Vereség a szlovákoktól a női U18-as vb-n

2019.01.08. 19:07 |

A magyar korosztályos csapat az utolsó harmadban kapott gólokkal szenvedett vereséget a szlovákoktól a Divízió I/A világbajnokságon.

Második mérkőzését is harcosan és lendületesen kezdte a magyar csapat, és ennek gyorsan meg is lett az eredménye: 42 másodperc után Seregély Míra jól érkezett egy lecsorgó korongra, és biztosan a hálóba lőtt. A vezetés után is jobban játszottak a mieink, akik sikeresen kivédekeztek egy emberhátrányt is.

A második harmad elején tovább növelte a vezetését a csapat, Horváth Imola kapta vissza a korongot Józsa Orsolyától a kapu előtt, majd szép mozdulattal a kapuba húzta azt. A szlovák együttes egyre inkább rákapcsolt, sok lövéssel kísérletezett, ám Tóth Zsófia jól védett.

A 49. percben szépített Szlovákia: amikor már úgy tűnt, hogy felszabadul a kapu, Matejkova szerzett korongot, és közelről nagy erővel a rövid felső sarokba lőtt. Egy perccel később megfogyatkozott a magyar alakulat, és ezt kihasználta az ellenfél, négy másodperccel a büntetés lejárta előtt: Vargova távoli lövése akadt be. A magyar együttes, majd nem sokkal később Szlovákia is időt kért. A hajrában is egymást érték a kiállítások, ám ebből is a szlovák csapat jött ki jobban: az 58. percben Kubekova ütött be közelről egy kipattanót. Az utolsó két percre emberelőnybe kerültek a mieink, ráadásul a kapust lehozva hat a négy ellen támadhattak, ám az egyenlítés már nem jött össze.

A magyar együttes a szerdai pihenőnap után csütörtökön a németekkel találkozik.

Bedő Botond vezetőedző: „Szuperül kezdtünk ezúttal is, sokáig tudtunk vezetni. Nem mi veszítettük el a meccset, hanem az ellenfél nyerte meg tíz perc alatt. A szlovák csapat a harmadik harmadra úgy jött ki, hogy mindent egy lapra tett fel, agresszívan letámadtak, alig tudtunk támadást építeni. A végén könnyű hibákat követtünk el. A helyzetkihasználáson javítanunk kell, mert ez megbosszulja magát. Emberelőnyben ezúttal nem voltunk hatékonyak. Azt mondtam a lányoknak, hogy ez egy meccs volt az ötből, ezt a lépcsőfokot kihagytuk, megbotlottunk egy kicsit. Pár órát lehet szomorkodni, aztán ezen a vereségen túl kell lépni, szerdán ki kell kapcsolni és fel készülni a németek ellen. Még van három találkozónk, amelyeken jól kell teljesítenünk. A németek ellen fegyelmezett játékra lesz szükség, nem hibázhatunk passzokat, nem hozhatunk össze lusta kiállításokat. A jó játékhoz kemény és hasznos munka kell, aztán meglátjuk, az mire lesz elég.”

A program

Január 4., péntek Magyarország-Ausztria 1-0 – felkészülési mérkőzés

Divízió I/A világbajnokság

Január 7., hétfő Magyarország-Olaszország 4-1

Január 8., kedd 16:00 Magyarország-Szlovákia 2-3

Január 10., csütörtök 12:30 Magyarország-Németország

Január 12., szombat 19:30 Magyarország-Ausztria

Január 13., vasárnap 16:00 Magyarország-Dánia

A keret

Szabó Fruzsina

GK

MAC Budapest

Tóth Zsófia

GK

Óbuda HA

Faggyas Lilla

D

Győri NEMAK ETO HC

Fecske Maja Ágnes

D

Jászberényi JE

Gaitz Hanna Anett

D

KMH Budapest

Gengeliczky Dorottya

D

Győri NEMAK ETO HC

Lázár Csenge

D

Ferencvárosi TC

Preisinger Dorka

D

KMH Budapest

Szamosfalvi Petra

D

KMH Budapest

Timkó Blanka

D

Ferencvárosi TC

Horváth Imola

F

ifj Ocskay Gábor JA

Ivády Nina

F

Óbuda HA

Józsa Orsolya

F

Ferencvárosi TC

Kerekes Kármen

F

KMH Budapest

Kreisz Emma

F

MAC Budapest

Puskás Noémi

F

KMH Budapest

Seregély Míra

F

MAC Budapest

Strobl Lara Katalin

F

Vasas SC

Szelényi Nina

F

MAC Budapest

Váradi Orsolya

F

KMH Budapest

 A stáb

Bedő Botond

Szövetségi kapitány

Budai Krisztián

Kapusedző

Kis András

Videóedző

Kozák Attila

Erőnléti edző

Gallyas Gabriella

Rehabilitációs edző

Medgyes László

Felszerelésmenedzser

Dr. Széplaki Attila

Csapatorvos

Jasó Judit

Csapatvezető

(Fotó: eishockey.org)

Gyerehokizni

Válogatott termékek