Vereséggel zárult a norvégiai torna

2020.02.08. 14:08 |

A magyar női válogatott két harmadon keresztül fölényben játszott, ám végül 2-0-ra kikapott a franciáktól a haldeni Négy Nemzet Tornán.

A haldeni Négy Nemzet Torna utolsó magyar mérkőzése előtt a bemelegítéshez az Omega Gyöngyhajú lány című számával kedveskedtek a szervezők. A gesztust azonban egy kínos baki követte: a Himnusz helyett két technosláger szólalt meg, nagy derültséget kiváltva, de végül megtalálták a megfelelő dalt. Szerencsére a közjáték nem zavarta meg a magyar lányokat, épp ellenkezőleg, felszabadultan és nagy lendülettel kezdték a mérkőzést. A mieink szinte végig dominálták a harmadot, jóval többször lőttek kapura, mint a rivális, ám a vezetés nem jött össze. Gasparics Fanni, Jókai-Szilágyi Kinga és Pintér Lili is megdolgoztatta Baldint a francia kapuban. A magyarok emberelőnyben is támadhattak, és meg is nyomták a két percet, de eredménytelenül. A hajrában még Kreisz Emma, Nooren Averi és Tóth Enikő is veszélyeztetett. Németh Anikónak négyszer kellett védenie ebben a periódusban.

A második harmad is hasonlóan indult, magyar fölénnyel, Kreisz közelről, Gasparics távolról próbálkozott. A mieink emberelőnybe kerültek, de ezt gond nélkül kivédekezték a franciák. Továbbra is a mieink domináltak, egy-egy francia kontra azért veszélyt rejtett magában, de Németh a helyén volt. Az újabb magyar fórt sem sikerült kihasználni. Nooren és Rónai Alexandra lövéseit is fogta Baldin. Aztán a meccs felétől némileg feljavultak a franciák, akik kétszer is emberelőnyben támadhattak, de a védekezés továbbra is kifogástalanul volt és Németh is mutatott be bravúrokat. Sőt, mindkét hátrány alatt volt lehetőség kontrából betalálni, de Nooren és Kreisz sem tudta becsapni a kapust.

Az utolsó játékrész áthúzódó kiállítások miatt négy a négy elleni játékkal kezdődött, de ebből egyik csapat sem tudott előnybe került. Aztán a franciák játszhattak egymás után kétszer is fórban, és a másodikból betaláltak: Duvin távoli lövésébe Passard ért bele a kapu előtt, a megpattanó korongot már nem tudta hárítani a magyar kapus. A mieink próbálkoztak, de az ellenfél határozottan védekezett. Horváth Imola és Szick Dorka is veszélyeztetett, ám az egyenlítés nem jött össze fórban sem. Az 57. percben aztán a franciák a második góljukat is belőtték: Escudero korcsolyával szelídítette meg a korongot, és a bal sarokba lőtt. A hajrában nagyon hajtott a magyar válogatott, eredménytelenül.

A mieink legjobbjának Szamosfalvi Petrát választották.

A magyar csapat egy győzelemmel és két vereséggel., a harmadik helyen zárta a vb előtti utolsó felkészülési tornát, A viadalt a franciák nyerték hibátlan mérleggel.

Marton Tibor edző: „Az eredmény nem ezt tükrözi, de most játszottunk a legjobban a tornán. Nagyon sok lehetőséget alakítottunk ki. Szinte az összes játékosnak volt gólhelyzete, és háromszor emberhátrányban is gólt szerezhettünk volna. Ez nem sikerült nekünk, míg a franciáknak igen. Ez a részletek játéka, ezért a részletekre jobban kell figyelni. Arra, hogy ne csak próbáljunk gólt lőni, hanem akarjuk, fejezzük be a kapu előtt a támadásokat, érkezzünk a kipattanóra, legyen forgalom. Sokszor a még jobb megoldást kerestük. A torna elején hátul voltak gondjaink, de abban nagyot léptünk előre, sok lehetőséget nem adtunk a franciáknak. A játék és a fejlődés íve biztató volt, főleg úgy, hogy felforgatott sorokkal játszottunk. Meg kell találni a megoldást arra, hogy hatékonyabbak legyünk a támadó harmadban. Ez részben a koncentráción múlik, de több korongot kell a kapu felé juttatni és ott agresszívabbnak kell lennünk.”

Somogyi Vivien: „A gólok hiányoztak a játékból, valahogy nem jött ki a lépés. Magabiztosan és jól játszottunk, sok helyzetünk volt, emberelőnyben is, de most nem ment, a szerencse a másik csapat oldalán volt. A tornán így is sokat tanultunk és még jobban összekovácsolódtunk.”

Gasparics Fanni: „Gól nélkül nincs győzelem, játszhatunk akármilyen jól, ha nem tudunk betalálni, legjobb esetben is csak döntetlen lehet. Sok helyzetünk volt, de most nem úgy pattantak a korongok, nem ment be semmi. Talán néha lőhettünk volna többet kapura és mehettünk volna a kipattanóra. Aztán kaptunk egy emberhátrányos gólt, és vereséggel zárult a meccs. Játékban fejlődő tendenciát mutattunk a három meccs során, és jobb, hogy most nem jött ki a lépés, most nem pattantak úgy a korongok, mintha két hónap múlva, a vb-n történne meg ez. Kanada előtt még sok mindenben kell fejlődnünk, összeszedettebbnek kell lenni és végig fókuszálni kell mindenkinek. A védekező és a támadójátékon is van mit csiszolni, ezeket fogjuk még tökéletesíteni.”

Az összeállítás Franciaország ellen:
Gasparics, Kreisz, Nooren
Pintér H., Pintér L., Jókai-Szilágyi K.
Kiss, Rónai, Szamosfalvi
Szick, Horváth I., Somogyi

Kiss-Simon, Grkovic
Tóth E., Németh B.
Knee, Fecske

Németh A. (Tóth Zs.)

A  program

február 6., csütörtök  19.30 Norvégia-Magyarország 6-1
február 7., péntek 16.00 Magyarország-Szlovákia 2-1
február 8., szombat 12.00 Magyarország-Franciaország 0-2

A keret

Németh Anikó GK MAC Budapest
Tóth Zsófia GK KMH Budapest
Fecske Maja Ágnes D MAC Budapest
Grkovic Jelena D KMH Budapest
Kiss-Simon Franciska D KMH Budapest
Kreisz Emma D MAC Budapest
Németh Bernadett D MAC Budapest
Tóth Enikő D MAC Budapest
Knee Sarah D KMH Budapest
Gasparics Fanni F MAC Budapest
Horváth Imola F MAC Budapest
Jókai-Szilágyi Kinga F KMH Budapest
Kiss Andrea F MAC Budapest
Nooren Averi F KMH Budapest
Pintér Hanna F MAC Budapest
Pintér Lili F SDE Stockholm (SWE)
Rónai Alexandra F/D MAC Budapest
Somogyi Vivien F KMH Budapest
Szamosfalvi Petra F/D KMH Budapest
Szick Dorka F KMH Budapest

A stáb

Pat Cortina Szövetségi kapitány
Mika Väärälä Edző
Marton Tibor  Edző
Budai Krisztián  Kapusedző
Kis András Videóedző
Dr. Benczenleitner Ottó Erőnléti edző 
Dénes Veronika Rehabilitációs edző
Jasó Judit  Csapatvezető
Szabó Dávid Felszerelés menedzser
Mondl Viktória Sportmasszőr
Dr. Módy Tóbiás Orvos
Kaposi Dávid Média

Gyerehokizni

Válogatott termékek