U16: Magyarország nyerte a kanadai tornát!

2018.01.01. 11:00 |

A magyar U16-os válogatott nyerte a Richmond International Bantam Midget tornát. A döntő egy igazi, hosszabbításos, rendkívül izgalmas thriller volt.

A tornán remekül teljesítő magyar együttes a Moose Jaw Generals ellen lépett jégre az aranyéremért – a sors iróniája, hogy az első kanadai mérkőzést is ellenük játszotta a csapat. Akkor 3-1-re sikerült nyerni, bár egyik együttes sem a csúcsformáját hozta.

A döntőre Svasznek Bence vezetőedző Monostori Tamásnak adta meg a lehetőséget a kapuban, tartalékja Ollári Zsombor volt. Visszatért Kóger Balázs is, ezúttal Csollák Márkó ült fel a lelátóra.

És nézhette, amint komoly iramban, sok gólszerzési lehetőséggel kezdődik a találkozó. Az első harmad második felében inkább az ellenfél nyomott, de Monostori Tamás nagyokat védett. A magyar csapatnak is akadtak emberelőnyös lehetőségei, de nem sikerült betalálni a kapuba. Alig egy perccel a játékrész vége előtt Schlekmann Márk lőtt egy kapufát, de a hálók érintetlenek maradtak.

Nem sok minden változott a második harmadra sem, mindkét együttes keményen küzdött a mérkőzés első góljáért. Keresztes Levente előtt adódott lehetőség, aztán később a magyar együttes átvette az irányítást, de a nagy nyomás ellenére sem sikerült betalálni a Moose Jaw kapujába.

Közben Monostori Tamásnak is nagyokat kellett védenie, aztán nem sokkal a harmad vége előtt Schlekmann Márk előtt adódott még egy helyzet, de lövése mellé ment, így két harmad után is maradt a 0-0.

A harmadik harmad egy Moose Jaw-helyzettel indult, de gól ebből sem született. A kanadaiak előtt ekkor több lehetőség adódott, de Monostori Tamásnak nem lehetett gólt lőni.

A harmad közepén ismét Schlekmann Márk került helyzetbe, majd valamivel később Galajda Zsombor talált a kapuba, ám a bírók érvénytelenítették a gólt, aztán Keresztes Levente lőtt, de a kanadai kapus védett. A harmadik harmad utolsó másodperceiben a Moose Jaw tartotta nyomás alatt a magyar kaput, de nekik sem sikerült betalálni, jöhetett a hosszabbítás.

Amiben aztán Schlekmann Márk jött és megszerezte a találkozó egyetlen, egyben a magyar U16-os csapat tornagyőzelmet jelentő gólját. (Amit egyébként a Jégkorongszövetség Instagram-oldalán meg is lehet nézni.) Szép volt, fiúk!

A torna mérkőzései

MAGYARORSZÁG - Moose Jaw Generals: 3-1