Vírustámadás miatt nem elérhetőek a jegyzőkönyvek

2021.12.30. 16:45 |

A helyreállítás még zajlik, a szurkolóink türelmét kérjük.

Komoly vírustámadás érte az MJSZ versenybírósági rendszerét működtető szolgáltatót, ezért nem elérhetőek az adatok a magyar szövetség honlapján december közepe óta. Egy zsarolóvírus eddig ismeretlen variációjáról van szó, így az elvárható gondosság mellett működtetett víruskeresők sem találhatták meg. Amint a szolgáltató észlelte a támadást, azonnal leállította a nem létszükségletű szervereket, így többet sikerült lezárni a vírus elől. Az éles versenybírósági adatbázis és az utolsó mentések áldozatul estek a vírus támadásának, de a naplófájlokat nem érintette a károkozás, így azok alapján azonnal megkezdődhetett a helyreállítás. A szolgáltató ötszintű mentési rendszert használ, ez adott okot a reményre, hogy a lehető legtöbb adat megmenthető.

Jelenleg a mérkőzések, jegyzőkönyvek, valamint a sportolói igazolások, versenyengedélyek, kettős versenyengedélyek és átigazolások helyreállítása zajlik részint a szolgáltató bevonásával, részint pedig a Versenyiroda munkatársainak munkájával. A november 1-jei állapotot tudta visszaállítani a szolgáltató, az azóta történt eseményeket és változásokat (játékosregisztrációt, átigazolást, jegyzőkönyvet, időpontokat, sportorvosikat) újra fel kell tölteni, ami nem kis feladat.

A szolgáltatások már újra működnek, de azokat egyelőre nem tesszük közzé az MJSZ, illetve az Erste Liga honlapján, mivel azok tisztítása, ellenőrzése szükséges. Amint sikerül minden hiányzó információt pótolni és ellenőrizni, a versenybírósági rendszer adatai újra elérhetőek lesznek.

A helyzet teljes rendezéséig a szurkolók szíves türelmét kérjük.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV