U18-as bajnokság: jövő hét hétfőn már az elődöntőket játsszák

2019.03.05. 13:29 |
Hétfőn lezárult az U18-as bajnokság rájátszása, amely után kialakult az elődöntő mezőnye. Ott az Ifj. Ocskay Gábor JA a DVTK Jegesmedvékkel, a MAC Budapest a Debreceni Hoki Klubbal küzd meg a döntőért.

UTE–DVTK Jegesmedvék 3–5

DVTK Jegesmedvék–UTE 5–4 h.u.

Meglepetéssel indult a negyeddöntők első köre, hiszen az UTE és a DVTK párharcának esélyese előbbi volt az alapszakasz eredményeit tükrében: lilák egyrészt kétszer is legyőzték a miskolciakat, másrészt a 4. helyen végeztek, míg ellenfelük a 7. helyen, így a középszakaszban is érdekeltek voltak.

Az egyenes kieséses szakaszban azonban mindezt nem lehetett már kitenni az ablakba. Az Újpesti Jégcsarnokban játszott első meccsen a miskolciak szereztek vezetést az első harmadban, de az újpestiek egy percen belül egyenlítettek. A második harmadot is a vendégek kezdték góllal, erre azonban a hazaiaknak nem volt válaszuk, sőt, a játékrész 3–1-es DVTK vezetéssel zárult. A szünet után ráadásul nőtt az előny. Az UTE ekkor összekapta magát és a hajrá előtt már 4–3 állt az eredményjelzőn. Az utolsó percben a lilák az egyenlítés reményében lehozták a kapusukat, de ez azt eredményezte, hogy a DVTK 5–3-ra nyert.

A második mérkőzés ugyanúgy indult, mint az első: a DVTK vezetést szerzett, az UTE egyenlített. Az első harmad ezúttal azonban a hazaik 2–1-es vezetésével zárult. A második harmad elején a  miskolciak növelték az előnyüket, az újpestiek viszont nemcsak egyenlítettek a játékrészben, de meg is fordították az állást. Így a felek az UTE 4–3-as vezetésével vágtak neki az utolsó 20 percben, amelynek az 51. percében egyenlített a DVTK. A rendes játékidőben nem esett több találat, a hosszabbítás 2. percében Galajda Zsombor lőtte a DVTK-t az elődöntőbe. A miskolciak 5–4-re nyertek.

A párharc legeredményesebbje a DVTK-t erősítő Fazakas Erik László lett 6 ponttal (2 gól, 4 gólpassz). A kapusok közül a miskolci Lehoczki László Bence védett jobban, az első meccsen 93.88% teljesítményt ért el.

MAC Budapest–Győri NEMAK-DANA ETO HC 9–1

Győri NEMAK-DANA ETO HC–MAC Budapest 1–8

Nem hozott az előbbi párharchoz képest hasonló izgalmakat a MAC és a Győr összecsapása. A budapestiek haza jégen már az első harmad után 4–0-ra vezettek, s a másodikban további két találattal növelték az előnyüket. Bár az utolsó harmad győri góllal kezdődött, a vendégek végül 9–1-es vereséggel távoztak a Kisstadionból.

A második meccs sem alakult jobban a Győrnek, sőt, a MAC idegenben 5–0-s előnnyel mehetett szünetre az első harmad után. A második harmadban háromszor találtak be, míg a harmadikban a Győr meglőtte a szépítő találatat, így 8–1 lett a végeredmény.

A legeredményesebb játékos Schlekmann Márk lett, aki a két meccsen egyaránt öt pontot szerzett, azaz 10 ponttal (8+2) zárta a párharcot. Farkas Roland a kapuban második meccsen nyújtott jobb teljesítményt, azon 96.15%-kal védett.

Ifj. Ocskay Gábor JA–ISK Csíkszereda 6–2

Ifj. Ocskay Gábor JA–ISK Csíkszereda 2–1

Az alapszakasz-győztes Ifj. Ocskay Gábor JA mindkét mérkőzését hazai jégen játszotta a Csíkszereda ellen. Az első meccsen a 15. percben szerezték meg a vezetést a fehérváriak, és a 38. percben duplázták meg az előnyüket, amit a harmadik harmad elején tovább növeltek. Ezekben a percekben a gyors gólváltások után hirtelen 4–1 lett az állás, míg a hajrában újabb három találat született, a végeredmény pedig 6–2 lett.

A második meccsen egészen az 55. percig kellett várni az első találatra, ekkor a fehérváriak szereztek vezetést. Mindössze fél perc múlva  egyenlített a Csíkszereda, mégsem torkollott hosszabbításba a meccs, miután 23 másodperccel később az Ifj. Ocskay Gábor JA beállította a 2–1-es végeredményt.

A fehérváriaktól egyaránt 4 ponttal zárt Németh Kristóf (2+2) és Rétfalvi Kristóf (0+4). A kapusok közül a csíkszeredai Demeter Arnold nyújtotta a legjobb teljesítményt, a második meccsen 96%-kal védett.

Debreceni Hoki Klub–Vasas SC 3–1

Vasas SC–Debreceni Hoki Klub 4–3

Debreceni Hoki Klub–Vasas SC 3–0

A legnagyobb csatát a Debrecen és a Vasas párharca hozta, miután a továbbjutás a harmadik meccsen dőlt el. Az első találkozón a DHK hazai jégen az első harmadban megszerzett vezetését a másodikban 3–0-ra növelte, a Vasas csak szépíteni tudott a folytatásban, így 3–1-re vesztett.

A Vasas Jégcentrumban az angyalföldiek lemásolták a debrecenieket, most ők vezettek 3–0-ra az utolsó harmad előtt. Sőt, a harmadik játékrész elején újabb találatott szereztek, s bár a DHK gyorsan szépített, az 59. percben pedig kétszer is eredményes volt, későn hajrázott, így a Vasas nyert 4–3-ra.

A harmadik mérkőzésen aztán már nem adtak esélyt arra, hogy a Vasas elüsse őket a továbbjutástól. A gólnélküli első harmad után a másodikban kétszer is betaláltak, az 54. percben pedig beállították a 3–0-s végeredményt.

A párharc során a legtöbb pontot Anton Ivanov szerezte (5 pont, 3+2). A kapusok közül a szintén debreceni Konsztantyin Belomojev a harmadik meccsen shutouttal zárt.

Az elődöntő két nyert meccsig tartó párharcai hétfőn startolnak. Az Ifj. Ocskay Gábor JA a DVTK Jegesmedvékkel, a MAC Budapest a Debreceni Hoki Klubbal harcol meg a döntőért.

Az U18-as bajnokság eddigi eredményei és a soron következő mérkőzések ITT megtekinthetők.