Visszavette pályaelőnyét a Gyergyó Brassóban

2023.03.09. 19:48 |

Magabiztos győzelmet aratott Brassóban a GYHK, így a gyergyószentmiklósiak egyből visszaszerezték elvesztett pályaelőnyüket.

Egyik szakvezető sem eszközölt változtatást az elődöntő harmadik mérkőzésére, ezért a népes brassói publikum a jól megszokott összeállításokban szemlélhette az eseményeket. A kapukban ezúttal is Polc és Rinne kezdett.

Kiváló ritmusban, oda-vissza hokival kezdődött a találkozó, amiből a GYHK jött ki jobban: Sweeney adta el a korongot a semleges zónában, az elcsent pakkal Vincze léphetett ki, az első próbálkozást Polc még bravúrral hárította, de nem tudta birtokba venni a játékszert, így Vincze szinte üres kapura szerezte meg csapata vezető találatát (0-1). Az etap derekán Polc óriási spárgával mentette meg a barcaságiakat egy újabb gyergyói góltól. A 13. percben következhetett az első brassói emberfór, ami nem is maradt kihasználatlanul. Kógerék odaszögezték kapujuk elé a piros-fehéreket: először Domingue próbálkozását Rinne még hárította, majd a brassóiak 7-ese bravúrosan továbbrúgta a korongot VanWormer elé, akinek ziccerét a kapus ugyan hatástalanította a bevetődő bekkek segítségével, de még mindig ott állt Valchar, az aranysisakos pedig nevető harmadikként magabiztosan a felsőbe ragasztott (1-1). Az egyenlítő találat után fokozta a nyomást a Corona, ezidőtájt több szemrevaló akciót is vezettek Szabóék, de a harmad végén Sárpátki kiváló meglátását követően Vincze kis híján megszerezte második találatát.

A fordulást követően újra a gyergyószentmiklósiakhoz került az előny: Bodó szelídítette meg a játékszert a ketrec mögött, majd egy elképesztően finom csuklómozdulattal a kapu elé érkező Orban elé tálalt, a gyergyói gólgyáros - ugyanúgy, mint a párharc első mérkőzésén - középről védhetetlenül a hálóba bombázott (1-2). A folytatásban Sylvestre szemkápráztató cseleket mutatott be, de így is kimaradt az első gyergyói fór. A játékrész közepén éledezett a Brassó, először Sills értékesített majdnem egy elcsent korongot, kicsivel később Kóger előtt adódott nagy lehetőség. A 34. minutumban következhetett a második brassói fór, ami ezúttal nem a hazaiaknak kedvezett: Szigeti szerzett korongot a védekező harmadban, s lódult meg egyedül, majd némi befelé cselezgetést követően bődületesen beverte a ficakba (1-3). Kevesebb mint kettő perccel a záró dudaszó előtt a GYHK került emberelőnybe: szépen egyérintőzött a gyergyói speciális egység, Orban kapta meg szélen a játékszert, majd középre akart passzolni, de rosszul találta el, amire Polc nem számított, így a pakk védhető módon átvánszorgott a hálóőr lábai között. (1-4).

A záró felvonás 5. percében DiDiomete kapott kisbüntetést, Kógerék egyből jelezték, nem dőltek még el a lényegi kérdések: Valchar szúrta rá középtávolról, a hazaiak 21-ese pedig lesipuskás módon a gólvonalon túlra húzta a kipattanót (2-4). A folytatásban nagyon közel járt a Corona a harmadikhoz, a sárga-kékek mindent megtettek a felzárkózás érdekében, viszont az újabb gól már nem jött össze, így a GYHK 2-1 arányban vezeti a párharcot. A negyedik összecsapást pénteken rendezik, szintén Brassóban, magyar idő szerint 17:30-kor.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV