Kettőből kettő: Litvániát is legyőztük Ljubljanában!

2022.05.04. 17:52 |

A dél-koreaiak legyőzése után a ljubljanai divízió 1/A világbajnokság második napján a litvánokkal csapott össze férfiválogatottunk. Sean Simpson együttese igen feszült mérkőzésen 2–1-re nyert

Nem sokat kellett várni az első magyar találatra, mindössze 51 másodperc telt el, amikor Kulmala Rasmus korongot szerzett, Seből Balázshoz passzolt, aki a hálóba lőtte a korongot (1–0). Újabb magyar helyzetek helyett a litvánok rohamoztak, Rajna Miklósnak akad bőven dolga. A harmad derekán emberelőnybe kerültünk, de az előnyt nem sikerült növelni. Az utolsó percekre mi kerültünk emberhátrányba, Sofron István ráadásul 2+2 percet kapott, így az még a második harmad elejére is kitartott. 

Az emberhátrány végül letelt komolyabb litván lehetőség nélkül, akadt viszont egy ziccer Hári János előtt, de kapu fölé szállt a korong. A 24. percben aztán Hári is feliratkozott a góllövőlistára: bár Sofron István vélt (kapuvasas) találatát hosszas videózás után nem adták meg, kaptunk egy büntetőt, amit Hári János magabiztos értékesített is (2–0). A 27. percben emberelőnybe kerültünk, de mindössze 10 másodpercig, négy a négy ellen pedig a litvánok az első buli után szépítettek (2–1).

A második harmadból áthozott emberelőnnyel indult az utolsó játékrész, de ebből nem növeltük az előnyt. A litvánokét meg kivédekezni sikerült – itt jegyeznénk meg, hogy Rajna Miklós óriási munkát végzett ezen a meccsen a kapuban. Az utolsó tíz perc előtt kettős fórba kerültünk, azonban ezzel sem tudunk élni. Ha nem lett volna elég feszült a mérkőzés, három perccel a vége előtt kiállítást kaptunk, a litvánok még a kapusukat is lehozták, de csak kapuvasig jutottak. Természetesen maradt a hat az öt ellen, de szerencsére az eredmény sem változott: a mieink 2–1-re megnyerték a második mérkőzésüket a ljubljanai vb-n!

Sean Simpson:– Ahogy mondtam, minden ellenfelet tisztelni kell, ez be is igazolódott. A litvánoké egy nagyon jól felkészített csapat, keményen dolgoznak, és jók is voltak – már a szlovénok ellen is jól játszottak kedden, csak négy kettőre kaptak ki. A srácaink azonban keményen harcoltak, noha egy teljesen más típusú meccsen kellett helytállniuk, mint egy nappal korábban. Akkor jó ritmusban játszottunk, felkapaszkodtunk a hullámra, jöttek a gólok – a mostani viszont egy igazi brusztolós, küzdős összecsapás volt az utolsó pillanatig. Ám ez azért fontos, mert így lehetsz sikeres, ha a különféle típusú meccseket és akadályokat is sikerrel tudod venni. Büszke vagyok a fiúkra, jól küzdöttek! Az emberhátrányos játékunk is remekül működött, ez elsősorban a másodedzőim munkáját dicséri, akik videóról alaposan kielemezték a litvánokat a keddi meccs alapján, a srácok pedig tökéletesen kivitelezték a tőlük kapott játékelemeket.

Sorok Litvánia ellen

Erdély, Hári, Sofron
Kulmala, Sebők, Magosi
Papp, Nagy, Terbócs
Kóger, Vas, Tóth
Sárpátki (13. csatár)

Garát, Macaulay
Pozsgai, Horváth
Szirányi, Fejes
Kiss (7. hátvéd)

Rajna (Hetényi)

A vb programja
Május 3., 15.30 Magyarország–Dél-Korea 5–1
Május 3., 19.00 Szlovénia–Litvánia 4–2
Május 4., 15.30 Magyarország–Litvánia
Május 4., 19.00 Románia–Szlovénia
Május 5., 15.30 Románia–Dél-Korea
Május 6., 15.30 Dél-Korea–Litvánia
Május 6., 19.00 Szlovénia–Magyarország
Május 7., 15.30 Románia–Litvánia
Május 8., 15.30 Magyarország–Románia
Május 8., 19.00 Szlovénia–Dél-Korea

A keret

Rajna Miklós G UTE
Arany Gergely G FTC-Telekom
Hetényi Zoltán G DEAC
Fejes Nándor D Gyergyói Hoki Klub
Macaulay Scott D MAC HKB Újbuda
Szirányi Bence D DVTK Jegesmedvék
Garát Zsombor D MAC HKB Újbuda
Kiss Roland D DVTK Jegesmedvék
Pozsgai Tamás D MAC HKB Újbuda
Horváth Milán D Hydro Fehérvár AV19
Papp Kristóf F Michigan State University (USA)
Sebők Balázs F Ilves (FIN)
Sárpátki Tamás F Gyergyói Hoki Klub
Tóth Richárd F MAC-HKB Újbuda
Erdély Csanád F Hydro Fehérvár AV19
Hári János F Hydro Fehérvár AV19
Sofron István F Sport Club Csíkszereda
Vas János F HC Presov (SVK)
Kulmala Rasmus F FTC-Telekom
Magosi Bálint F Hydro Fehérvár AV19
Nagy Gergő F FTC-Telekom
Kóger Dániel F FTC-Telekom
Terbócs István F Hydro Fehérvár AV19

A stáb

Sean Simpson - szövetségi kapitány
Szilassy Zoltán - edző
Fodor Szabolcs - edző
Farkas Tamás - kapusedző
Dr. Rybaltovszki Henrik - csapatorvos
Bors Attila - fizioterapeuta
Antal Dénes - fizioterapeuta
Puskás Sándor - erőnléti edző
Nagy József-  felszerelés-menedzser
Szilágyi Levente - csapatvezető

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV