U16-os bajnokság: lejátszották a negyeddöntőket

2019.03.07. 13:13 |
Az U20-as és az U18-as után az U16-os bajnokságban is kialakult az elődöntő mezőnybe. A döntőbe jutásért az UTE a DVTK-val, az Ifj. Ocskay Gábor JA a MAC Budapesttel meccsel.

MAC Budapest A–Pesterzsébeti Hockey Club 3–2

Pesterzsébeti Hockey Club–MAC Budapest A 2–6

A MAC Budapest hazai jégen már az első harmad után 2–0-ra vezetett. A második harmadban nem esett gól, a 47. percben a Pesterzsébet szépített, de erre másfél perc múlva jött a válasz. Az 51. percben újra a vendégek voltak eredményesek, de egyenlíteni nem tudtak, így a MAC nyert 3–2-re.

A második mérkőzésen hiába szerzett már a 3. percben vezetést a Pesterzsébet, a harmad végére a MAC megfordította az állást, a harmadik játékrész előtt pedig 3–1-re vezetett. Az utolsó harmadban még tovább növelte az eredményt, a 6–2-es végeredményt a hazaiak állították be az 59. percben.

A párharc legeredményesebb játékosa a továbbjutó MAC-ból került ki, Harmati Kristóf 4 pontot (1 gól, 3 gólpassz) szerzett a két meccs alatt. A kapusok közül a MAC-os Gottwald Levente a második találkozón  94.29%-kal védett.

Ifj. Ocskay Gábor JA–Vasas SC 9–3

Vasas SC–Ifj. Ocskay Gábor JA 1–9

Rendesen bekezdett az Ifj. Ocskay Gábor JA a Vasas elleni első meccsen, hiszen már a 4. percben 3–0-ra vezetett. Az angyalföldiek a harmad végéig visszajöttek egy gólra, a második játékrészben azonban a fehérváriak zsinórban négy gólt lőttek, így az utolsó 20 pec előtt 7–2-re vezettek. A harmadik harmadban újabb két találatot szereztek, a végén a Vasas még lőtt egy szépítő gólt, így 9–3-ra kapott ki.

A második meccsen az első harmad után csak 1–0-ra vezetett az Ifj. Ocskay Gábor JA, a második játékrészben indultak be igazán, s alakították 5–0-ra az állást. Az 53. percben már 8–0 volt a javukra, a Vasas az 57. percben szépített, de a fehérváriak még az utolsó percben is betaláltak, s 9–1-re nyertek. 

Ambrus Csongor 8 ponttal zárta a párharcot, a két meccsen 5 gólt szerzett, és 3 gólpasszt adott. A kapusok közül a fehérvári Hegedüs Levente a második találkozón 95 százalékkal védett. 

UTE A–Győri NEMAK-DANA ETO HC 7–3

Győri NEMAK-DANA ETO HC–UTE A 1–8

A középszakasz I. csoportját megnyerő UTE-nak nem indult jól a Győr elleni párharc, hiszen a vendégek az első meccsen nemcsak megszerezték a vezetést az első harmadban, hanem az UTE egyenlítése után a 28. percre 3–1-es előnyre tettek szert. Csakhogy a lilák a 29. percben 29 másodperc leforgása alatt egalizálta, a 33. percben pedig átvették a vezetést. A harmadik harmad előtt már két gól volt az előnyük, amit még tovább növelve végül 7–3-ra nyertek. 

A második mérkőzésen az UTE reményt sem adott a Győrnek arra, hogy kiegyenlítheti a párharcot, hiszen már az első harmad után 5–0-ra vezetett. A második játékrészben 7–0 után szépítettek a győriek, az UTE pedig még a szünet előtt beállított a 8–1-es végeredményt.

A győri Simon Levente 6 ponttal (3/3) zárta az összecsapást, a kapusok közül csapattársa, Remete Gergő a második meccsen 97.37 százalékkal védett.

DVTK Jegesmedvék A–ISK SZJA 2003-Csíkszereda 1–6

DVTK Jegesmedvék A–ISK SZJA 2003-Csíkszereda 5–2

DVTK Jegesmedvék A–ISK SZJA 2003-Csíkszereda 4–3, szétlövés után

A középszakasz helyezései alapján várható volt, hogy a legkiélezettebb csatát a DVTK és az SZJA-Csíkszereda vívja egymással, az első meccs azonban nem hozott szoros eredményt. A székelyföldi csapat már az első harmad után 2–0-ra vezetett, s bár a miskolciak a másodikban szépítettek, végül 6–1-es vereséget szenvedtek.

Egy nap azonban elég volt a DVTK-nak, hogy összeszedje magát, így a második meccsen az első harmadban megszerzett kétgólos előnyét a másodikban még meg is duplázta. Az SZJA-Csíkszereda a szünet előtt szépített. s bár az utolsó harmad 1–1-el zárult, a mérkőzést a DVTK nyerte 5–2-re.

Így pedig a harmadik meccsre is sor került a Miskolci Jégcsarnokban, amelyen a székelyföldiek szerezték meg a vezetést az első harmadban. A szünet után a miskolciak azonnal egyenlítettek, de a 22. percben ismét ellenfelük került előnybe. A 47. percben már kettővel vezettek a csíkiak, de a DVTK az 55. percben szépített, majd 6 másodperccel a rendes játékidő letelte előtt emberelőnyös góllal hosszabbításra mentette a meccset. A 10 perces ráadás nem hozott döntést, így a mérkőzés és azzal együtt az elődöntőbe jutás szétlövéssel dőlt el: a DVTK Jegesmedvék Tóth Tamás büntetőjével nyert 4–3-ra. 

A legeredményesebb játékos ezúttal a párharcot elvesztő SZJA 2003-Csíkszereda csapatából került ki, Márton Botond a három meccs alatt 10 pontot gyűjtött, 7 gólt szerzett és 3 gólpasszt osztott ki. A kapusok közül a szintén székelyföldi Bíró Nándor az első meccsn 96 százalékkal védett.

A két nyert meccsig tartó elődöntő március 13-án kezdődik. A négy közé jutásért az UTE A a DVTK Jegesmedvék A-val, az Ifj. Ocskay Gábor JA a MAC Budapesttel mérkőzik meg. 

A korábbi eredmények és a további menetrend ITT elérhető. 

Gyerehokizni

Válogatott termékek