Visszavágtunk a lengyeleknek Katowicében

2020.12.18. 20:45 |

Bár a meccs elején ismét hátrányba került a magyar férfi jégkorong-válogatott, végül 3–1-re győzte le otthonában a lengyeleket a  második mérkőzésen.

Csakúgy, mint csütörtökön, ma sem indult jól számunkra a találkozó, hiszen Michalski révén már a 2. percben megszerezték a lengyelek a vezetést (0–1). Azonban ezúttal sem tört meg minket a gyorsan kapott gól, több helyzetet is kialakítottunk, a 9. percben szerencséje volt ellenfelünknek, hogy az egyik veszélye lövésünk fölément. A harmad végén emberhátrányba kerültünk, de miután ezt kivédekeztük, 1–0-s lengyel vezetéssel zárult a játékrész.

A második harmad elején ismét fórba kerültek a lengyelek, de ezt nem sokáig élvezhették ki, mert tőlük is kiküldtek egy embert a játékvezetők. Négy a négy ellen pedig Nagy Gergő passza után Bodó Christopher értékesítette a helyzetet, kiegyenlítve ezzel az eredményt (1–1). Ezt követően ellenfelünk mindent megtett, hogy újra vezetést szerezzen, de Hetényi Zoltán remek napot fogott ki, így még a ziccer sem ment be nekik.

Jobban nem is indulhatott volna a harmadik harmad, hiszen másfél perc elteltével Nagy Krisztián találatával átvettük a vezetést (2–1). A folytatásban azonban többnyire a védekezéssel voltunk elfoglalva, Hetényi többször is bravúrral mentette meg a kapunkat a góltól. Hogy még nehezebb legyen a dolgunk, az 54. percben Nagy Gergő 5 perc + végleges fegyelmi kiállítást kapott, így a következő öt percben négy az öt ellen kellett játszanunk. A lengyel nyomás fokozódott, Hetényi pedig egy kisebb sérülést is összeszedett – viszont ezúttal nekünk volt szerencsénk, hiszen Murray pont akkor indult le a jégről, amikor korongot szereztünk, Nagy Krisztián pedig szemfülesen az üres kapuba juttatta a pakkot (3–1). Az utolsó percekben elszabadultak az indulatok, újabb gól azonban már nem esett, így 3–1-re nyertünk.

A magyar csapatból a meccs legjobbjának a 46 lövést hárító Hetényi Zoltánt választották.

Felállás a lengyelek ellen:

Hetényi (Arany) – Varga, Garát, Kiss R., Vokla, Sarcia, Dóczi, Bukor – Benk, Nagy G., Bodó – Sági, Nagy K. Terbócs – Szigeti, Kreisz, Tóth R. – Szabad, Majoross, Vincze, Dézsi.

Eredmények

December 17. 18.45 Lengyelország-Magyarország 2–1