Vereség Szlovákiától

2019.03.08. 07:39 |

A magyar csapat az Universiade utolsó csoportmeccsén Szlovákiával találkozott. A meccsen rengeteg volt a kiállítás. A mieink az utolsó harmadot kapott gól nélkül hozták le.

Vas Márton vezetőedző és stábja nem változtatott az összeállításon, Gadácsi János kezdett a kapuban.

Két perc után a mieink kerültek emberelőnybe, de nem tudták kihasználni ezt. A helyzetek száma megegyezett a folytatásban, de az első gólt az ellenfél szerezte: a 9. percben Siska volt eredményes a kapu előteréből. Bő egy perccel később Jendrol növelte a vezetést, távoli lövésébe nem ért bele senki. Később Csikinek és Lőczinek voltak lehetőségei, de a szépítés nem jött össze.

A második harmad elején a mieink igyekeztek nyomást gyakorolni az ellenfélre. A szlovákok a 23. percben fórba kerültek, de csak kapuvasig jutottak ebből. Még egymás után kétszer kellett emberhátrányban védekeznie a magyar együttesnek, de jól oldotta meg a helyzeteket. Közben pedig voltak veszélyes lövések is: Rózsa és Szlama próbálkozását is védte Tomek.

A 35. percben Bacik megszerezte a harmadik szlovák gólt, majd másfél perccel később jött a negyedik is: egy késleltetett kiállítást kihasználva, plusz támadóval a jégen Klema volt eredményes.

Az utolsó harmadban is sok volt a magyar kiállítás, de a védekezés remekül működött. Az 51. percben páros kiállítást ítéltek, de egyik csapat sem tudott élni a négy a négy elleni helyzettel. A hajrában még nyomás alá helyezték a szlovák kaput a magyarok, ám gól nem született.

Vas Márton vezetőedző: „Elfáradtak a srácok, végigmelózták a csütörtöki meccset, aztán 12 óra pihenés után következett az újabb, ezért volt több kiállítás. Le a kalappal előttük, hogy így teljesítettek ennyi pihenő után is. Jól dolgoztak ma is, emberhátrányban nem kaptak gólt. Hullámzó volt a játék a tornán. Az elején megriadtunk attól, hogy ilyen nagy országok ellen játszhatunk, de aztán amikor elfogadták azt, hogy itt vagyunk és van keresnivalónk, akkor beleálltak a munkába, végigdolgozták az utolsó pár meccset, és elégedettek lehetünk a mutatott játékkal.”

Erőss Zoltán: „Vegyes érzelmekkel zárjuk a meccset és az egész tornát. A japánok elleni győzelem után hullámzó volt a teljesítményünk, meccsen belül is. Sokat voltunk most emberhátrányban, de öt az öt ellen helyzeteket alakítottunk ki, bebizonyítottuk, hogy tudunk ellenük játszani. Így vannak pozitívumok is, ennyi kiállítással egy ilyen csapattól 4-0-ra kikapni nem szégyen.”

Turbucz Martin: „Nagy élmény és megtiszteltetés volt, hogy részt vehettünk a tornán. A japánok ellen jól kezdtünk, és sikerült megszerezni az első győzelmet, de utána a következő két meccsen elfelejtettünk dolgozni. Az nagy hiba volt, mert azok hozhatóak lettek volna a játék képét nézve. Az oroszok ellen visszataláltunk a helyes útra, keményen dolgoztunk, de ennyi van a két csapat között. Most is jól melóztunk, mindent megtettünk, az apró hibákat kell kiküszöbölni.”

Összeállítás:
Szlama, Schmál, Könczei
Turbucz, Erőss, Tóth
Csiki, Varga, Czakó
Rózsa, Lőczi, Németh

Bálint, Oroszi
Lakatos, Bernáth
Bukor, Herner
Darabos

Gadácsi (Dobos)
Kimaradt: Ágoston, Inglis

A program

Március 1.: Magyarország–Japán 3-2
Március 3: Egyesült Államok–Magyarország 8-1
Március 5.: Csehország–Magyarország 7-0
Március 7.: Magyarország–Oroszország 0-8
Március 8.: Szlovákia–Magyarország 4-0
Március 11.: Elődöntők
Március 12.: Döntő és bronzmeccs

A keret

No.

Név

Poszt

Klub

25

Dobos Kristóf

G

UNLV (USA)

1

Gadácsi János

G

HK Budapest

20

Ágoston Olivér

G

UTE

2

Bálint Tamás

D

Schiller-Vasas HC

3

Bernáth Milán

D

HK Budapest

4

Bukor Rajmund

D

Schiller-Vasas HC

5

Darabos Krisztofer

D

DEAC

6

Herner Olivér

D

Univ. Of Maine (USA)

7

Inglis Ákos

D

Schiller-Vasas HC

8

Lakatos Levente

D

HK Budapest

9

Oroszi Álmos

D

Schiller-Vasas HC

11

Czakó Barna

F

Schiller-Vasas HC

13

Csiki Attila

F

Schiller-Vasas HC

14

Erőss Zoltán

F

Curry College (USA)

15

Könczei Áron

F

MAC (OB II)

21

Lőczi Árpád

F

MAC U20

12

Németh Árpád

F

HK Budapest

16

Rózsa István

F

Schiller-Vasas HC

17

Schmál Kristóf

F

Schiller-Vasas HC

18

Szlama Dániel

F

Schiller-Vasas HC

24

Tóth Renátó

F

FTC

22

Turbucz Martin

F

Schiller-Vasas HC

23

Varga Tamás

F

Schiller-Vasas HC

A stáb

Vas Márton

Vezetőedző

Gebei Péter

Másodedző

Revák Zoltán

Másodedző

Ágoston Olivér

Fizioterapueta

Speier Kálmán

Felszerelésmenedzser

Végh Benedek

Csapatvezető

Závodszky Szabolcs

Médiamenedzser

Gyerehokizni

Válogatott termékek