Két góllal verte Magyarország a lengyel válogatottat

2019.04.12. 20:55 |
Jarmo Tolvanen csapata szinte végig óriási fölényben játszott, egy pár perces rövidzárlat miatt lett viszonylag szoros az eredmény.

A szövetségi kapitány és a stábja ezúttal Hetényi Zoltánra számított a kapuban, akinek a cseréje Vay Ádám volt. Nem öltözött Rajna Miklós és Bálizs Bence, illetve a mezőnyjátékosok közül pihenőt kapott Pozsgai Tamás, Bartalis István és Hári János.

A magyar válogatott a kezdés után máris nekiesett ellenfelének, az első helyzet Sarauer előtt adódott, lövése elkerülte a kaput. A szerdai mérkőzés képével szöges ellentétben a nyitó harmad első felében óriási nyomást gyakoroltunk ellenfelünkre. Bodónak volt nagy helyzete, de elnyomták, előnybe kerültünk, ezt Erdély Csanád jóvoltából használta ki csapatunk, 1-0. A folytatásban is a magyar gárdánál volt a momentum, ám újabb gól nem született, akkor sem, amikor a fórunkban komolyan megdolgoztattuk az ellenfél hálóőrét. Ebben a húsz percben 22-4-re nyerték a kapura lövéseket Magosiék.

Akik a második felvonásban mindent ugyanott folytattak, ahol az elsőben abbahagyták, azzal a különbséggel, hogy a lövésstatisztika 20-3-as magyar dominanciát mutatott. Két emberelőny is kimaradt, de öt az öt ellen is elképesztő volt a nyomás, nem csoda, hogy időt kellett kérniük a lengyeleknek a 32. percben. Ezt követően sem voltak képesek támadójátékra, folyvást a védekezéssel voltak elfoglalva, a magyar csapat minden téren kontrollálta a történéseket. Két perccel a szünet előtt Pas végleges fegyelmit kapott szúrásért, majd kisvártatva kettős előnybe kerültünk, amely áthúzódott az utolsó periódusra.

Ezt aztán villámgyorsan kihasználta egy hatalmas lövéssel Sofron István, 2-0. Mentünk a harmadik gólért még egy ideig, utána a lengyelek is magukra találtak valamelyest. Fölényt ugyan közel sem sikerült kialakítaniuk, de már vezettek akciókat is. Annyira, hogy a periódus közepéhez közeledve Alan Lyszczarczyk szépített, majd alig több mint egy perc elteltével első emberelőnyüket gólra váltva egyenlítettek a vendégek Neupauer révén, 2-2 az 51. percben. Az egál a legkevésbé sem volt benne a játék képében. A magyar válogatott nem jött zavarba, az 53. percben Varga Arnold távoli lövése utat talált a lengyel kapuba, 3-2. A hazai sikert Chris Bodó biztosította be az 55. percben, aki Kevin Wehrs korongjába nyúlt bele, 4-2, ez lett a végeredmény.

A magyar válogatott lényegesen offenzívebben és koncentráltabban játszott, mint szerdán, a harmadik játékrész közepének néhány percnyi bizonytalankodását leszámítva uralta a meccset, megérdemelt győzelmet aratott. Folytatás Budapesten, a következő felkészülési találkozóra április 17-én kerül sor a Tüskecsarnokban, az ellenfél vb-riválisunk, Szlovénia lesz.

Nyilatkozatok:

Jarmo Tolvanen, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: "Jobban játszottunk, mint két nappal ezelőtt, a mérkőzés nagy részében domináltunk, de a jégkorong ilyen játék. Az első két harmadban több mint negyvenet lőttünk, de a kapusuk nagyon jól védett, aztán nekik volt két lehetőségük, amelyekből lőttek két gólt, és máris 2-2 volt az eredmény. Nagyon fontos, hogy ez sem zavart meg bennünket, erősebbek és gyorsabbak voltunk utána is, ami később a végeredményben is megmutatkozott. Összességében elégedettnek kell lennünk, jól dolgoztunk, agresszíven, kombinatívan játszottunk, a srácok mindent megtettek a győzelemért."

