Galló Vilmos nem játszhat a vb-n

2022.04.13. 08:30 |

A csatár sérülés miatt nem tud csatlakozni a magyar válogatott keretéhez.

Galló Vilmos nem lehet ott a magyar válogatott edzőtáborában, és a divízió 1/A-s világbajnokságon sem játszhat sérülés miatt.

„Három héttel a klubszezon befejezése előtt egy mérkőzésen kaptam egy ütést a térdemre, és a combizom részlegesen elszakadt, ott, ahol a térddel érintkezik. Próbáltam gyorsan visszatérni, játszottam is a következő meccsen, de akkora volt a gond, hogy utána már nem tudtam szerepelni. Hosszabb rehabilitáció vár rám, ezért sajnos nem tudok részt venni a világbajnokságon. Most pihentetni kell, és ahogy javul, úgy lehet majd erősíteni” – mondta a 25 éves csatár.

Galló Vilmos most egy hetet Magyarországon tölt, beszélt a válogatott edzői stábjával és a társakkal is, és szombaton tér vissza Svédországba, hogy klubja, a Linköping nyomon követhesse a gyógyulási folyamatot.

„A svéd bajnokságban eséllyel pályáztunk a rájátszásra, rossz volt kívülről nézni az utolsó meccseket. A vb-n is jó esély kínálkozik a feljutásra, jó lett volna játszani Szlovéniában, hogy tudjam segíteni a csapatot. Nagyon szorítok a fiúknak, hogy el tudják érni a célt. Azt üzenem nekik, hogy sok sikert és mindent bele! Nagyon drukkolok nekik, és minden meccset nézni fogok.”

A válogatott egyelőre 22 játékossal készül – többen majd később csatlakoznak –, és csütörtökön Miskolcon lejátssza első felkészülési meccsét Ukrajna ellen. A jegybevétel felét a hazánkban elszállásolt ukrán jégkorongozó gyerekek és családjaik megsegítésére ajánlja fel a Magyar Jégkorong Szövetség a Szintlépés Alapítványon keresztül. A kezdeményezésről bővebben itt lehet olvasni.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV