megszerzése és a takarás tartozik az elsajátítandó technikák közé. 

U10 - mini 

Edzések: heti 3-4, 60-80 perc 

Korcsolyázás 

Követelmény a hokikanyar és a hokifék tökéletesítése, az erőteljes előre korcsolyázás, az előre és a hátra koszorúzás, valamint a hátra korcsolyázás csakúgy, mint a fél- és teljes fordult, az átváltások előre koriból hátra koriba és fordítva és az irányváltások. 

Bottechnika 

Bottechnika terén el kell sajátítani a korongvezetést fonákon és tenyeresen, az egykezes korongvezetést, a hokikanyart koronggal, valamint a nem egyenesvonalú korongvezetést. 

Követelmény már a testcsel, a húzott lövés feladásból, a fonák lövés, a kanalazás, a passz, a fonák, az emelt és a palánk passz, miközben figyelmet kell fordítani a kapusok fokozott képzésére. 

A játék egyéni taktikai elemei 

A védekezésben 1-1 elleni játék, a védő oldalon maradás, a helyes távolság megtartása fontos, csakúgy, mint az ívben megtámadás, a passzsáv és a lövősáv levédekezése. 

Az U10-es korosztályban már tudni kell, hogy a saját kapu előtt mindig legyen védő (utolsó ember nem cselez!) és fontos az ütő felszedése, az embertámadás is, valamint az, hogy az első támadja a korongost. 

Támadásban a korong felvitele a pálya szélén, egy hátsó, biztosító játékos megtartása, a kipattanóért folytatott harc követelmény, miként azt is gyakorolni kell, hogy az ellenfél kapuja előtt lövésnél legyen valaki. 

El kell sajátítani a cselezés és passzolás egyensúlyát, miként azt is, hogy nem passzolunk a saját kapunk elé.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV