Juniorválogatott: lássuk a medvét!

2021.02.09. 23:44 |

Minőségi csapattal játszik edzőmeccset szerdán és csütörtökön Horváth András válogatottja. A fehérorosz ifikkel lehet gyakorolni a hosszabb távú célok szellemében.

Mivel lezajlott a korosztályváltás a junioroknál kényszerűségből, egyelőre nem tudjuk eldönteni, hogy U19-es vagy U20-as együttesként nevezzük meg a mieinket, de mivel van olyan játékos, aki hamarosan betölti a 19-et, maradjunk továbbra is, vagy ismét az U20-nál.

Elvégre a decemberi világbajnokságon a legmagasabb korosztály divízió 1/a-s tornájára lesz hivatalos a magyar válogatott. Az a válogatott, amely februárban a fehérorosz ifiválogatottal találkozhat kétszer.

A srácok hétfőn délután találkoztak a Vasas Jégcentrumban, a covid-teszt után berendezkedtek, majd letudták az első jeges edzést. Kedden délelőtt ismét a jégen voltak (miután újra kipróbálták az automata lőpadot), hogy aztán késő délután csapatépítő foglalkozáson vegyenek részt a szállodában.

Amíg ők „csapatot építettek”, a szakmai stáb tagjai megnézték az U18-as válogatott fehéroroszok elleni mérkőzését, és kaptak valamifajta képet arról, kikre is kell készülni szerdán és csütörtökön.

Kedden egyébként egy kényszerű csere is lezajlott a válogatott keretében: Gál Zsombor nem érezte jól magát már egy ideje, gyengélkedett, így Horácskó Márk ugrott be a helyére a következő napokra.

Horváth Andrást kérdeztük az eddigi programról és a fehéroroszok elleni szerdai találkozóról:

„A hétfő délutáni edzésen éreztem a lelkesedést, az akaratot a srácokon, de nagyon pontatlanok voltak, így nem lehetettem elégedett. Ehhez jött hozzá a kedd délelőtti jeges edzés, amikor már az energiában is volt kivetnivalóm. De jól látszott az is aztán, hogy ez volt a mélypont úgymond, mert délután lehetett érezni a különbséget, ami mindenképp biztató a szerdai meccs előtt. Inkább felfelé ívelünk, amit szeretnénk is fenntartani, hiszen látható volt az U18-as válogatott elleni mérkőzésükön, hogy nagyon képzett és jó csapat a fehérorosz. Adva van a program, szeretjük a kihívásokat, és bízom benne, hogy a srácok megoldják majd a feladatot, és függetlenül az eredménytől, elégedettek lehetünk szerda és csütörtök este is” – fogalmazott a kapitány.

Monostori Tamás védi a kaput a 18:40-kor kezdődő szerdai meccsen, amelyet az Erste Liga TV-n lehet követni.

A keret

Antek Tamás G DHK 2003