Zavartalanul működnek a mentor edzői képzések

2020.12.22. 14:37 |

Javában zajlanak a mentor edzői képzések az ország centrum klubjaiban. Minden hónapban külön témakör mentén zajlik a képzés. 

Az Magyar Jégkorong Szövetség négy mentor edzője havi rendszerességgel látogat el a tizenegy centrum klubba, ahol az elméleti előadás után a mentor edző vezetésével, a centrum klub egyik utánpótlás csapatával közösen tartanak jeges edzést, melynek során gyakorlati tapasztalatokat és ötleteket cserélhetnek a résztvevők.

A koronavírus-járvány miatt a klubok edzői különböző módon vesznek részt a képzésen.

Minden hónapban külön témakör mentén zajlik a képzés. A legutóbbi témakör az életkornak és a korosztályi sajátosságoknak megfelelő jégkorong felkészítésről szólt. Az edzők iránymutatást kaptak arról, hogy a különböző korosztályokban, milyen jégkoronghoz tartozó technikai és taktikai elemekkel érdemes foglalkozni, és hogyan épül egymásra a korosztályokon átívelő munka. Nagyon fontos, hogy minden korosztályban másra érdemes odafigyelni, koncentrálni, eltérő képességeket kell fejleszteni, minden korosztályban más a cél és másra kell törekedni. Erről bővebben itt lehet olvasni. 

Az edzők részéről nagy igény mutatkozik a játékos-képzésnek erről a részéről, ezért a Sportágfejlesztési Osztály a későbbiekben jelentkezni fog további képzési anyaggal. A Sportágfejlesztési Osztály egyébként bármilyen további, egyéni képzési igény esetén áll a klubok rendelkezésére, és helyben történő képzések is szervezhetők.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV