Miklós Kupa: ki volt az idényben a legtechnikásabb játékos?

2022.05.30. 08:00 |

Naponta közzétesszük a szezonzáró díjak egyes kategóriáinak jelöltjeit. A Miklós Kupát az idény legtechnikásabb játékosa kapja. Vajon Hári János triplázik? Esetleg Bartalis István vagy Bodó Christopher viszi haza a 2021-2022-es idény végén a kupát?

A legtechnikásabb játékosnak járó díjat 1991-ben adták át először. A kupa névadója, Miklós Sándor háromszoros főiskolai világbajnok, négyszeres magyar bajnok, az 1936-os téli olimpián három mérkőzésen nyolc gólt szerzett.

A 2021-2022-es szezon legtechnikásabb játékosait a válogatottak stábja jelölte ki, majd a szakmai bizottság választotta ki a győztest. A díjazott személye május 31-én derül ki.

Az utóbbi két idény győztese, Hári János hihetetlen technikai képességekkel rendelkezik, magasabb szinten is tud váratlant húzni. Kivételes a korcsolyázó képessége, főként az irányváltásokban. A történelmet író Hydro Fehérvár AV19 legeredményesebb magyar játékosa volt a szezonban, az ICEHL-ben pont per meccs átlag felett teljesített idén is.

Bartalis István nagyon sok sérüléssel bajlódott a szezonban, ami miatt a világbajnokságot is ki kellett hagynia. Korcsolyázása még az osztrák bázisú bajnokságban is kimagasló, és ehhez kiemelkedő ütőhasználat is párosul. 

Bodó Christopher az Erste Liga leggólerősebb és második legponterősebb játékosa. Nagyon jó korcsolyázó képességgel rendelkezik, váratlan megoldásokra képes a kapu előtt.

A korábbi díjazottakról itt lehet olvasni. 

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV