Jó hangulatú edzés a szünnapon

2019.05.01. 15:32 |

A keddi, fehéroroszok elleni mérkőzés után szerdán Majoross Gergely és stábja rövid, de intenzív edzést tartott a férfiválogatott keretének, amely már a litvánok ellen készül a Divízió I/A vb-n.

A szerdai edzés főleg kemény korcsolyázási gyakorlatokból állt, a regeneráció részeként. A játékosok a gyorspasszos játék utáni kapura vezetéseket, illetve a kettő az egy elleni szituációkat gyakorolták. Az edzésen Szirányi Bencét kivéve mindenki részt vett. A védő a fehéroroszok elleni meccsen sem játszott sérülés miatt, de reméli, hogy csütörtökön, a litvánok ellen újra ott lehet a jégen.

Majoross Gergely megbízott szövetségi kapitány: Az volt a cél, hogy mozogjunk egy kicsit. Mivel holnap a korai meccs a miénk, előtte már nem tudunk edzeni, ezért úgy döntöttünk, hogy most mindenkit jégre hozunk. Ideális az időbeosztásunk a vb-n, mindig mi pihenünk legtöbbet a két meccs között, és remélem, ezt sikerül majd a jégen is látható előnnyé kovácsolni. Az orvosi stáb úgy döntött, hogy jobb, ha Szirányi Bence kihagyja ezt a gyakorlást, így ő száraz edzésen vett részt. Nem tudjuk pontosan a sérülés mértékét, de van reális esély arra, hogy játszhat csütörtökön. Ő egy olyan hátvéd, aki tudja segíteni a támadást, jó lövőereje van, egy ilyen játékos mindig hiányzik, ha sérült.

Pozsgai Tamás: Mindenki másként regenerálódik, függően a kortól és a korábbi sérülésektől. A mai edzésen kimozgattuk a lábakat, ami fontos egy meccs után, kicsit izzadunk, levezetünk, aztán délután aktív pihenés következik. A vb-ken nem fizikailag fáradunk el, bár úgy is megterhelő, hanem inkább fejben. Ahogy közeledik a vége, egyre fáradtabb lesz az ember. Szerencsére elég jó mentális felkészültsége van a csapatnak, így ez nem hátráltat minket. Délután arra figyelek, hogy ne feküdjek vissza az ágyba, még ha úgy is érzem, ez jó lenne. Iszom egy kávét, kimegyek a levegőre, sétálunk a városban, igyekszem kicsit kikapcsolódni. Fontos, hogy sokat együnk és igyunk is, utóbbi a hidratálás miatt.

Benk András: A válogatottban sokat játszottam együtt Magosi Bálinttal és Nagy Krisztiánnal, van kémia ebben a sorban. Mindannyian melós játékosok vagyunk, tiszta szívvel megyünk, küzdünk, és ebből sokszor jó dolog sül ki. Tegnap sem alakítottak ki helyzetet ellenünk, és a támadóharmadban is aktívak voltunk, sokat tettünk azért, hogy eredményesek legyünk, ez sajnos nem jött össze, de azon dolgozunk, hogy máskor sikerüljön. Általában az ellenfél legjobb sora ellen megyünk, ami megtisztelő feladat és nehéz is. Amennyi melót beleteszünk, meg tudjuk oldani ezt a helyzetet és tudjuk segíteni a csapatot.

A vb magyar érdekeltségű programja

április 29., hétfő, 8:30: Magyarország–Dél-Korea: 1-5
április 30., kedd, 15:30: Fehéroroszország–Magyarország 3-1