Sofron István: "Nagyon sok emberelőnyünk volt a mérkőzésen, úgy gondolom, jó lövőhelyzeteket alakítottunk ki, sokszor csak hajszálon múlott, hogy nem találtunk be, nekem is volt vagy hét-nyolc lövésem, amelyek kimaradtak. A gólomnál öt a három ellen támadtunk, éreztem, hogy nagyon behátrálnak a lengyelek, a föladott passzt megtoltam, láttam, hogy a takarásban ott a hely. Megbeszéltük előtte, hogy ha van lövőhelyzet, lövünk, a nagy számok törvénye alapján valamelyik be fog menni. Szerencsére jól találtam el."

Varga Arnold: "Amikor megkaptuk a második gólt, a csapat még nagyobb sebességre kapcsolt, sokkal erőteljesebben támadtunk le. Volt egy korongszerzésünk a sarokban, Kiss Dánieltől kértem kapásra, láttam, hogy kitámadott az ellenfél, csuklóból ellőttem, jól sikerült, gól lett. A szurkolótábor Miskolcon is kitett magáért, nagyon jó ennyi ember előtt játszani, remélem, a jövőben sem lesznek kevesebben, és ugyanígy fognak értünk szorítani."

Vas János: "Nagyon jó érzés volt megszerezni a második sikert is hazai jégen a lengyelek ellen, örülök, hogy két győztes meccset tudtunk adni a miskolci szurkolóknak. Jól játszottunk, ennek is lett a következménye, hogy ennyi emberelőnyünk volt, belőttünk hármat, végre ez is működött. Ez a világbajnokságon is fontos lesz, a speciális játékok mérkőzéseket döntenek el. Ez volt a százötvenedik találkozóm a válogatottban, örülök, hogy elértem ezt a mérföldkövet."

A sorok:

Terbócs, Vas, Magosi
Nagy G., Sarauer, Sofron
Nagy K., Erdély, Bodó
Miskolczi, Benk, Sárpátki

Stipsicz, Szabó D.
Wehrs, Szirányi
Garát, Macaulay
Varga, Kiss

Hetényi (Vay)

Nem játszott: Rajna, Bálizs, Szirányi, Bartalis, Hári.

A program

Magyarország–Svédország 3-4

Magyarország–Lengyelország 2-1 bü.

Magyarország–Lengyelország 4-2

Magyarország–Szlovénia – 2019. április 17. 19:00, Tüskecsarnok - jegyek ITT

Magyarország–Olaszország – 2019. április 20. 19:00, Coventry

Magyarország–Nagy-Britannia – 2019. április 21. 14:00, Milton Keynes

A keret

Bálizs Bence

G

MAC Újbuda

Hetényi Zoltán

G

DEAC

Rajna Miklós

G

MAC Újbuda

Vay Ádám

G

DVTK Jegesmedvék

Garát Zsombor

D

MAC Újbuda

Kiss Dániel

D

DVTK Jegesmedvék

Macaulay Scott

D

MAC Újbuda

Pozsgai Tamás

D

MAC Újbuda

Stipsicz Bence

D

Fehérvár AV19

Szabó Dániel

D

Fehérvár AV19

Szirányi Bence

D

DVTK Jegesmedvék

Varga Arnold

D

UTE

Wehrs Kevin

D

Tölzer Löwen (GER)

Bartalis István

F

Schwenningen (GER)

Benk András

F

UTE

Bodó Christopher

F

MAC Újbuda

Erdély Csanád

F

Fehérvár AV19

Hári János

F

Fehérvár AV19

Magosi Bálint

F

DVTK Jegesmedvék

Miskolczi Márk

F

DVTK Jegesmedvék

Nagy Gergő

F

FTC-Telekom

Nagy Krisztián

F

MAC Újbuda

Sarauer Andrew

F

Fehérvár AV19

Sárpátki Tamás

F

Fehérvár AV19

Sofron István

F

Fehérvár AV19

Terbócs István

F

MAC Újbuda

Vas János

F

DVTK Jegesmedvék

A stáb

Jarmo Tolvanen

Szövetségi kapitány

Majoross Gergely

Másodedző

Szilassy Zoltán

Másodedző

Farkas Tamás

Kapusedző

Kiss Dávid

Videóedző

Nagy Ákos

Erőnléti edző

Dr. Majzik Ernő

Csapatorvos

Bagonya Imre

Fizioterapueta

Sashalmi Tamás

Fizioterapeuta

Nagy József

Felszerelésmenedzser

Imre Lajos

Csapatvezető

Szilágyi Levente

Csapatvezető

Závodszky Szabolcs

Médiamenedzser

Gyerehokizni

Válogatott termékek