U20-as bajnokság: kialakult az elődöntő mezőnye

2019.03.01. 08:00 |
Az Ifj. Ocskay Gábor JA, a MAC Budapest, az UTE és a Győr jutott a négy közé az U20-as bajnokságban. A negyeddöntős párharcok egyikében sem volt szükség harmadik mérkőzésre.

MAC Budapest–Debreceni Hoki Klub 4–1

Debreceni Hoki Klub–MAC Budapest 1–10

Elsőként a MAC Budapest biztosította a helyét a négy között. A DHK elleni hazai meccs első harmadában 2–0-s előnyre tettek szert a fővárosiak, s bár az ellenfél a második harmadban szépített, az utolsó játékrészben újabb két gólt lőtt a MAC, s nyert 4–1-re. 

Idegenben még simábban nyertek a budapestiek: az első harmad után 4–0-ra, a másodikat követően 6–0-ra vezettek. A harmadik harmadban a debreceniek is betaláltak, de végül 10–1-es vereséget szenvedtek. 

A  MAC Budapest 2–0-s összesítéssel jutott a négy közé, a párharc legeredményesebb játékosa az 5 pontos (2+3) Tóth András Máté lett. Nagy Kristóf az első meccsen 96.43%-al, a másodikon 95.24%-al védte a továbbjutó csapat kapuját. 

UTE–Dunaújvárosi Acélbikák 5–2

Dunaújvárosi Acélbikák 1–4

A Dunaújvárosi Acélbikák olyannyira jól tartották magukat az UTE elleni első meccsen, hogy a második harmadban ők szerezték meg a vezetést. A lilák azonban még ebben a játékrészben egyenlítettek, a harmadik elején pedig fordítottak. Erre még volt válaszuk a dunaújvárosiaknak, az utolsó tíz percben viszont három gólt is kaptak, így az UTE nyert 5–2-re.

A második meccsen ugyancsak a második harmad hozta meg az első gólt, ezúttal az UTE került előnybe. A Dunaújváros a szünet után egyenlített, de az utolsó tíz perc most sem sikerült jól számukra, s 4–1-re elvesztették a meccset. Ezzel pedig el is dőlt, hogy az UTE 2–0-s összesítéssel jutott az elődöntőbe.

A párharc legeredményesebb játékosa Kovács Sebestyén lett 4 ponttal (1+3). A kapusok közül Márkus Levente a második meccsen 96%-kal védett.

Ifj. Ocskay Gábor JA–Sapientia U23 6–3

Ifj. Ocskay Gábor JA–Sapientia U23 104

Gólgazdag mérkőzéseket hozott az Ifj. Ocskay Gábor JA és a Sapientia U23 párharca. Az első meccsen a mindkét találkozónak otthont adó fehérváriak szereztek vezetést, de a székelyföldi csapat még az első harmadban fordított. A második játékrészben az Ifj. Ocskay Gábor JA nemcsak átvette ismét a vezetést, de a szünetig kétgólos előnyre tett szert. A Sapientia U23 az utolsó tíz perc kezdetén még visszajött egyre, de a fehérváriak az 58. percben két gólt is lőve 6–3-ra nyertek.


A második meccsen az Ifj. Ocskay Gábor JA nagyon bekezdett, már az első harmad után 4–0-ra vezetett. Bár a második játékrészben a Sapientia U23 is betalált kétszer, az utolsó harmad előtt 7–2 állt a hazaiak javára. A harmadik játékrész két székelyföldi góllal indult, amire három fehérvári volt a válasz, így utóbbi együttes 10–4-re győzött.

A két meccsen 5 pontot (2+3) szerző Almási Márk volt a párharc legeredményesebbje, a kapusok közül Horváth Dominik Csaba védett a leghatékonyabban (87.88%).

DVTK Jegesmedvék–Győri NEMAK-DANA ETO HC 2–4

Győri NEMAK-DANA ETO HC–DVTK Jegesmedvék 3–2 h.u.

A negyeddöntő legszorosabb párharcát kétségkívül a DVTK és a Győr játszotta egymással. Az első meccsen a miskolciak szerezték meg a vezetést, s bár a győriek fordítottak, az első harmad mégis 2–2-vel zárult. A második harmadban a Győr kétszer is betalált, és mivel az utolsó játékrészben nem esett már több találat, 4–2-re nyert.

A második meccsen is a miskolciak találtak be először, sőt, a második harmadban megduplázták az előnyüket. A hazai jégen játszó győriek még a szünet előtt szépítettek, a 46. percben pedig egyenlítettek. A rendes játékidőben nem született több gól, a mindent eldöntő találatra pedig a 67. percig kellett várni: Székely Ákos Lászlót ünnepelhették a társak, hiszen az ő találatával nyert a Győr 3–2-re, s ezzel bejutott a négy közé.

A győriek kapusa, Orosz Gergely mindkét mérkőzésen 93.94%-al védett, míg a miskolciaknál Agárdy Adrián a második meccsen 94%-os teljesítményt nyújtott.


Az elődöntőben a rájátszás (negyeddöntő) győztesei közül az alapszakaszban legtöbb pontot gyűjtő együttes kapja ellenfeléül az ott legkevesebb pontot elérő csapatot. Ez alapján az Ifj. Ocskay Gábor JA ellenfele a Győr lesz, míg az UTE a MAC Budapesttel mérkőzik meg a döntőért. A két győztes mérkőzésig tartó párharcok első találkozójára március 9-én kerül sor.

Az U20-as bajnokság korábbi eredményei és a további menetrend ITT elérhető.

Gyerehokizni

Válogatott termékek