U19: egygólos vereség, de jó játék a rajton

2020.02.06. 18:57 |

A franciák 2–1-re legyőzték a magyar u19-es válogatottat a norvégiai Négy Nemzet Tornán.

Nagyon örültek a franciák a meccs végén, ami jól jelzi, hogy bennük volt a visszavágás vágya. Kijevben a franciákat legyőzve jutott fel a magyar juniorválogatott a divízió 1/A csoportba, és a két nemzet korosztályos együtteseinek találkozói egyébként is nagy presztízzsel bírnak. Nincs ez másként a gjoviki Négy Nemzet Tornán sem, amelynek a nyitómérkőzése volt a magyar-francia.

Jó meccset figyelhettünk, a válogatott szakmai stábjának nincs oka szemrehányást tenni a fiúknak, akadtak ugyan hibák (meg is büntették a franciák), de hajtott, küzdött, ment előre a csapat, az elejétől a végéig.

A helyi klub egyik munkatársa a magyar védekezést dicsérte a meccs végén, és a mi stábunk is kiemelte a hátvédek teljesítményét, de általános vélemény volt az is, hogy a támadások tempójával sem volt gond.

Dóczi Zsombor góljával szereztük meg a vezetést az első harmad 6. percében, és ki is tartott az előnyünk a szünetig. Alig telt el két perc, és egyenlítettek a franciák Schmitt révén (a 23. percben), és a meccs második felében meglehetősen gyakran játszottunk emberhátrányban. Egy ilyet használt ki Senechal az 50. percben, ráadásul a találkozó végén még kettős fórban is támadhattak a franciák, ugyanakkor újabb gól már nem született.

Ebben szerepe volt a kapus Halász Béninek is, akit a magyar csapat legjobbjának jelölt a stáb.

Pénteken a házigazda norvégokkal játszik a magyar csapat.  

Vas Márton szövetségi kapitány:
„Hajtottunk, akartunk, dolgoztunk. Ha egy kicsit okosabban, türelmesebben hokiztunk volna, akkor más is lehetett volna az eredmény. Nem voltunk elég türelmesek, néha fejetlenül, rohangáltunk, nem várták meg azokat a helyzeteket, szituációkat a srácok, amiket begyakoroltak, és amiket nagyon jól tudnak alkalmazni. Benne volt ebben a munka, csak nem mindig a jó irányba haladt. A srácok kezdenek összeállni, egymásért dolgozni, úgyhogy ezzel sincs gond, a fókuszra kell a hangsúlyt fektetni holnap is.”

Birke Attila, az U19-es válogatott játékosa:
„Jól mentünk csapatként, csak az volt a probléma, hogy nagyon sok kiállítást összeszedtünk, főleg a vége felé. Ha a csapat egygólos hátrányban van, nem szabad ennyi kiállítást csinálni, mert azt nehéz visszahozni. Próbáltam én is azt játszani, amit az edzők kértek tőlem, betartani a taktikát. Mikor megkaptuk a második gólt, még jobban kezdtük egymást biztatni, hogy egy jól lövés kell és megvagyunk, sajnos, ez most nem érkezett meg. Most hazamegyünk, alszunk egyet, kitisztítjuk a fejeket, holnap edzünk egyet reggel, megpróbáljuk összeszedni magunkat, és úgy megyünk ki a norvégek ellen, hogy megverjük őket.”

Halász Béni, a mérkőzés legjobb magyar játékosa:
„Nagyon sokat segítettek a társak hátul, nagyon jó védelem volt előttem. Így sokkal könnyebb jó védéseket és kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani. Szerintem nagyon jól támadtunk, a helyzeteinket be kell lőni, és akkor legközelebb meglesz a meccs. Végig biztattuk egymást, a padról is hallottam, hogy engem is dicsértek a többiek, jó a hangulat a csapatban. Holnap egy nagyon erős és gyors norvég csapattal találkozunk, a 100 százalékot kell nyújtani, mint mindig.”

Négy Nemzet Torna, Gjovik:

Franciaország–Magyarország 21 (01, 10, 10)

Magyarország: Halász
Horváth M., Gáspár – Dóczi 1, Farkas B. – Bogesic, Horváth A.
Kedves, Rétfalvi, Kónya – Rózsahegyi, Kozma (1), Filep – Parragi (1), Komáromy, Szabó Cs. – Béres, Birke, Pecsét
Edző: Vas Márton

Kiállítások: 10, ill. 16 perc
Kapura lövések:
28-19 (7-5, 9-9, 12-5)


A magyar csapat programja a Négy Nemzet Tornán:
2020. február 6., 16 óra: Franciaország-Magyarország 2-1
2020. február 7., 19:30: Magyarország-Norvégia
2020. február 8., 12 óra: Ausztria-Magyarország
 
A keret
Horváth Bendegúz G If. Ocskay Gábor JA
Halász Béni G Linz (AUT)
Bogesic Vedran D MAC
Dóczi Zsombor D MAC
Farkas Botond D Vasas
Gáspár Levente D Vasas
Horváth András D UTE
Horváth Milán D Fehérvári Titánok
Béres Boldizsár F Vasas
Birke Attila F MAC
Filep Zsombor F DHK
Kedves Tamás F MAC
Komáromy Botond F OHA (AUT)
Kónya Krisztián F Linz (AUT)
Kozma Ferenc F DHK
Parragi Dániel F If. Ocskay Gábor JA
Pecsét Bálint F DVTK
Rétfalvi Kristóf F If. Ocskay Gábor JA
Rózsahegyi András F HC Plzen (CZE)
Szabó Csaba F If. Ocskay Gábor JA
A stáb
Vas Márton Vezetőedző
Horváth András Edző
Kiss Dávid Edző
Székely Csaba Kapusedző
Babik János Fizioterapeuta
Dobos Sándor Média menedzser
Speier Kálmán Felszerelés menedzser
Végh Benedek Csapatvezető

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV