U19: Norvégia öt góllal legyőzte a magyar válogatottat

2020.02.07. 21:57 |

Vas Márton csapata 6-1-es vereséget szenvedett a gjoviki Négy Nemzet Tornán, ezzel két mérkőzés után két vereséggel áll.

Nem esett letargiába a magyar csapat az első mérkőzést követően, hiszen a franciák elleni 2-1-es vereség alkalmával összességében jól ment a társaság, a szakmai stáb számára pedig nyilván hasznos volt a meccs – ez volt a célja, ahogyan az egész tornának is az.

A második játéknapon az a norvég csapat volt a mieink ellenfele, amely csütörtökön 2-1-re legyőzte az osztrákokat. A mi meccsünk előtt a franciák behúzták a második sikerüket is, 3-2-re verték Ausztriát.

A délelőtti edzés, majd az ebéd után néhány játékossal külön tartottak megbeszélést az edzők, majd a srácok egy rövid sétát is tettek a városban (nem volt mondjuk szerencséjük, mert ködös napra ébredtünk).

A kapuban ezúttal is Halász Béni kezdett, három védősorunk változatlan maradt, a támadók között viszont történt átrendeződés az első naphoz képest, Birke Attila és Filep Zsombor az első sorban kezdett. Nos, utóbbi szerezte a magyar válogatott első - s mint később kiderült, utolsó - gólját, az első harmad 18. percében, 0-1-es állásnál.

Fizikálisan roppant megerőltető első szakaszon volt akkor már túl a csapat, mint egy falat kenyér, úgy kellett a gól. Az volt az egyik nagy kérdés, melyik csapat fárad el először inkább, kellett a munka. (A norvégek egyébként Ronningen góljával szereztek vezetést az 5. percben.)

Nos, a második harmad nem sikerült a legjobban, három gólt kaptunk (kettőt emberhátrányban), ráadásul úgy, hogy Halász jól védett a kapuban. Pontosabban lőttek a norvégok, és többet, a hivatalos statisztika szerint ezt a harmadot 20-9-re nyerték, a mieink kicsit szétestek ebben a játékrészben.

Nem nagyon sikerült javítani az összképen aztán az utolsó húsz percben, a hatodik gól után időt kértünk és kapust cseréltünk, annak ellenére, hogy Halász nem nagyon tehetett a gólokról, és erről a stáb meg is nyugtatta a meccs után.

Hozzá kell tenni, kemény ütközések tarkították a meccset, a hazaiak olykor talán túl "határozottak" voltak, és ezt a körülményt nem mindig sikerült higgadtan lereagálni. Horváth Bendegúz végül megúszta gól nélkül, a csapat is, pedig az utolsó két percet emberhátrányban fejeztük be.

A vége tehát ötgólos vereség, Rétfalvi Kristófot jelölte a stáb a meccs legjobb magyar játékosának. 

Holnap 12 órától Ausztria ellen játszunk, azzal a meccsel zárjuk a tornát.

Vas Márton szövetségi kapitány:

„Az első harmadban, úgy gondolom, jól dolgoztunk, a második viszont elvesztettük az identitásunkat. Nem úgy segítettük egymást, ahogy kellett volna, kicsit szétesett a csapatunk, soronként, egytől egyig. Ezt nehéz volt kordában tartani, nem egymásért dolgoztak a fiúk, nem segítették úgy egymást, ahogy egyébként tudják. Elvesztettük a fejünket, jött a norvég csapat folyamatosan, jól megdolgozott minket, nagyon jó tempót diktáltak végig, úgyhogy ma ebben sajnos nem volt több.”

Négy Nemzet Torna, Gjovik, 2. játéknap:

Magyarország–Norvégia 1-6 (1–1, 0–3, 0–2)

Magyarország: Halász (Horváth B.)
Horváth M., Gáspár – Dóczi, Farkas B. – Bogesic, Horváth A.
Birke (1), Rétfalvi, Filep 1 – Parragi, Kozma (1), Kónya – Kedves, Komáromy, Pecsét – Béres, Szabó, Rózsahegyi A.
Szövetségi kapitány: Vas Márton

Kiállítások: 8, ill. 10 perc
Kapura lövések: 23-43 (8-9, 9-20, 6-14)

A norvég gólszerzők: Ronningen (5., Gulbrandsen, Johansen), Ellingsen (29., Froberg, Buskoven), Vestby (35., Ostby, Opshal), Froberg (39., Buskoven, Ellingsen), Gulbrandsen (45.), Froberg (49., Sorlie)


A magyar csapat programja a Négy Nemzet Tornán:
2020. február 6., 16 óra: Franciaország-Magyarország 2-1
2020. február 7., 19:30: Magyarország-Norvégia 1-6
2020. február 8., 12 óra: Ausztria-Magyarország
 
A keret
Horváth Bendegúz G If. Ocskay Gábor JA
Halász Béni G Linz (AUT)
Bogesic Vedran D MAC
Dóczi Zsombor D MAC
Farkas Botond D Vasas
Gáspár Levente D Vasas
Horváth András D UTE
Horváth Milán D Fehérvári Titánok
Béres Boldizsár F Vasas
Birke Attila F MAC
Filep Zsombor F DHK
Kedves Tamás F MAC
Komáromy Botond F OHA (AUT)
Kónya Krisztián F Linz (AUT)
Kozma Ferenc F DHK
Parragi Dániel F If. Ocskay Gábor JA
Pecsét Bálint F DVTK
Rétfalvi Kristóf F If. Ocskay Gábor JA
Rózsahegyi András F HC Plzen (CZE)
Szabó Csaba F If. Ocskay Gábor JA
A stáb
Vas Márton Vezetőedző
Horváth András Edző
Kiss Dávid Edző
Székely Csaba Kapusedző
Babik János Fizioterapeuta
Dobos Sándor Média menedzser
Speier Kálmán Felszerelés menedzser
Végh Benedek Csapatvezető

Gyerehokizni

Válogatott termékek