Vezetők a válogatottjainknál: mindenki marad

2019.08.27. 17:00 |
A MJSZ elnöksége a szakmai bizottság javaslatai alapján döntött a nemzeti csapatainkat irányító szakemberek személyéről.

Miként az előző szezonban, úgy a következőben is Vas Márton vezeti a magyar U20-as válogatottat. Juniorjaink 2019/20-ban a divízió 1/B csoportos világbajnokságon szerepelnek ez év decemberében. Svasznek Bence is második idényét töltheti az U18-as válogatott élén. Ez a korosztályunk ugyancsak a divízió 1/B-ben szerepel. A divízió 1/A csoportos női U18-as nemzeti csapatnál sincs változás, itt Bedő Botond folytathatja munkáját.

Speciális helyzet alakult ki az A csoportos női felnőtt válogatott élén. A csapatot az elitbe vezető Pat Cortina jelenléte az egyes programokon nem garantált – DEL-es klubkötelezettségei miatt –, ám a szakember arról tájékoztatta a szövetséget, hogy a felkészülés irányítását a másodedzőkön keresztül akár személyes jelenlét nélkül is ellátja, és törekszik arra, hogy a lehető legtöbb mérkőzésünkön ott tudjon lenni. Ezek alapján az MJSZ elnöksége megerősítette őt szövetségi kapitányi posztján.

Jarmo Tolvanen is marad a felnőtt férfi válogatottnál, amiről most szavazás nem volt, mivel 2018 nyarán kétéves szerződést kötött vele az MJSZ. A finn szakember egészségi állapota lehetővé teszi, hogy teljes erőbedobással folytassa a munkát a ljubljanai divízió 1/A csoportos világbajnokságra készülő válogatottal.

A férfi U16-os serdülő program élén sincs módosítás, ez ügyben a szakmai bizottság mint illetékes testület úgy határozott: 2019/20-ban is Mayer Péter látja el a feladatot.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV