Háromgólos hátrányból fordított a MAC Budapest a Brassó ellen

2018.03.08. 20:18 |
A Brassó 3–0-ra is vezetett a MAC Budapest ellen az Erste Liga elődöntőjének második mérkőzésén, de végül a fővárosiak nyertek 5–3-ra. Ezzel pedig 2–0-ra vezetnek a párharcban.

Első harmad

A Brassó már az első harmad elején vezetést szerzett, miután a MAC védője elcsúszott a saroknál, a rutinos Mihály Árpád pedig elhozta a korongot, majd a kapu elé korcsolyázva Bálizs Bence felett belőtte a rövid felsőbe. A budapestiek ezután azonnal lerohanták az erdélyi csapatot, Tőke Zoltánnak a folytatásban többször is védenie kellett, Terbócs István távoli lövésénél bravúrral. 

A Brassó továbbra is védekezni kényszerült, a játékrész felénél emberhátrányba került, de a MAC nem tudott élni a fórral. Az erdélyiek kontrából veszélyeztettek, de megduplázni nem tudták előnyüket. Az utolsó percekben emberelőnyben próbálkozhattak, de maradt az 1-0-s eredmény.

Második harmad

A MAC rendesen megnyomta a második harmad elejét, de hiába dolgozták ki sorban a helyzeteket, a korong egyszer sem ment át a gólvonalon. Nem úgy a másik oldalon: Gliga az alapvonalról Wallshoz passzolt, aki bár bement a kapu elé, inkább a lendületből érkező Mihálynak adta a korongot, ő pedig másodszor is betalált. Sőt, összejött neki a mesterhármas is, amivel a Brassó a 28. percben már 3-0-ra vezetett.

A MAC-ot természetesen ez nem törte meg, hiszen még sok idő volt vissza, miközben az ellenfél sorban kapta a kiállításokat. Ezt pedig ki is használták a fővárosiak: Somogyi Balázs először kettős fórban, majd szimplában is betalált, így a szünetre 3-2-vel mentek a felek.

Harmadik harmad

Alig kezdődött el a játékrész, a Brassó máris mehetett közepet kezdeni, a MAC ugyanis Pozsgai Tamás révén hat másodperc alatt gólt szerzett, s ezzel kiegyenlített. 

A hajrában emberelőnyben a Brassó előtt nagy lehetőség adódott, hogy újra vezessen, de Bálizson és a jól takarító védelmen nem jutott át a korong. Ellenben a másik oldalon Dudas Jesse az utolsó két perc kezdetén bombagóllal megszerezte a vezetést a MAC-nak. Ezután még emberelőnybe is került Majoross Gergely együttese, Tomás Klempa szép mozdulattal, becsapva a kapust közelről lőtte be csapata ötödik találatát.

A MAC azután, hogy az első meccsen 4–0-ra győzött a Brassó ellen, a másodikat 5–3-ra nyerte meg, így vasárnap 2–0-s előnnyel utazik Erdélybe. 


Gyerehokizni