U20-as bajnokság: visszavágott a Fehérvár a Vasasnak, megnyerte az alapszakaszt

2018.01.12. 18:37 |
Az Ifj. Ocskay Gábor JA nyerte az U20-as bajnokság alapszakaszát, miután visszavágott a Vasasnak a múlt héten elszenvedett 6-0-s vereségért.

Vasas–KMH 7-3

Kedden a Vasas magabiztos 7-3-as győzelemmel hangolt a Fehérvár elleni szerdai rangadóra. Bár a KMH az első harmadban még egyenlített, a folytatásban csak a harmadik harmadban tudott az ellenfele fölé kerekedni de akkor már az angyalföldiek öttel mentek. 

Ifj. Ocskay Gábor JA–Vasas 4-2

Alig 24 óra múlva a Vasas ismét jégen volt, a fehérváriak elleni meccsen pedig az alapszakasz-győzelem volt a tét. Néhány nappal korábban a piros-kékek 6-0-ra nyertek, most azonban a mérkőzés 8. percében a Fehérvár szerzett vezetést. Bár a 23. percben jött az egyenlítés, a 32.-ben már 4-1-re vezettek a hazaiak. Ekkor a néhány nappal ezelőtti meccsen gólt sem kapó Garbacz Máté állt be a kapuba, s habár ő most is hibátlanul őrízte a hálót, a társak elől már csak egyszer voltak eredményesek, így a Fehérvár 4-2-re nyert. 

Győr–MAC Budapest 3-4

A Győr legutóbb a Vasast már megtréfálta, s most bizony a MAC dolgát is megnehezítette. Olyannyira, hogy a 15. percben megszerezte a vezetést, az első harmad azonban 1-1-el zárult. A meccs felénél a budapestiek aztán átvették a vezetést, sőt kettőre növelték az előnyt, amiből a szünetig a győriek egyet ledolgoztak. A harmadik harmadban a MAC talált be először, amire érkezett a válasz, de csak egy, így a fővárosiak 4-3-ra nyertek. 

UTE–DHK 3-4 h.u.

A DHK már a 8. percben megszerezte a vezetést, és egészen a meccs feléig tartotta is azt. A harmadik harmad 1-1-ről indult, az UTE a 48. percben átvette a vezetést, majd két perccel később már 3-1 állt a javára az eredményjelzőn. A debreceniek azonban kettős emberelőnyben szépítettek, majd a rendes játékidő utolsó percében egyenlítettek. A hosszabbítás 4. percében állították be a 4-3-as végeredményt.

Az alapszakaszból még egy mérkőzés van hátra, amit a 8. és a 9. helyen álló DVTK és a Pesterzsébet jövő hét kedden játszik le. A további helyezésekre ez már nem lesz hatással.

Az alapszakaszt az Ifj. Ocskay Gábor JA nyerte 36 ponttal, a Vasas 33 ponttal a második lett – így ez a két csapat már biztosította helyét az elődöntőben. A többi csapat a középszakaszban küzd meg a rájátszásba jutásért, onnan vezet az út az elődöntőbe. 

Az alapszakasz eredményei ITT elérhetők.

Gyerehokizni