Szlovénia ellen jöhet a folytatás

2019.05.03. 11:38 |

A litvánok ellen megszerezte első győzelmét a magyar válogatott a kazahsztáni Divízió I/A világbajnokságon. Nem lenne baj, ha Szlovénia ellen a második következne.

Amikor úgy tűnt, hogy Majoross Gergely megbízott szövetségi kapitánynak és az edzői stábnak sikerült megtalálni a legjobban működő sorokat, kénytelenek voltak visszatérni a tervezőasztalhoz és elölről kezdeni az egészet.

Két támadó hiányik majd a magyar együttesből, Hári Jánost egy mérkőzésre eltiltották, Magosi Bálint pedig sérülés miatt nem lehet a többiekkel.

Ennek az lett a következménye, hogy két sor változatlan marad, Sarauer Andrew veszi át Hári helyét Erdély Csanád és Galló Vilmos között. A negyedik sort Benk András és Terbócs István alkotja.

A litvánok elleni meccsen Szirányi Bence játszott Wehrs Kevin mellett, a védőpárosok ugyanazok lesznek, akik befejezték az előző meccset. A kapuban Vay Ádám kezd, Bálizs Bence lesz a cseréje.

Ismerős ellenfél

Az ellenfél sok meglepetést aligha jelent, a két válogatott rendszeresen játszik egymás ellen, az idei szezonban is volt már két találkozó, nem beszélve arról, hogy az elmúlt évtizedben a világbajnokságokon is rendszeresen összefutottunk.

Emellett a szlovén válogatott több tagja magyar klubcsapatban játszik, Andrej Hebar az UTE játékosa, Ziga Pance az elmúlt szezont Miskolcon, Anze Kuralt pedig Fehérváron töltötte.

A tavalyi világbajnokságról 13 játékos maradt a keretben (nálunk 17). A világbajnokság előtt Anze Kopitar tűnt a legveszélyesebb játékosuknak, szerzett is három meccsen három pontot, de nem marad le tőle David Rodman sem, aki egy góllal és két assziszttal áll.

Jan Drozg tehetséges fiatal támadó, aki nyugtalanító rendszerességgel talál kapuba, de nem árt figyelni Robert Sabolicra sem. A kapuban mindkét hálóőr jégre lépett már a világbajnokságon.

Az első három mérkőzésen a szlovének még nem szereztek pontot, Kazahsztántól, Dél-Koreától és Fehéroroszországtól kaptak ki. Ami nem szabad, hogy megtévessze a magyar válogatottat, hiszen mindhárom csapat kifejezetten erős (mi is tapasztaltuk…), tehát a szlovének elleni minden lesz, csak könnyű meccs nem.

Majoross Gergely megbízott szövetségi kapitány: Nem aggódunk különösebben miattuk. Biztosan nem elégedettek az eddigi eredményeikkel, biztos vagyok benne, hogy változtatni akarnak.

Erősen kell kezdenünk, mert a kulcsjátékosaik nagyon sokat játszottak az első három mérkőzésükön, mi talán nem terheltük annyira túl a sajátjainkat, ráadásul a szlovénoknak kevesebb idő jutott a regenerálódásra, mint nekünk.

Kényszerből meg kell bontanunk az Erdély-Hári-Galló sort, Hári helyére Sarauer kerül. A Bartalis-féle sor szerintem jól működött, ott szerencsére mindenki hadra fogható.

Magosi kiesése miatt kombinálnunk kell majd a rendelkezésre álló emberekkel. Sajnos nincs négy teljes sorunk, de majd úgy forgatjuk a játékosokat, hogy a lehető legjobban eloszlassuk a terhelést.

A magyar válogatott Szlovénia ellen

Nagy K., Bartalis, Sofron

Erdély, Sarauer, Galló

Nagy G., Vas, Bodó