Volt játékosai szomorították az Acélbikákat

2018.10.07. 23:08 |
Dunaújvárosban tudott nyerni a DEAC az Erste Ligában. Óriási fordítást mutatott be a Fehérvári Titánok Jack Lewis vezetésével a Gyergyó ellen. A Vasas és a Brassó meccsén a hosszabbítás döntött, az UTE és az éllovas Csíkszereda nagy különbséggel nyert.

Dunaújvárosi Acélbikák–DEAC 3–4 (1–2, 1–0, 1–2)

A nap meccsén az a Debrecen látogatott Dunaújvárosba, mely mindössze egyetlen ponttal előzte meg a negyedik helyezett Acélbikákat a tabellán. A hazaiak nem kezdtek jól, mert egy kapu előtti kavarodás végén a tavaly még dunaújvárosi Izacky emelt éles szögből a kapuba, majd egy kettős hátrányt kellett kivédekezni a DAB-nak, s bár ezt a feladatot megoldották, miután kiegészültek, Németh ért bele gólt érően egy átadásba. Így a 9. percben 0-2-es állást mutatott az eredményjelző. A folytatásban is inkább a vendégek akarata érvényesült, ám a harmad hajrájában megkapták első előnyüket a házigazdák is, s ebből Uski lőtt szép gólt, csökkentve a hátrányt.

A második felvonás nagy iramot hozott, rengeteget korcsolyáztak a csapatok, és sok helyzetet is teremtettek, de Hetényi és Garbacz is bravúrok sorozatát bemutatva őrizte meg kapuját. A harmad derekán két percig játszhatott kettős emberelőnyben a DAB, de nem tudták kihasználni a lehetőségeket, Ami viszont nem sikerült fórban, az összejött egyenlő létszámban: a harmad hajrájában Tóth Gergely egyenlített.

A harmadik húsz perc óriási hazai rohamokkal kezdődött, jöttek is a ziccerek, ám ezek kihasználásával továbbra is hadilábon álltak a játékosok, s a DEAC egy kontrából újra vezetést szerzett, a gólt a korábbi DAB-os Turcotte szerezte. A 47. percben Azari egy emberelőnyös bombával válaszolni tudott, ám a középkezdés után Turcotte távoli lövése becsapta a hazai kapust, így újra a debreceniek álltak jobban. A mérkőzés utolsó tíz percében nagy erőket mozgósítottak a hazaiak az egyenlítésért, de Hetényi ezúttal is remekelt, ás újabb gól nem született. A DEAC megerősítette helyét a dobogón.

Nyilatkozatok

Antti Karhula, vezetőedző DAB: „Nagyon rosszul kezdtük a meccset, az ellenfél sokkal élesebb volt. Nagyon könnyű kettős emberelőnyt kaptak, amiből gól is született. A 2-0 után kellett felállnunk a padlóról, amit meg is tettünk ezen az estén. Ami ma este megölt minket, az a rengeteg eladott korong volt, ezekből lőtt az ellenfél lényegében három gólt is. Arra büszke vagyok, ahogy küzdöttünk, de közel sem volt ez a legjobb meccsünk. A koronggal sokkal jobbnak kellett volna lennünk. Dolgozunk tovább, mert nagyon fontos túra előtt állunk.”

David Musial, vezetőedző, DEAC: „Jól indult a mérkőzés, aztán úgy érzem, többször vitatható ítéletet hoztak a játékvezetők, az 5-3-as szituációkkal nem értettem egyet. Ettől függetlenül nagyon örülök a három pontnak, fontos győzelem volt.”

Gyergyói HK–Fehérvári Titánok 3–6 (2–0, 1–4, 0–2)

Már a második percben vezettek a hazaiak, ismét az új szerzemény, Tomanek volt eredményes, majd Csergő emberhátrányban növelte az előnyt. A második harmad elején Vesutkin is betalált, és úgy tűnt, a Gyergyó egy kényelmes győzelmet arat. A Titánok kapust cseréltek, Szelest Gyenes váltotta, és gyorsan sikerült is szépíteni Lewis révén. A kanadai csatár nagy napot fogott ki, és a 33. percre mesterhármasával egyenlítettek is a fehérváriak, majd Bennett is betalált. A Titánok az utolsó harmadban még két gólt szereztek, ismét Lewis és Bennett révén, így szenzációs fordítással hozták el a három pontot Gyergyószentmiklósról.

