Vésztő és Nagykőrös adta az ország legmenőbb szurkoló osztályát

2018.05.11. 14:59 |

A budapesti világbajnokság egyik fontos projektje a "Legmenőbb szurkolói osztály" elnevezésű pályázat volt. Összesen 76 pályázat keretében több, mint 2500 gyerek nézte meg a helyszínen a világbajnokság mérkőzéseit A fődíjakat, a két órás korcsolyázás lehetőségét a vésztőiek, a magyar válogatott mezt pedig a nagykőrösiek nyerték.

A pályázat lényege az volt, hogy minden osztály választott egy, a világbajnokságon induló nemzeti csapatot (nem a magyart) és készített egy prezentációt, egy kampányanyagot, egy szurkolói dalt stb. az adott ország számára, mintha a gyerekek az ő törzsszurkolóik lennének.

A legmenőbb szurkolói osztály felhívásra összesen 76 pályázat érkezett szerte az országból. Nem volt kis munka ezt a mennyiségű pályázatot koordinálni, de még nehezebb feladat volt a két legjobb osztályt kiválasztani.  A rengeteg nagyszerű anyagból végül a nagykőrösi Kossuth Lajos Általános Iskola 1. A osztálya lett az egyik díjazott. Ők az olaszoknak drukkoltak, mivel egy kettős állampolgárságú tanuló is jár hozzájuk. "Egy nagyon kedves, jól nevelt kisfiú, akit nagyon szeretnek a társai, és akit nagy csodálattal hallgatnak, amikor időnként olaszul énekel, vagy beszél. Így nem kérdés, hogy az olasz csapat biztatása teljes szívből szólna a gyerekek szájából" A gyerekek az olasz színű koreográfia mellett egy olasz dallal is készültek a mérkőzésre. Nyereményük egy magyar válogatott jégkorong mez.

A vésztői Szabó Pál Általános Iskola tanulói a kazahokra voltak kíváncsiak, és pompommal a kézben, arcukra az ázsiai ország zászlóját festve érkeztek. Összesen több, mint 8 órát utaztak azért, hogy élőben láthassák a világbajnokságon a Kazahsztán-Olaszország mérkőzést, fanatizmusukkal megnyerték a pályázat fődíját. Az MJSZ jóvoltából, az egész osztály  közösen korcsolyázhat majd a lakóhelyükhöz legközelebbi, békéscsabai jégpályán.

A szervezők remélik, hogy jól érezték magukat a kilátogató gyerekek és mihamarabb viszontláthatják őket egy jégkorong mérkőzésen, akár egy újabb pályázat keretében.

Gyerehokizni

Válogatott termékek