U19: Norvégia öt góllal legyőzte a magyar válogatottat

2020.02.07. 21:57 |

Vas Márton csapata 6-1-es vereséget szenvedett a gjoviki Négy Nemzet Tornán, ezzel két mérkőzés után két vereséggel áll.

Nem esett letargiába a magyar csapat az első mérkőzést követően, hiszen a franciák elleni 2-1-es vereség alkalmával összességében jól ment a társaság, a szakmai stáb számára pedig nyilván hasznos volt a meccs – ez volt a célja, ahogyan az egész tornának is az.

A második játéknapon az a norvég csapat volt a mieink ellenfele, amely csütörtökön 2-1-re legyőzte az osztrákokat. A mi meccsünk előtt a franciák behúzták a második sikerüket is, 3-2-re verték Ausztriát.

A délelőtti edzés, majd az ebéd után néhány játékossal külön tartottak megbeszélést az edzők, majd a srácok egy rövid sétát is tettek a városban (nem volt mondjuk szerencséjük, mert ködös napra ébredtünk).

A kapuban ezúttal is Halász Béni kezdett, három védősorunk változatlan maradt, a támadók között viszont történt átrendeződés az első naphoz képest, Birke Attila és Filep Zsombor az első sorban kezdett. Nos, utóbbi szerezte a magyar válogatott első - s mint később kiderült, utolsó - gólját, az első harmad 18. percében, 0-1-es állásnál.

Fizikálisan roppant megerőltető első szakaszon volt akkor már túl a csapat, mint egy falat kenyér, úgy kellett a gól. Az volt az egyik nagy kérdés, melyik csapat fárad el először inkább, kellett a munka. (A norvégek egyébként Ronningen góljával szereztek vezetést az 5. percben.)

Nos, a második harmad nem sikerült a legjobban, három gólt kaptunk (kettőt emberhátrányban), ráadásul úgy, hogy Halász jól védett a kapuban. Pontosabban lőttek a norvégok, és többet, a hivatalos statisztika szerint ezt a harmadot 20-9-re nyerték, a mieink kicsit szétestek ebben a játékrészben.

Nem nagyon sikerült javítani az összképen aztán az utolsó húsz percben, a hatodik gól után időt kértünk és kapust cseréltünk, annak ellenére, hogy Halász nem nagyon tehetett a gólokról, és erről a stáb meg is nyugtatta a meccs után.

Hozzá kell tenni, kemény ütközések tarkították a meccset, a hazaiak olykor talán túl "határozottak" voltak, és ezt a körülményt nem mindig sikerült higgadtan lereagálni. Horváth Bendegúz végül megúszta gól nélkül, a csapat is, pedig az utolsó két percet emberhátrányban fejeztük be.

A vége tehát ötgólos vereség, Rétfalvi Kristófot jelölte a stáb a meccs legjobb magyar játékosának. 

Holnap 12 órától Ausztria ellen játszunk, azzal a meccsel zárjuk a tornát.

Vas Márton szövetségi kapitány:

„Az első harmadban, úgy gondolom, jól dolgoztunk, a második viszont elvesztettük az identitásunkat. Nem úgy segítettük egymást, ahogy kellett volna, kicsit szétesett a csapatunk, soronként, egytől egyig. Ezt nehéz volt kordában tartani, nem egymásért dolgoztak a fiúk, nem segítették úgy egymást, ahogy egyébként tudják. Elvesztettük a fejünket, jött a norvég csapat folyamatosan, jól megdolgozott minket, nagyon jó tempót diktáltak végig, úgyhogy ma ebben sajnos nem volt több.”

Négy Nemzet Torna, Gjovik, 2. játéknap:

Magyarország–Norvégia 1-6 (1–1, 0–3, 0–2)

Magyarország: Halász (Horváth B.)
Horváth M., Gáspár – Dóczi, Farkas B. – Bogesic, Horváth A.
Birke (1), Rétfalvi, Filep 1 – Parragi, Kozma (1), Kónya – Kedves, Komáromy, Pecsét – Béres, Szabó, Rózsahegyi A.
Szövetségi kapitány: Vas Márton

Kiállítások: 8, ill. 10 perc
Kapura lövések: 23-43 (8-9, 9-20, 6-14)

A norvég gólszerzők: Ronningen (5., Gulbrandsen, Johansen), Ellingsen (29., Froberg, Buskoven), Vestby (35., Ostby, Opshal), Froberg (39., Buskoven, Ellingsen), Gulbrandsen (45.), Froberg (49., Sorlie)


A magyar csapat programja a Négy Nemzet Tornán:
2020. február 6., 16 óra: Franciaország-Magyarország 2-1
2020. február 7., 19:30: Magyarország-Norvégia 1-6
2020. február 8., 12 óra: Ausztria-Magyarország
 
A keret
Horváth Bendegúz G If. Ocskay Gábor JA
Halász Béni G Linz (AUT)
Bogesic Vedran D MAC
Dóczi Zsombor D MAC
Farkas Botond D Vasas
Gáspár Levente D Vasas
Horváth András D UTE
Horváth Milán D Fehérvári Titánok
Béres Boldizsár F Vasas
Birke Attila F MAC
Filep Zsombor F DHK
Kedves Tamás F MAC
Komáromy Botond F OHA (AUT)
Kónya Krisztián F Linz (AUT)
Kozma Ferenc F DHK
Parragi Dániel F If. Ocskay Gábor JA
Pecsét Bálint F DVTK
Rétfalvi Kristóf F If. Ocskay Gábor JA
Rózsahegyi András F HC Plzen (CZE)
Szabó Csaba F If. Ocskay Gábor JA
A stáb
Vas Márton Vezetőedző
Horváth András Edző
Kiss Dávid Edző
Székely Csaba Kapusedző
Babik János Fizioterapeuta
Dobos Sándor Média menedzser
Speier Kálmán Felszerelés menedzser
Végh Benedek Csapatvezető

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV