Pat Cortina: ha maradunk a tervnél, az kifizetődik

2019.04.10. 21:19 |
Nyilatkozatok a 6-2-es magyar győzelemmel végződő Divízió I/A női világbajnoki mérkőzés után.

Pat Cortina, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: Az első harmadban kétszer hibáztunk a korongkezelésünkben, ami két kapott gólba került. Dánia azonban egyébként is jobb volt, hiába támadtunk mi is jól. A szünetben az volt a legfontosabb, hogy a lányok pihenjenek, felejtsék el az eredményt és játsszák, amit megbeszéltünk. Az első naptól kezdve azt mondjuk, hogy csak saját magukra és a játékra fókuszáljanak. Ha ez történik, akkor jól alakulnak a dolgok. A második harmadban jó munkát végeztek, remekül korcsolyáztak, megbecsülték a korongot, és akadt némi szerencsénk is. Az előző meccsen sem voltunk rosszak, de a pakk nem úgy pattant, ahogy szeretnénk, most viszont igen. Remélem, hogy ez meggyőzi a lányokat arról, hogy ha maradnak a tervnél, az kifizetődik. Stefkának nem volt könnyű dolga a kapuban, de nagy védéseket mutatott be, és a sorok is jól működtek.

Fredrik Glader, a dán válogatott szövetségi kapitánya: Az első harmadot jól kezdtük, még a harmadik gólhoz is megvoltak a helyzeteink. Viszont a második játékrész szörnyű lett, mintha nem akartunk volna jégkorongozni többé. Nem igazán tudom, mi történt, talán túl kényelmessé váltunk. Eközban a magyarok feljavultak, energikusan játszottak, gólokat szereztek, amiért jár az elismerés. A záró harmadra kicsit visszajavultunk, de túl nagy hegyet kellett volna megmásznunk. Alapvetően semmi sem változott, a saját kezünkben a sorsunk, várjuk a következő meccset, mert jól kezdtük a tornát, ám olyan szoros a mezőny, hogy senki sem gondolhatta, hogy valamelyik csapat ötből ötször nyer majd. Jókai Szilágyi Zsófi mindig jól teljesít, és habár nem egy pontgyáros, mindkét irányban hasznos, a magyar válogatottban és a Luleában is megbízhatóan védekezik. Most, hogy vége a meccsnek, nyilván vele is beszélgethetek, habár biztos vagyok benne, hogy neki több kedve lesz hozzá…

Gasparics Fanni: Érzelmekkel és izgalmakkal teli meccs volt. Nem kezdtünk jól, elhúztak a dánok két szerencsétlen, figyelmetlenségből adódó góllal. Az első harmad után nagyon kellett az, hogy Pat Cortina felrázza a csapatot, utána magunkat is sikerült felrázni, volt néhány beszéd az öltözőben, ami szintén sokat segített. Úgy jöttünk ki a második harmadra, hogy meg kell mutatnunk, ez a meccs fordulatot tud venni. Nagyon örülök, hogy ez sikerült is, hiszen nagyon kellett, hogy javítsunk az első harmadbeli laposabb játék után. Jöttek sorra a gólok, de fontos volt, hogy nem szabad elbízni magunkat, mert még hosszú lesz. A harmadik harmadra úgy jöttünk ki, hogy elsősorban védekezünk, és ha azt a játékot folytatjuk, amit kért tőlünk a kapitány és amire képesek is vagyunk, akkor nem lesz probléma, jönni fognak a gólok. Talán 5-2-nél éreztem, hogy megvan a meccs, az üreskapus gól után pedig már biztos voltam benne. Bár nem szabad ilyet mondani, mert három perc alatt bármi megtörténhet, de éreztem, hogy mindannyiunakat vitt előre a szíve, lelke és a feje is. Így sem szabad nagyon előretekinteni, még két meccs van hátra, mi pedig lépésről lépésre haladunk, ahogy a kapitány azt mindig is hangoztatja. Csak a következő momentumra koncentrálunk, ez pedig most az olaszok elleni mérkőzés.

Huszák Alexandra: Az első harmad nem úgy indult, ahogy szerettük volna, nehézkesen jöttünk ki. Rendet kellett tenni a fejekben, és rá kellett jönnünk, hogy ezen a világbajnokságon egy meccset sem adnak ingyen. Ez a dán csapat nagyon masszív, nem volt egyszerű ellenük játszani, nem maradt területünk, hogy helyzeteket teremtsünk. Viszont hatalmas mentális előnyt jelentett a záró harmadra, hogy előtte már sikerült fordítottunk. Gyönyörű gólokat szereztünk, amik nagy löketet is adtak.

Dabasi Réka: Az első harmad első felében elég kaotikusan játszottunk, ezt meg is büntették a dánok. Utána sikerült visszajönnünk a meccsbe, ezért nem is stresszeltünk annyira a harmadszünetben, mert éreztük, hogy vannak lehetőségek, csak nem mentek be a helyzetek. A második harmadban még hatékonyabban játszottunk, több korongot tettünk kapura, és ez meg is hozta a gyümölcsét. Sikerült betalálni, megtört a jég, és utána felszabadult a csapat, jöttek egymás után a gólok. A szünnap jól jön, fel tudjuk dolgozni ezt a győzelmet. A fordítás nagy pozitív energiákat szabadít fel, ezt tovább tudjuk vinni ebből a meccsből.

Jókai Szilágyi Kinga: Az első harmad után a fejeket rendbe kellett tenni, oda kellett figyelnünk a védekezésre, az volt az elsődleges feladat, valamint, hogy ne összevissza rohanjunk, a kontrákat megfogjuk. A hideg fej volt a legfontosabb. A második harmadra úgy jöttünk ki, hogy meg kell fordítanunk a meccset, sokat kell lőnünk kapura. Aztán jöttek a gólok végre, emberelőnyöket is ki tudtunk használni. Az olaszok ellen is kulcs lehet, hogy sokat lőjünk kapura, figyeljünk a kipattanókra és persze a védekezésre.

Divízió I/A világbajnokság

Április 7., vasárnap, 17:00: Magyarország–Norvégia 2-1
Április 8., hétfő, 17:00: Magyarország–Szlovákia 1-2 - szétlövés után
Április 10., szerda, 17:00: Magyarország–Dánia 6-2
Április 12., péntek, 17:00: Magyarország–Olaszország
Április 13., szombat, 19:30: Magyarország–Ausztria

Gyerehokizni

Válogatott termékek