U18: vereség a franciáktól az olaszországi tornán

2019.02.08. 18:45 |
Az olaszok elleni 5–1-es győzelem után az U18-as válogatott a franciákkal játszott az egnai Négy Nemzet Torna második napján. Ezúttal nem jött össze a győzelem.

Bár Virág Csaba másodedző, és az olaszok elleni meccs legjobbjának választott kapus, Horváth Dominik is kiemelte, nem szabad a franciák ellen úgy kezdeni, mint a házigazdák ellen, a 8. percben mégis ellenfelünk szerezte meg a vezetést. A forgatókönyv azonban hasonlóan alakult, mint az előző nap, azaz gyors magyar válasszal: két perccel később Sárdi Máté egyenlített. 

A következő találatra a második harmad elejéig kellett várni, a 24. percben a franciák kihasználták az emberelőnyüket, s ismét átvették a vezetést. A meccs felénél Schlekmann Márk akciógóljával egyenlítettünk, így az utolsó harmad előtt 2–2 volt az állás.

A harmadik játékrész is francia góllal indult, ellenfeleink ismét öt a négy ellen voltak eredményesek. Nem sokkal később újra betaláltak Halász Béni kapujába, s ezzel 4–2-re vezettek. Az 57. percben ráadásul kétszer is gólt lőttek, ezzel állították be a 6–2-es végeredményt. 

A mérkőzés összefoglalója:

Tokaji Viktor, az U18-as válogatott másodedzője: "Azt kértük a srácoktól, hogy magas intenzitással indítsuk a meccset, jól állítsuk be a hangerőt arra a szintre, amit szeretnénk, és azt 60 percen keresztül tudjuk tartani. Nos, ennek az első fele sikerült, a második úgy néz ki, annyira nem. Tudjuk, hogy a franciák jelentős játékerőt képviselnek, ellenünk is masszívak voltak. Alapvetően jól játszottunk, az utolsó 20 perc döntötte el a találkozót, sőt, igazából egy gólról beszélünk, a többit az már hozta magával. A szlovénok ellen nem lehet más a célunk, hogy jó játékkal megverjük őket, és önbizalommal álljunk neki a vb-ig hátralévő hónapoknak. "

Horváth Milán, az U18-as válogatott védője: "A meccs előtt főleg a taktikai elemekre összpontosítottunk, az olaszok elleni meccshez képest új dolgokat próbáltunk ki. Az emberhátránnyal foglalkoztunk többet, és az 5 az 5 elleni játékkal a védőharmadban. Sajnos könnyű gólokat adtunk a franciáknak, sokszor ültünk a büntetőpadon, ami sokat kivett a csapatból, így a végére már nem sikerült túl sok helyzetet kialakítani. A szlovénok ellen el kell kerülnünk a kiállításokat, minél többet kell kapura lőni, nyomás alatt tartani őket a támadóharmadban, hátul pedig minél egyszerűbben kell játszani. "

U18-as program

Február 7., 19:45: Magyarország-Olaszország 5–1
Február 8., 16:30: Magyarország-Franciaország 2–6
Február 9., 10:30: Magyarország-Szlovénia

Keret

Név

Poszt

Klub

Halász Béni

G

Linz (AUT)

Horváth Dominik

G

If. Ocskay Gábor JA

Csollák Márkó

D

MAC Budapest

Dóczi Zsombor

D

MAC Budapest

Falus Ádám

D

Zürich Lions (SUI)

Farkas Botond

D

Vasas

Gáspár Levente

D

UTE

Hadobás Zétény

D

Wings HC (SWE)

Horváth Milán

D

If. Ocskay Gábor JA

Mayer Martin

D

MAC Budapest

Béres Boldizsár

F

UTE

Filep Zsombor

F

DHK

Keresztes Levente

F

MAC Budapest

Komáromy Botond

F

Okanagan (AUT)

Kozma Ferenc

F

DHK

Lövei Dávid

F

DVTK

Mesterházy Bálint

F

Okanagan (AUT)

Rózsahegyi András

F

HC Plzen (CZE)

Sárdi Máté

F

Dukla Trencin (SVK)

Schlekmann Márk

F

MAC Budapest

Szűcs Ádám

F

Augsburg (GER)

Varga Balázs

F

KooKoo (FIN)

Stáb

Svasznek Bence

Vezetőedző

Tokaji Viktor

Másodedző

Virág Csaba

Másodedző

Székely Csaba

Kapusedző

Kardos Dániel

Csapatorvos

Szirányi Dániel

Fizioterapeuta

Magyar Péter

Felszerelésmenedzser

Végh Boldizsár

Csapatvezető

Gyerehokizni

Válogatott termékek