2018.11.16. 15:00 |
Öt mérkőzéssel folytatódik az Erste Liga. Először találkozik a Titánokkal az FTC, folytatná jó sorozatát a Gyergyó, míg a Csíkszereda Bécsben kezdi túráját.

A nap meccsén két, a dobogóért küzdő csapat találkozik, a Brassó az UTE-t fogadja. Az újpestiek hárommeccses győzelmi sorozatban vannak, és legutóbb legyőzték a DEAC-ot, most pedig az élmezőny egy másik tagja ellen lépnek jégre. A lila-fehéreknek van miért visszavágniuk, hiszen a Brassó az idényben már kétszer nyert ellenük.

A brassói csapat előző egy hónapja jól sikerült, tízből kilenc meccset megnyert, majd a nemzetközi szünet után a román bajnokságban hosszabbítás után 8-7-re verte a Galatit, úgy, hogy a harmadik harmadban még háromgólos hátrányban volt. A találkozó után az egyesület elnöke, Emilian Cernina azt mondta, főleg a légiósoktól, Tendlertől és Lidhammartól vár többet.

A Brassó edzője, Greg Lindqvist szoros és kemény csatára számít.

„Nagyon nehéz ellenfél vár tehát ránk, de szerencsére a mi csapatunk sem rossz. Igyekezni fogunk megnehezíteni az újpesti játékosok életét. Eddigi mindkét meccsünket megnyertük, Brassóban szorosan, Újpesten nagyobb különbséggel, így a játékosaim tudják, hogy megoldható a feladat” – mondta a szakvezető a Jégkorongblognak.

Az UTE mestere, Szilassy Zoltán szerint komoly kihívás előtt állnak, hiszen a hosszú utazás mellett az is befolyásoló tényező, hogy továbbra sem áll rendelkezésre mindenki. Abban bízik, hogy a csapat jól beleáll a meccsbe és fegyelmezetten végrehajtja a megbeszélteket.

„A Brassó tele van jó játékosokkal, hasonló a karakterük, mint a Debrecené. Sok a jó lövőkészségű és gyors hokisuk, nem szabad teret hagynunk nekik. A korongvesztésekre is oda kell figyelnünk, ki kell zárnunk a gyors ellentámadásokat. Ezen kívül a Brassó hátvédei között több nagy lövőerejű, remek technikájú játékos is van, nem szabad hagyni, hogy távolról zavartalanul lőhessenek. Szeretnénk visszavágni az eddigi két vereségért, nem akarunk olyan meglepetésbe beleszaladni, mint legutóbb a Megyeri úton” – mondta az újpesti edző.

A listavezető FTC a szezonban először találkozik a Fehérvári Titánokkal. A meccs esélyese a 18 meccs óta veretlen fővárosi csapat, de a fehérvári fiatalok a szezonban már több élcsapat dolgát megnehezítették, most a Vienna elleni hazai vereség után kell összekapniuk magukat.

A Csíkszereda három simán megnyert román bajnoki után az Erste Ligában Bécsbe utazik. A csapatot továbbra is Hozó Levente irányítja Leo Gudas menesztése után, és bemutatkozhat a KHL-es múlttal rendelkező svéd kapus, Joakim Lundström is.

„A nemzetközi szünet miatt nem igazán volt lehetőségünk normális közös edzésre, és elutazás előtt gyakorlatilag egy ilyen volt. Ennek ellenére úgy érzem, a csapaton belül jó a hangulat, és mint minden meccsre, azzal a céllal utaztunk, hogy nyerjünk. Ehhez viszont a védekezésünket sokkal jobban meg kell szervezzük. Ugyanakkor bő kerettel vágtunk neki ennek a túrának, hiszen a négy sor mellett még magunkkal hoztunk plusz játékosokat is” – mondta Hozó Levente vezetőedző.

A szintén edzőváltás után álló Dunaújvárosra nem vár könnyű feladat, hiszen Debrecenbe utaznak. Borbás Gergely megbízott edző szerint végig koncentrálni kell, és fegyelmezett játékra van szükség. Miika Franssila visszatér a csapatba, de a sorok összetételében lehetnek változások a Vasas elleni mérkőzéshez képest.

A három legutóbbi meccsét megnyerő Gyergyó a HK Budapest ellen folytathatja jó sorozatát, immár a tapasztalt szlovák hátvéddel, Igor Bobcekkel és a fiatal orosz csatárral, Vladiszlav Karpussal megerősítve.

A program

Gyergyói HKHokiklub Budapest 17.30 stream ITT