U18-as bajnokság: az Ifj. Ocskay Gábor JA és a MAC Budapest jutott a döntőbe

2019.03.29. 10:46 |
Az U18-as bajnokság elődöntőjében mindkét párharc két meccs alatt dőlt el. Az aranyéremért az Ifj. Ocskay Gábor JA és a MAC Budapest mérkőzik meg.

Elődöntő, 2. mérkőzés

Debreceni Hokiklub–MAC Budapest 4–6

Az első mérkőzésen: MAC Budapest–Debreceni Hoki Klub 5–1

Továbbjutott a MAC Budapest 2–0-s összesítéssel.

A MAC a DHK elleni elődöntő első mérkőzését 5–1-re nyerte meg hazai jégen. A másodikon a debreceniek szereztek vezetést az első harmadban, a budapestiek a második játékrészben egyenlítettek, de a hazaiak a 25. perc elején ismét átvették a vezetést. Csakhogy azt egy percig sem birtokolták, miután emberhátrányban újabb gólt kaptak. A meccs felénél aztán a MAC került előnybe, de a DHK még a harmad vége előtt egalizált.

A harmadik harmadot a MAC kezdte jobban, így újra vezetéshez jutott, a z 56. percben pedig kettőre növelte az előnyét. A debreceniek az 58. percben szépítettek, s az egyenlítés reményében természetesen az utolsó percre lehozták a kapusukat, így viszont a MAC üres kapus találattal állította be a 6–4-es végeredményt. A győzelem döntőbe jutást ért a fővárosiaknak.

Elődöntő, 2. mérkőzés

DVTK Jegesmedvék–Ifj. Ocskay Gábor JA 4–6

Az első mérkőzésen: Ifj. Ocskay Gábor JA–DVTK Jegesmedvék 5–0

Továbbjutott az Ifj. Ocskay Gábor JA 2–0-s összesítéssel. 

Az Ifj. Ocskay Gábor JA U18-as csapata az EBJL-arannyal a zsebében utazott Miskolcra, a hazai bajnokság elődöntőjének második mérkőzésére. Az elsőt a fehérváriak hazai jégen 5–0-ra nyerték.

A második találkozó 11. percében a DVTK szerezte meg a vezetést, de másfél perc sem telt el, s már az Ifj. Ocskay Gábor JA vezetett 3–1-re. A hazaiak még a játékrészben szépítettek, de a szünet után újra a vendégek voltak eredményesek, majd a folytatásban tovább növelték az előnyüket. 

A harmadik harmadnak 5–3-mal vágtak neki a felek, a DVTK két és fél perccel a meccs vége előtt jött fel egyre. Egyenlíteni azonban már nem sikerült, a fehérváriak üreskapus góllal állították be a 6–4-es végeredményt. 

Az Ifj. Ocskay Gábor JA tehát rövid időn belül a második döntőjét játszhatja az ifjúsági korosztályban. Az EBJL-ben egyébként a MAC-cal az elődöntőben találkozott, és két mérkőzés elég volt nekik a döntőbe jutáshoz. Ott a Klagenfurttal csaptak össze az aranyért, a 4–2-es idegenbeli győzelem után a második meccset az osztrákok nyerték 2–1-re otthonukban. Székesfehérváron már nem jártak hasonlós sikerrel, az Ifj. Ocskay Gábor JA ugyanis a harmadik meccsen 4–1-re, a negyediken 3–1-re nyert. Ezzel pedig 3–1-es összesítéssel megszerezte a bajnoki címet. 

A hazai bajnokság döntőjében is két nyert meccsre lesz szüksége a végső győztesnek. A párharc hétfőn kezdődik Székesfehérváron. 

Az U18-as bajnokság eddigi eredményei és a soron következő mérkőzések ITT megtekinthetők.

Gyerehokizni

Válogatott termékek