Visszavette pályaelőnyét a Corona

2023.02.23. 20:25 |

A brassóiak győztek a Sportklub otthonában, így 2-1-re vezetnek a negyeddöntős párharcban.

A két csapat első csíkszeredai playoffmeccsén a hazaiaknál ugyanúgy Adorján védett, mint korábban, ellenben a brassóiak kapust cseréltek, Toth helyett Polc állt a vasak között. A találkozó elején a Corona kihagyott egy emberelőnyt, aztán a kiegészülés után fél perccel egy késleltetett kiállításos szituációban a Sportklub megszerezte a vezetést, Becze középre tett korongja egy sárga mezes játékosról bejutott a kapuba (1-0). A csíkiak nagyjából tíz percig vezettek: Schaber remek korongot kapott a kapu mögül, a brassói játékos pedig értékesítette a ziccert (1-1).

A mérkőzés 26. percében Garcia gáncsolta Krikunovot, eljött az első tényleges Sportklub-fór, a vendéglátó nem élt a lehetőséggel. A középső harmad második felében a brassóiak is játszhattak öt a négy ellen, ez gólt hozott, a korongjáratás végén Valchar volt eredményes (1-2). A csíkiak nem sokra rá emberfórban egyenlíthettek volna, ám nem tudtak érdemi lehetőséget kialakítani, ami megbosszulta magát: Domingue-ot nem támadták meg a hazai védők, aki egy pontos lövéssel megduplázta a Corona előnyét (1-3). A játékrész utolsó percében mindkét oldalon adódott egy-egy komolyabb gólhelyzet, ám nem változott az eredmény.

A harmadik felvonás elején a Sportklub minimalizálta a hátrányát, Krikunov középre tett korongjára jó ütemben érkezett Stach (2-3). A hazaiak hajtottak az egyenlítésért, magasabb tempójú játék folyt a jégen, mint az előző harmadban. A kék mezesek nyomása a játékrész közepén emberelőnnyé érett volna, ám a késleltetett kiállítás alatt heten voltak a jégen, így négy a négy ellen folytatódott a játék. Öt perccel a vége előtt Stach kisbüntetést kapott egy bulinál, amit nehezen vett tudomásul. A Corona élt az emberelőnnyel, VanWormer beleért Boriszeno lövésébe, Adorján tehetetlen volt (2-4). A végjátékban a csíkiak időt kértek és lehozták a kapust, aztán egy brassói kiállítás nyomán hat a négy ellen támadhattak, hiába, Domingue egy üres kapus góllal végképp eldöntötte a mérkőzést.

A Corona Brasov 5-2-re nyert, összesítésben 2-1-re vezet, a két csapat pénteken újra összeméri erejét.

Nyilatkozatok

Jeff Paul, vezetőedző, Csíkszeredai Sportklub: Nem igazán tetszett, ahogyan kezdtük a mérkőzést, ahogyan az elszántságunk és a mutatott játék sem. Aztán sikerült fennebb kapcsolnunk, de ennél jobbnak kell lennünk. Ez egy hosszú széria, holnap vissza kell kapaszkodnunk a nyeregbe. A lelátón nagyszerű volt a hangulat! Kíváncsian is vártam, ugyanis hallottam, milyen remek szokott lenni. Kimagasló volt, sajnálom, hogy nem tudtuk jobb teljesítménnyel meghálálni, de ilyen a rájátszás. Jól játszott az ellenfél a mérkőzés egésze alatt, megérdemelten nyertek. Holnap új nap, újabb összecsapás. Megtekintjük a videó anyagot a holnapi ebéd előtt, majd nekivágunk az újabb találkozónak.

Strenk Hunor, másodedző, Corona Brasov: Azt gondolom, amiért jöttünk, azt sikerült végrehajtani. Mindig nehéz ezen a pályán játszani, a hazai közönség ma is kiváló hangulatot teremtett, de mi próbáltunk a saját játékunkra koncentrálni, és azt az ellenfélre ráerőltetni. Azt gondolom, ez ma maradéktalanul sikerült is. Mindenki hozzátett valamit ehhez a győzelemhez. Ennek nagyon örülünk, de most is az aranyhal memóriájára lesz szükség. 10 másodpercig az edzői beszéd után lehet még róla beszélgetni az öltözőben egy pár szót, de utána elfelejtjük, és holnap újra jégre kell állni. Hosszú szériáról beszélünk, úgyhogy nagyon nagy jelentőséget nem tulajdonítunk neki, de mindenképpen bíztató, ahogyan játszottunk ma. 

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV