Fölényes győzelem az olaszok ellen

2019.04.12. 19:59 |
A magyar női válogatott 9-0-ra nyert Olaszország ellen a Divízió I/A világbajnokság negyedik napján, így továbbra is vezeti a csoportot.

Változatlan sorokkal kezdett a magyar válogatott, mint a dánok legyőzésekor. A kapuba visszatért Németh Anikó, Mayer Fruzsina pedig ezúttal sem tudta vállalni a játékot.

Az első helyet Gasparics Fanni előtt adódott, de a kapus védeni tudott, és a kipattanót sem sikerült begyötörni.  Két perc elteltével emberelőnybe került a válogatott, ám nem tudott élni a lehetőséggel. A mieink is megfogyatkoztak, előbb Tóth Enikő, majd Németh Bernadett kapott büntetést, néhány másodpercig így kettős hátrányban kellett védekezni, de stabil maradt a csapat. Az olaszok egyszer kerültek ziccerbe, de nem tudtak túljárni Németh Anikó eszén. Sőt, ahogy lejárt a második büntetés, ikertestvére lódult meg, de a lehetőség kimaradt. Újabb magyar emberelőny következett, és ezt már sikerült kihasználni: az egész vb-n kiváló Gasparics Fanni lépett ki és magabiztosa értékesítette a helyzetet a 11. percben (1-0). Nem sokkal később ismét ő játszotta magát tisztára, ám a kapus ezúttal védett.

Nem sokat kellett várni a következő magyar találatra: a 14. percben Huszák Alexandra kerülte meg a kaput, a visszatett korongot pedig Dabasi Réka ütötte be (2-0). És itt még nem volt vége: újabb magyar emberelőny jött, amely alatt közel volt a harmadik találat, de végül már öt az öt ellen született: Nooren Averi passzát Gasparics lőtte be biztosan (3-0). Önbizalommal telve és lendületesen hokizott az egész válogatott.

A pihenő után is folytatódott a magyar parádé: az újabb olasz kiállítást ezúttal Nooren használta ki másodpercek alatt jobbról befelé húzva (4-0), majd a 24. percben szinte lemásolta az előző gólt, megint csak emberelőnyből betalálva (5-0). A negyedik találat után az olaszok kapust is cseréltek. Nem lassított a magyar válogatott, egyenlő létszámban is egyértelműen fölényben játszott és sorra alakította ki a helyzeteket: a meccs felénél Pintér Lili lőtt kapuvasat, majd Dabasi közeli lehetősége maradt ki.

Nem volt idő bánkódni, a 32. percben egy gyors akció végén Rónai Alexandra kotorta be a korongot, megszerezve a hatodik találatot (6-0) és saját első gólját a vb-n. Három perccel később ismét megfogyatkoztak az olaszok, és ezt rekordgyorsasággal, 11 másodperc alatt kihasználták a mieink: Gasparics készített elő, a kapu előtt pedig Horváth Tifani lőtte be a korongot (7-0). A folytatásban Tóth Enikő kapott megint büntetést, de kihúzta ezt az időszakot a válogatott Németh Anikó bravúrjának is köszönhetően.

Az utolsó harmad is hazai fölénnyel indult, majd az olaszok kerültek emberelőnybe Tóth Enikő harmadik büntetése miatt, de a védekezés továbbra is remek volt. A védőink is bátran lőttek, Németh és Odnoga Lotti is próbálkozott távolról. Az olaszok közel jártak a szépítéshez Abatangelo révén, ám közelről nem találta el a kaput. Nooren, majd Pintér Hanna próbálkozott. Újabb emberhátrányt sikerült kivédekezni, amelyet emberelőny követett, majd kettős fórba került a csapat. Ebből még nem született gól, de a szimpla előnyből igen: Seregély Míra ért bele a kapu előtt Kreisz Emma löketébe (8-0). Egy perccel később Rónai is betalált (9-0), így szépen zárta a meccset a válogatott, és megtette, ami saját erejéből tellett a feljutáshoz.

A magyar csapat legjobbjának Németh Bernadettet választották, az olaszoké pedig Rebecca Roccella lett.

Divízió I/A világbajnokság

Április 7., vasárnap, 17:00: Magyarország–Norvégia 2-1
Április 8., hétfő, 17:00: Magyarország–Szlovákia 1-2 - szétlövés után
Április 10., szerda, 17:00: Magyarország–Dánia 6-2
Április 12., péntek, 17:00: Magyarország–Olaszország 9-0
Április 13., szombat, 19:30: Magyarország–Ausztria

A pénteki program:

Norvégia-Szlovákia 4-0 (2-0, 1-0, 1-0)

Magyarország-Olaszország 9-0 (3-0, 4-0, 2-0)

Dánia-Ausztria 20:30

A keret

Név 

Poszt 

Klub 

Nehring Stephanie 

GK 

KMH Budapest 

Németh Anikó 

GK 

KMH Budapest 

Tóth Zsófia 

GK 

Óbuda HA 

Grkovic Jelena 

D 

KMH Budapest 

Kiss-Simon Franciska 

D 

KMH Budapest 

Kreisz Emma 

D 

MAC Budapest 

Mayer Fruzsina 

D 

Vasas 

Németh Bernadett 

D 

KMH Budapest 

Odnoga Lotti 

D 

Dartmouth (USA) 

Tóth Enikő 

D 

Lakers Kärnten (AUT) 

Dabasi Réka 

F 

KMH Budapest 

Gasparics Fanni 

F 

MAC Marilyn 

Gowie Alexandra 

F 

University of Alberta (CAN) 

Horváth Tifani 

F 

KMH Budapest 

Huszák Alexandra 

F 

KMH Budapest 

Jókai Szilágyi Kinga 

F 

KMH Budapest 

Jókai Szilágyi Zsófia 

F 

Lulea (SWE) 

Kiss Andrea 

F 

FTC 

Nooren Averi 

F 

KMH Budapest 

Pintér Hanna 

F 

FTC 

Pintér Lili 

F 

SDE Stockholm (SWE) 

Rónai Alexandra 

F 

KMH Budapest 

Seregély Míra 

F 

MAC Marilyn 

A stáb 

Pat Cortina 

Szövetségi kapitány 

Mika Väärälä 

Edző 

Budai Krisztián 

Kapusedző 

Kis András 

Videóedző 

Dr. Benczenleitner Ottó 

Erőnléti edző 

Magyar Orsolya 

Fizioterapeuta 

Albert Anna 

Sportmasszőr 

Jasó Judit 

Csapatvezető 

Szabó Dávid 

Felszerelésmenedzser 

Dr. Széplaki Attila 

Csapatorvos 

Gyerehokizni

Válogatott termékek