Vereség Szlovéniától

2019.02.07. 21:39 |
A házigazda 4-1-re győzött a magyar felnőtt férfiválogatott ellen a Bledben zajló Négy Nemzet Tornán.

Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány és stábja döntése értelmében Nagy Gergő volt a csapatkapitány, Benk András és Terbócs István a két helyettes. Rajna Miklós kezdett a kapuban, és Kiss Bence volt a tartalék. Bemutatkozhatott a válogatottban a csatár Szita Donát és Horváth Bálint, a védő Szabó Bence, Scott Macaulay, Fejes Nándor és Kiss Roland. Az első meccsre nem nevezték Kiss Patrikot, Mihály Ákost, Vincze Pétert, Imre Patrikot és Jászai Dávidot. 

Az első percekben a mieink a szlovén harmadban tartották a korongot, de az első nagy helyzet a hazaiak előtt adódott, emberelőnyben Repe lőtt, ám Rajna védett. A magyar kapusnak később is akadt dolga, két lövést is szépen hárított. A harmad feléhez közeledve a magyar együttes beszorult a harmadába, ám a védekezés jól működött. Az első nagy magyar helyzet az újonc Macaulay előtt adódott, Kroselj azonban védett. A játékrész végén egyre többször eljutott az ellenfél kapuja elé a magyar csapat, de gólt Szlovénia szerzett: a második emberelőnyt Sabolic használta ki, és lőtt be egy visszapasszolt korongot.

A második harmadot jól kezdte a magyar csapat, és a kapus hibáját kihasználva Pavuk Attila fülelt le egy korongot, majd átadásából Miskolczi Márk lőtt az üres kapuba. A szlovénok megnyomták a következő emberelőnyt, de nem tudtak betalálni, aztán viszont újra vezetéshez jutottak: Urbas passzát Rodman értékesítette közelről. A mieink az emberelőny alatt nem tudtak veszélyeztetni, a szlovén csapatnak voltak ekkor is lehetőségei. A hajrá aztán jobban sikerült, Pavuk és Nagy Gergő kettő az egyben vihette a korongot, ám ez a helyzet kimaradt.

A harmadik játékrész elején Rajna nagy védéseket mutatott be, emberhátrányban sem nőtt a különbség. Kiegészülve Beczének volt egy lövése, de a kapus fejvédőjét találta el. Nagy iramú volt a meccs, oda-vissza játék alakult ki. Aztán a mieink fórban próbálkozhattak, de igazi ziccer nélkül telt el a két perc. Kiss Roland egy távoli lövéssel lepte meg a kapust, ám ebből sem született gól. A meccs hajrájában a szlovénok egy gyors kontrából újra betaláltak Jeglic révén. Az utolsó percben a mieink a kapust is lehozták, de egy korongvesztés után 4 másodperccel a vége előtt a házigazdák a negyedik góljukat is megszerezték.

Jarmo Tolvanen, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: „Igyekeztünk szoros meccset játszani. Már az első harmadban is egész jól védekeztünk, a másodikra pedig változtattunk egy-két dolgon, és abból lett a legjobb harmadunk: feljavultunk és helyzeteket is teremtettünk. A harmadik harmad is rendben volt, úgyhogy összességében nem lehetek csalódott. Egész jó első meccs volt, péntekre még tovább fiatalítunk csapaton.”

Ivo Jan, a szlovén válogatott szövetségi kapitánya: „Elkövettünk néhány hibát, amiből szerencsére az ellenfél csak egyet használt ki, egyébként pedig elég stabilan játszottunk. Tetszett a fiúk hozzáállása, az első és a második sorunk is energikusan hokizott, úgyhogy elégedett vagyok.

Horváth Bálint: „A sorunknak jól ment a játék, sok helyzetet alakítottunk ki, csak az utolsó löket nem ment be. Reméljük, hogy a következő meccsen a helyzetek is bemennek. A védekező harmadban jobban kell figyelnünk, hogy embereket találjunk magunknak, betartsuk a pozíciót.”

Kiss Roland: Jó érzés, hogy folytatom a családi hagyományt, és a két testvérem után én is válogatott lehetek, ez nagy büszkeség. Gyorsabb volt minden ezen  a szinten, de egy kis idő után egész jól bele tudtunk állni a meccsbe."

Rajna Miklós: „Erős szlovén csapattal találkoztunk, de jól felvettük a harcot ellenük, jól küzdöttünk, végig közel voltunk, de az utolsó lépés hiányzott.”

Benk András: Egy jó csapattal játszottunk, amely gyorsan hokiott. Így is kiegyenlített volt a meccs sokáig, megvoltak a helyzeteink és az esélyünk."

Az összeállítás
Miskolczi-Nagy-Pavuk
Németh-Benk-Szita
Odnoga-Horváth-Terbócs
Becze-Reisz-Sárpátki

Szabó-Macaulay
Vokla-Láday
Garát-Fejes
Kiss R.-Szaller

Rajna (Kiss B.)

Kimaradt: Vincze, Mihály, Kiss P. Imre, Jászai

A program

Február 7., 19:30 Magyarország-Szlovénia 1-4

Február 8., 16:00 Magyarország-Fehéroroszország

Február 9., 16:00 Magyarország-Olaszország

A keret

Kiss Bence

G

DVTK Jegesmedvék

Rajna Miklós

G

MAC Újbuda

Fejes Nándor

D

MAC Újbuda

Garát Zsombor

D

MAC Újbuda

Imre Patrik

D

Fehérvári Titánok

Jászai Dávid

D

FTC-Telekom

Kiss Roland

D

Fehérvári Titánok

Láday Tamás

D

Fehérvár AV19

Macaulay Scott

D

MAC Újbuda

Szabó Bence

D

Fehérvári Titánok

Szaller Márk

D

UTE

Vokla Roland

D

MAC Újbuda

Becze Tihamér

F

SC Csíkszereda

Benk András

F

UTE

Horváth Bálint

F

Rögle BK (SWE)

Kiss Patrik

F

Fehérvári Titánok

Mihály Ákos

F

Fehérvári Titánok

Miskolczi Márk

F

DVTK Jegesmedvék

Nagy Gergő

F

FTC-Telekom

Németh Attila

F

DEAC

Odnoga Mátyás

F

MAC Újbuda

Pavuk Attila

F

FTC-Telekom

Reisz Áron

F

Fehérvár AV19

Sárpátki Tamás

F

Fehérvár AV19

Szita Donát

F

Fehérvár AV19

Terbócs István

F

MAC Újbuda

Vincze Péter

F

UTE

A stáb

Jarmo Tolvanen

Szövetségi kapitány

Majoross Gergely

Másodedző

Szilassy Zoltán

Másodedző

Farkas Tamás

Kapusedző

Kiss Dávid

Videóedző

Dr. Majzik Ernő

Csapatorvos

Sashalmi Tamás

Fizioterapeuta

Nagy József

Felszerelésmenedzser

Imre Lajos

Csapatvezető

Szilágyi Levente

Csapatvezető

Závodszky Szabolcs

Médiamenedzser

Gyerehokizni

Válogatott termékek