U18: magabiztos győzelem az olaszok ellen

2019.02.07. 21:56 |
A házigazda olaszok ellen kezdte az U18-as válogatott az Egnában zajló Négy Nemzet Tornát. Svasznek Bence együttese magabiztosan nyert 5–1-re.

A mérkőzés első kiállítását az olaszok már a 4. percben begyűjtötték, ezt azonban az előnyükre fordították, miután a 6. perc kezdetén emberhátrányban megszerezték a vezetést. Ennek azonban nem sokáig örülhettek, két perccel később ugyanis Keresztes Levente találatával egyenlítettünk. A szünetig az 1–1-es eredmény nem is változott.

A második harmadot kettős emberelőnnyel kezdtük, a helyzeteket azonban nem sikerült értékesíteni. Ment ellenben akcióból, a 25. percben Hadobás Zétény szerezte meg a vezetést a mieinknek. Az előnyt Csollák Márkó növelte a 49. percben, majd Keresztes nem sokkal később emberelőnyben volt ismét eredményes. 

Az 5–1-es végeredményt az utolsó percben Szűcs Ádám állította be. A kapunkat védő Horváth Dominik 95 százalékkal védett, Keresztes Levente 2 góllal és egy gólpasszal zárt, Schlekmann Márk 3, míg Sárdi Máté 2 gólpasszt osztott ki. 

A mérkőzés összefoglalója:

Virág Csaba, az U18-as válogatott másodedzője: A torna előtt emlékeztettük a srácokat, hogy ez az utolsó három edzőmérkőzésünk, illetve még egyet szeretnénk, így maximum négy meccse van arra mindenkinek, hogy megmutathassa magát, bebizonyítsa, hogy ott a helye a világbajnokságon. Minden tornán az első mérkőzés a legnehezebb, az olaszok ráaádul itthon játszanak, ez plusz motivációt jelentett nekik. Nagy nyomást helyeztek ránk a meccs elejétől kezdve, de fokozatosan, cseréről cserér, harmadról harmadra egyre jobban játszottunk, így magabiztosan tudtuk hozni a mérkőzést. A franciák ellen viszont semmiképpen sem szabad úgy kezdeni, ahogy tettük az olaszok ellen. 

Horváth Dominik, az U18-as válogatott kapusa: Ez az utolsó lehetőség a bizonyításra, így mindenki a legjobbját akarja kihozni magából, az edzők is ezt kérték, s e szerint dolgozunk. Munkás meccset játszottunk az olaszokkal, nagyon jól éreztem magam a jégen, örülök, hogy le tudtuk győzni a házigazdákat. A franciák ellen jobban kell kezdenünk, azzal a saját dolgunkat könnyítjük meg. 

A másik mérkőzésen a franciák 2–1-re győzték le a szlovénokat. 

U18-as program

Február 7., 19:45: Magyarország-Olaszország 5–1
Február 8., 16:30: Magyarország-Franciaország
Február 9., 10:30: Magyarország-Szlovénia

Keret

Név

Poszt

Klub

Halász Béni

G

Linz (AUT)

Horváth Dominik

G

If. Ocskay Gábor JA

Csollák Márkó

D

MAC Budapest

Dóczi Zsombor

D

MAC Budapest

Falus Ádám

D

Zürich Lions (SUI)

Farkas Botond

D

Vasas

Gáspár Levente

D

UTE

Hadobás Zétény

D

Wings HC (SWE)

Horváth Milán

D

If. Ocskay Gábor JA

Mayer Martin

D

MAC Budapest

Béres Boldizsár

F

UTE

Filep Zsombor

F

DHK

Keresztes Levente

F

MAC Budapest

Komáromy Botond

F

Okanagan (AUT)

Kozma Ferenc

F

DHK

Lövei Dávid

F

DVTK

Mesterházy Bálint

F

Okanagan (AUT)

Rózsahegyi András

F

HC Plzen (CZE)

Sárdi Máté

F

Dukla Trencin (SVK)

Schlekmann Márk

F

MAC Budapest

Szűcs Ádám

F

Augsburg (GER)

Varga Balázs

F

KooKoo (FIN)

Stáb

Svasznek Bence

Vezetőedző

Tokaji Viktor

Másodedző

Virág Csaba

Másodedző

Székely Csaba

Kapusedző

Kardos Dániel

Csapatorvos

Szirányi Dániel

Fizioterapeuta

Magyar Péter

Felszerelésmenedzser

Végh Boldizsár

Csapatvezető

Gyerehokizni

Válogatott termékek