Miklós Kupa: ki a legtechnikásabb?

2021.05.23. 10:00 |

Naponta közzétesszük a szezonzáró díjak egyes kategóriáinak jelöltjeit. Ezúttal a legtechnikásabb játékosnak járó Miklós Kupára esélyes Becze Tihamért, Hári Jánost és Sebők Balázst mutatjuk be.

A legtechnikásabb játékosnak járó díjat 1991-ben adták át először. A kupa névadója, Miklós Sándor háromszoros főiskolai világbajnok, négyszeres magyar bajnok, az 1936-os téli olimpián három mérkőzésen nyolc gólt szerzett.

A jelölti kör a szurkolóknak a közösségi médiafelületeken elküldött visszajelzése alapján állt össze, ezt véleményezték a válogatott edzői, majd a névsort a szakmai bizottság szűkítette le és választotta ki a győztest. A díjazott személye május 27-én derül ki.

Becze Tihamér megnyerte az Erste Ligát a Csíkszeredai Sportklubbal. Technikai képzettsége rengeteg ponttal is párosul. A liga legponterősebb játékosa, góllövésben és előkészítésben is kimagaslót nyújtott: az alapszakaszban 62, a rájátszásban 17 pontot gyűjtött. A döntő legértékesebb játékosának választották. A 30 éves csatárnak a válogatottban is volt gólja a szezonban.

A tavalyi díjazott Hári János a fehérváriak legeredményesebbje volt a szezonban, 46 alapszakaszmeccsen 49 pontot ért el az ICEHL-ben. A válogatottban két asszisztja volt az idényben. Bármikor képes váratlant húzni, főleg az irányváltásait nehéz követni.

Sebők Balázs három évvel ezelőtt érdemelte ki a díjat. Ötödik idényét zárta a liigás KalPában, 33 ponttal segítette rájátszásba a finn csapatot, és még ott is hozzátett két gólpasszt. Sebességét és technikai képzettségét a következi idénytől már a szintén finn elsőligás Ilvesben csillogtathatja.

A korábbi díjazottakról itt lehet bővebben olvasni.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV