Werhs: Az új liga új kezdet a számomra

2018.09.11. 18:08 |
A válogatott védője, Wehrs Kevin a német másodosztályban játszik az új szezonban.

Az amerikai születésű, de már több éve magyar válogatott Wehrs Kevin a DEL2-ben szereplő Tölzer Löwenhez igazolt. A klub székhelye a bajorországi Bad Tölzben, egy fürdővárosban található. Ez a védő negyedik klubja négy szezonon belül.

Wehrs Minnesotában született, középiskolába együtt járt a későbbi NFL-játékos James Laurinaitisszel. A Cedar Rapids Roughridersben játszott az USHL-ben, ahol csapattársa volt Teddy Purcell, Alec Martinez és Justin Abdelkader is. Egyetemi éveit a University of Minnesotában töltötte, az egyetemi bajnokságban együtt szerepelt Kyle Okposóval és Blake Wheelerrel is.

Első profi évét Norvégiában töltötte, majd Brassóba igazolt, ahol két évig a magyar bázisú ligában is játszott. 2014-ben írt alá a Fehérvár AV19-hez, és ekkor kapta meg a magyar állampolgárságot. Szerepelt a 2016-os A csoportos vb-n is. Két idényt töltött a Fehérvárnál, majd maradt az EBEL-ben, a Villachban és az Innsbruckban szerepelt. Eddig 39 meccsen játszott a magyar válogatottban.

Miért éppen a Tölzer Löwenhez írtál alá?
A nyár folyamán több ajánlatom volt a skandináv országokból és a brit bajnokságból is, de inkább nem fogadtam el ezeket. Ez a lehetőség az utolsó pillanatban futott be, néhány napot gondoltunk rajta, és aztán úgy döntöttem, megyek. Nem akartam novemberig várni arra, hogy csapatot találjak, és ez lett volna a legvalószínűbb forgatókönyv, ha most nemet mondok.

Korábban többéves szerződést részesítettél volna előnyben. Végül hány évre írtál alá?
Csak egy szezonra. Le szeretnénk telepedni valahol ahelyett, hogy évre évről költözünk. Néhány éve megpróbáltam bekerülni a DEL-be vagy a finn élvonalba, de most elégedett vagyok azzal, ahol tartok, és egy ideig maradok.

Hogy tartottad fitten magad a nyáron?
Sokat dolgoztam, kardióztam, ahogy minden nyáron szoktam, és készen álltam a hívásokra. Bodó Chris állított össze egy programot, aminek BodzFit a neve, tavaly nyáron azt végeztük. Idén azt az edzéstervet követtem, amit ideadott nekem korábban, csak több kondizást építettem bele.

Mennyire néztél utána, hogy milyen csapatba és ligába kerülsz?
Megnéztem, hogy milyen a város, és sok információm volt a ligáról, és nem lehet rá panasz. Sok dolgot átgondoltam, beszéltem az ügynökömmel is, aki szerint szintén jó helyre kerülök, ezért is döntöttem úgy, hogy elfogadom a lehetőséget.

Mit vársz a szezontól?
Keményen kell dolgoznom, hogy egyre jobb legyek. A célom mindig az, hogy jobban játsszak, mint az előző idényben Ez egy új kezdet lesz számomra egy új ligában. A tavalyi év nem sikerült a legjobban a csapatnak, hosszú idő után jutottak vissza a DEL2-be, és éppcsak bentmaradtak. Jó lenne sikeres idényt tölteni itt és megmutatni magunkat a ligának.

Gyerehokizni