Vb-bronzérmes a női U18-as válogatott

2019.01.13. 19:03 |

Utolsó mérkőzését is megnyerte a magyar korosztályos együttes az ausztriai Divízió I/A világbajnokságon, így a harmadik helyen végzett.

Mivel az első vasárnapi mérkőzésen Szlovákia 5-1-re legyőzte a német csapatot, így eldőlt, hogy északi szomszédaink jutnak fel az elitbe, és az is, hogy a magyar együttes legjobb esetben bronzérmes lehet. Ehhez le kellett győzni Dániát.

Az első harmadban kétszer játszhatott fórban a magyar együttes, és végül a másodikat sikerült is kihasználni az utolsó percben. Szépen járatták a korongot a mieink, majd Szamosfalvi Petra húzott befelé a jobb szélről, és pontos lövéssel vette be a kaput.

A második harmadot remekül kezdték a magyarok, egy agilis korongszerzés után Horváth Imola passzolt Kreisz Emmához, majd az egyből visszakapott korongot a hosszú felsőbe lőtte. Két perccel később a dánok kihasználták első emberelőnyüket, Dahl szépített, ám sokáig nem örülhettek ennek, mert a 27. percben újabb magyar találat született. Az ellenfél nem tudta kihozni a korongot a harmadából, és végül Seregély Míra lövése csúszott be a kapus alatt. A folytatásban is a mieink akarata érvényesült.

Az utolsó felvonásban is kézben tartották a meccset a magyarok, főleg emberelőnyben voltak nagy lehetőségek, de újabb gól nem született. A dánok próbálkozásait Tóth Zsófia biztosan hárította.

A magyar válogatott három győzelemmel, egy hosszabbításos és egy rendes játékidős vereséggel zárta a vb-t, így bronzéremmel térhet haza.

Bedő Botond vezetőedző: „Az első gólunk kicsit késve érkezett a szokásoshoz képest, de jól játszottunk addig is. Ez a gól nagy erőt adott, a vezetés megszerzése után egyértelmű volt a meccs a számunka, tudtuk kontrollálni az ellenfelet. A második harmadot sikerült úgy kezdeni, ahogy kellett volna az elsőt, 26 másodperc után gólt szereztünk. Összességében teljesen elégedett vagyok a csapattal, mind az öt meccsen mutatott teljesítménnyel. A szlovákok elleni tíz percet sajnálom egyedül, elizgultuk a meccs végét, azon kívül tökéletesen játszottunk végig. Mérkőzésről mérkőzésre javultunk és lépkedtünk előre a játék minden elemében. Az utolsó meccsen már nem követtük el azokat az apró hibákat, amiket az elején még igen. Nagy hangsúlyt helyeztünk arra, hogy ezeket kijavítsuk.”

A program

Január 4., péntek Magyarország-Ausztria 1-0 – felkészülési mérkőzés

Divízió I/A világbajnokság

Január 7., hétfő Magyarország-Olaszország 4-1

Január 8., kedd Magyarország-Szlovákia 2-3

Január 10., csütörtök Magyarország-Németország 2-3 - hosszabbítás után

Január 12., szombat Magyarország-Ausztria 2-1

Január 13., vasárnap 16:00 Magyarország-Dánia 3-1

A keret

Szabó Fruzsina

GK

MAC Budapest

Tóth Zsófia

GK

Óbuda HA

Faggyas Lilla

D

Győri NEMAK ETO HC

Fecske Maja Ágnes

D

Jászberényi JE

Gaitz Hanna Anett

D

KMH Budapest

Gengeliczky Dorottya

D

Győri NEMAK ETO HC

Lázár Csenge

D

Ferencvárosi TC

Preisinger Dorka

D

KMH Budapest

Szamosfalvi Petra

D

KMH Budapest

Timkó Blanka

D

Ferencvárosi TC

Horváth Imola

F

ifj Ocskay Gábor JA

Ivády Nina

F

Óbuda HA

Józsa Orsolya

F

Ferencvárosi TC

Kerekes Kármen

F

KMH Budapest

Kreisz Emma

F

MAC Budapest

Puskás Noémi

F

KMH Budapest

Seregély Míra

F

MAC Budapest

Strobl Lara Katalin

F

Vasas SC

Szelényi Nina

F

MAC Budapest

Váradi Orsolya

F

KMH Budapest

 A stáb

Bedő Botond

Szövetségi kapitány

Budai Krisztián

Kapusedző

Kis András

Videóedző

Kozák Attila

Erőnléti edző

Gallyas Gabriella

Rehabilitációs edző

Medgyes László

Felszerelésmenedzser

Dr. Széplaki Attila

Csapatorvos

Jasó Judit

Csapatvezető

(Fotó: eishockey.org/ Nicolas Zangerle )

Gyerehokizni

Válogatott termékek