Sport Club Csíkszereda–Hokiklub Budapest 8–3 (3–2, 1–1, 4–0)

Megtartotta remek hazai mérlegét a Csíkszereda, miután vasárnap este a Hokiklub Budapestet is magabiztosan legyőzte, igaz, a 43. percig csak egy góllal vezettek a hazaiak. Az utolsó harmadot megnyomta a Sportklub. Részegh Tamás két góllal, Radim Valchar 1+3-mal zárt, de Becze és Taratuhin is betalált az éllovasnál. A vendégeknél Orbán Attila duplázott. A Leo Gudas-Hozó Levente edzőpáros újoncokat avatott Ilyés Tamás, illetve Szabó Zsolt-Ákos révén, akik a Sapientia U23-ból jöttek fel Horváth Lászlóval és Részegh Zsolttal együtt.

Nyilatkozatok

Leo Gudas, Csíkszeredai Sportklub: „Ajándékoztunk pár helyzetet az ellenfélnek, amelyekkel élni tudtak. Volt pár fiatal nálunk, lehetőséget adtunk számukra is a bizonyításra. Másrészt pedig pihentetni tudtunk ezáltal néhány fontos játékost a holnapi meccsre.”

Dusan Kapusta, Hokiklub Budapest: „A pénteki nagyarányú vereség után ma a második harmad után a hazai csapat csak 4–3-ra vezetett. Nagyon szép munka volt ez a fiúktól. Megkaptuk az esélyt az egyenlítésre is, nem voltunk elég pontosak. A harmadik harmad elején jött az ötödik, de ekkor is megvoltak a lehetőségeink. Később viszont megtörtünk, elfáradtunk, mentálisan már nem bírtuk. El kell mondjam, hogy nagyon jó csapat a Csíkszereda. Mikor közel kerültünk, akkor vagy a légiósok, vagy a hazai játékosok remek játékot mutattak.”

Schiller-Vasas HC–Corona Brasov 3–4 (0–0, 2–1, 1–2, 0–1) – hosszabbítás után

A Vasas 3-1-re is vezetett a harmadik harmad elején, de a vendégek az 56. percre egyenlítettek, majd a hosszabbításban Tranca góljával diadalmaskodtak is.

Nyilatkozatok

Ladányi Balázs, vezetőedző, Vasas: „Ez az egy pont nem egy kiszenvedett pont, hanem valójában két pontot odaajándékoztunk a Brassónak. Nekünk nagy szó, hogy ilyen volt a játék képe. Voltak rossz döntéseink, de rossz periódusaink nem. Ütköztünk, mentünk előre, gólokat szereztünk egy sokkal rutinosabb csapat ellen. Büszke vagyok erre, jár a kalaplengetés a fiúknak.”

Greg Lindqvist, vezetőedző, Brassó: „Nagyon szomorú vagyok, hogy nem tudtuk megszerezni a három pontot, ez most egy nagy csalódás. Problémánk akadt a góllövéssel, és rendkívül buta két gólt kaptunk. Aztán nagyot küzdöttünk, főleg az utolsó húsz percben, a 3-1-es hátrány egy elég kellemetlen szituáció, de felálltunk belőle. Innentől csak a következő, Ferencváros elleni meccsre kell koncentrálnunk.”

UTE–EV Vienna Capitals II (osztrák) 7–3 (4–1, 1–1, 2–1)

A bécsiek csak az első mintegy 15 percben tartották a lépést az újpestiekkel, utána kijött a tudáskülönbség, és a hazaiak megnyugtató előnyre tettek szert, amit meg is őriztek. Nemes Benjámin mesterhármassal segítette az UTE-t.

Gyerehokizni

Válogatott termékek