Az utolsó csata következik

2018.04.28. 17:22 |

A magyar válogatott a Divízió I/A jégkorong-világbajnokság meglepetéscsapata, Nagy-Britannia ellen játssza utolsó mérkőzését.

Mindkét együttesnek van esélye feljutni az A csoportba, és mikor a korongot bedobják este fél 8-kor, tudni fogják a felek, hogy milyen eredményre van szükségük.

Az első szombati meccsen Kazahsztán magabiztosan nyert a lengyelek ellen, így eldőlt, hogy a magyar válogatott biztosan bentmarad, mivel a lengyelek búcsúznak, és jövőre a Divízió I/B-ben játszhatnak.

Bár mindenki számolgat, a játékosok felszabadultak, és készen állnak a vb utolsó meccsére, tudván, hogy saját maguk dönthetnek a sorsukról.

Az edzői stáb ezúttal egyet változtat a sorokon, Magosi és Kóger cserél helyet. Vay Ádám marad a kezdőkapus, Rajna Miklós pedig a tartalék. Sajnálatos módon Sofron István sérülése nem jött rendbe, így nem áll rendelkezésre.

Az összeállítás Nagy-Britannia ellen:

Sebők, Hári, Erdély
Galló, Vas, Bodó
Nagy G., Sarauer, Magosi
Benk, Nagy K., Kóger

Pozsgai, Stipsicz
Wehrs, Varga
Szirányi, Gőz
Garát

Vay (Rajna)

Szilassy Zoltán másodedző: „Érdekes meccs lesz. Mi játszunk utoljára szombaton, és a többi eredménynek a tudatában leszünk, de mindenképp csak egy győzelemmel és 9 ponttal reménykedhetünk bármiben is. Remélhetőleg ennek szellemében fogunk játszani. Biztos, hogy nagy hirig lesz, hiszen a briteknek is kell a pont. Eddig meglepően jó hokit játszottak, egyszer még lehet nyerni véletlenül egy esélyes ellen, de a 9 pont nem lehet a véletlenül műve. A britek nagy küzdők, sohasem adják fel. Nekünk az a legfontosabb, hogy a saját játékunkhoz ragaszkodjunk, és übereljük a rájuk jellemző küzdőszellemet. Mi is nagy küzdők vagyunk, a meccseket a komoly csapatmunkának és a nagy harci szellemnek köszönhetően nyertük. Ez lesz az utolsó meccs a szezonban, nincs mire spórolni, ami bennünk van, azt ki kell tenni a jégre.”

A magyar válogatott vb programja
Április 22., vasárnap
Magyarország–Kazahsztán 0–3
Április 23., hétfő
Magyarország–Olaszország 3–2
Április 25., szerda
Szlovénia–Magyarország 4–1
Április 26., csütörtök
Lengyelország–Magyarország 2-3
Április 28., szombat
Magyarország–Nagy-Britannia 19.30

Az ellenfélről

A britek a nyitó fordulóban legyőzték az olimpiai résztvevő szlovén csapatot, aztán a lengyelek és az olaszok ellen is nyertek. A negyedik kör után kilenc ponttal álltak, ezzel elsőként biztosították be bentmaradásukat, de természetesen már merészebb terveik vannak, és egy döntetlennel már feljutnának az A csoportba.

A brit hoki történelme hosszú időre nyúlik vissza, hiszen már 1936-ban világbajnokok voltak. Az A-csoportban ugyanakkor 1994-ben szerepeltek utoljára, míg a legutóbbi budapesti világbajnokság keserű emlék lehet nekik, hiszen 2013-ban kiestek a Divízió I/A-ból, akkor a mieink 4-2-re nyerek.

A szövetségi kapitány a már hosszú évek óta a csapat mellett tevékenykedő Peter Russell, akinek munkáját másodedzőként a nemrégiben visszavonult Adam Keefe segíti. Peter Russell az előző három szezonban a Milton Keynes Lighting vezetőedzője volt.

A kapitány a válogatott környékén volt már az U18-as korosztály másodedzője, és az U20-asok másod- és vezetőedzője egyaránt. A felnőtteknél 2014-ben még másodedző volt, ám a 2014-15-ös világbajnokság idején már ő vezette a válogatottat. Szövetségi kapitányként így ez lesz a negyedik világbajnoksága.

A brit csapat nem játszik túl bonyolult stílusú hokit, de fegyelmezettek, így nem vár könnyű meccs a mieinkre. Hatékonyak, mivel messze a legjobb százalékkal használják ki helyzeteiket, és emberelőnyben is a legjobb a mutatójuk.

A keret
# Név Pos Klub
Kapusok
29 Duschek Dávid G Dunaújvárosi Acélbikák
31 Rajna Miklós G Fehérvár AV19
30 Vay Ádám G Rapid City (USA)
Védők
7 Garát Zsombor D MAC Budapest
3 Gőz Balázs D Norfolk Admirals (USA)
4 Pozsgai Tamás D MAC Budapest
12 Stipsicz Bence D Fehérvár AV19
6 Szirányi Bence D Fehérvár AV19
5 Varga Arnold D UTE
2 Wehrs Kevin D HC TWK Innsbruck (AUT)
Támadók
9 Benk András F UTE
17 Bodó Chris F MAC Budapest
26 Erdély Csanád F Fehérvár AV19
8 Galló Vilmos F Timra (SWE)
22 Hári János F Fehérvár AV19
16 Kóger Dániel F Fehérvár AV19
25 Magosi Bálint F DVTK Jegesmedvék
10 Nagy Gergő F Quad City (USA)
13 Nagy Krisztián F MAC Budapest
15 Sarauer Andrew F Villach (AUT)
14 Sebők Balázs F KalPa (FIN)
20 Sofron István F Villach (AUT)
21 Vas János F DVTK Jegesmedvék
A stáb
Jarmo Tolvanen Szövetségi kapitány
Majoross Gergely Másodedző
Szilassy Zoltán Másodedző
Farkas Tamás Kapusedző
Kiss Dávid Videoelemző
Levy Evan Erőnléti edző
Puskás Sándor Erőnléti edző
Majzik Ernő Csapatorvos
Bagonya Imre Fizioterapeuta
Sashalmi Tamás Fizioterapeuta
Nagy József Felszerelés menedzser
Tornyi Gábor Felszerelés menedzser
Imre Lajos Csapatmenedzser
Szilágyi Levente Csapatmenedzser
Závodszky Szabolcs Média menedzser

Gyerehokizni

Válogatott termékek