Vereség az Egyesült Államoktól

2019.03.03. 09:18 |

Japánt 3-2-re verte a Téli Univerdsiadén szereplő magyar válogatott, ezt követően fogadta ma hajnalban az Egyesült Államok csapatát. Az amerikaiak magabiztosan győztek a magyar fiúk ellen.

Nem kezdtünk jól, a 10. másodpercben már vezettek az amerikaiak, akik ezt követően is folytatták agresszív játékukat, kivédekeztünk több emberhátrányt is, de ennek ellenére a harmad derekára már 3 gólos előnyt szerzett az ellenfelünk. Varga és Könczei tetszetős játéka a harmad vége felé esélyt adott a szépítő gólra, de az ellenfél kapusa állta a sarat. A harmad utolsó percében ismét betalált az ellenfél, így 4-0-ás előnnyel mehettek pihenni a szünetre a felek.

A második harmad sokkal egyenlőbb erők küzdelmét hozta, mint az első, noha Varga előtt ezúttal is volt lehetőség, a gól a fonákjában maradt. Az amerikaiak azonban egy távoli lövéssel tovább tudták növelni vezetésüket. A harmadik harmad első két perce két gyors amerikai góllal kezdődött. Hét góllal vezetett az ellenfél, amikor a záró játékrész közepén Turbucz ment el, centerezését pedig Bálint Tamás lőtte a kapuba. A lefújás előtt 13 másodperccel, az amerikai Kinsella is betalált, megszerezve ezzel csapata nyolcadik, önmaga harmadik találatát. A végeredmény Egyesült Államok- Magyarország 8-1.

Gadácsi János: Nehéz volt a mérkőzés, nem kellő intenzitással álltunk bele az első harmadba, másképpen is alakulhatott volna a meccs, ha jobban kezdünk. A második és a harmadik harmad már sokkal jobb volt, kíváncsi vagyok, hogy a stáb hogyan fogja értékelni a videóelemzés után a teljesítményünket. Nagyon intenzív és gyors játékot játszott az ellenfél, engem az óriási sebességük volt, ami leginkább meglepett, ennek volt köszönhető a kialakult eredmény. Van egy napunk pihenni a csehek ellen, össze kell szednünk magunkat és mindent ki kell tenni a pályára, amit csak tudunk.

Bálint Tamás: Nagy élmény volt a mérkőzés a vereség ellenére is. Rosszul kezdtük a mérkőzést, a második harmad második fele volt, mire fel tudtuk venni az iramot. Innentől tudtuk játszani a saját játékunkat, de voltak hibák, amiket kihasznált az ellenfél. Örülök, hogy tudtunk gólt lőni, de az eredménnyel nem vagyok elégedett.

Erőss Zoltán: Az eredmény nem tükrözi a valós különbséget, ennyivel nem voltak jobbak. Ismerem a szintet ahol játszanak, egyik volt csapattársaim is pályára lépett ma. Tudtuk, hogy mit fognak játszani, de nem tudtuk felvenni velük az iramot. El kell felejteni a mai meccset, sokkal fókuszáltabban kell játszani. Volt ma egy jó 20-25 percünk, ezt kell folytatnunk a következő meccsen is.


Március 1.: Magyarország-Japán 3-2
Március 3: Egyesült Államok-Magyarország 8-1
Március 5.: Csehország-Magyarország 06:30
Március 7.: Magyarország-Oroszország 10:00
Március 8.: Szlovákia-Magyarország 03:00
Március 11.: Elődöntők
Március 12.: Döntő és bronzmeccs

A keret

No.

Név

Poszt

Klub

25

Dobos Kristóf

G

UNLV (USA)

1

Gadácsi János

G

HK Budapest

20

Ágoston Olivér

G

UTE

2

Bálint Tamás

D

Schiller-Vasas HC

3

Bernáth Milán

D

HK Budapest

4

Bukor Rajmund

D

Schiller-Vasas HC

5

Darabos Krisztofer

D

DEAC

6

Herner Olivér

D

Univ. Of Maine (USA)

7

Inglis Ákos

D

Schiller-Vasas HC

8

Lakatos Levente

D

HK Budapest

9

Oroszi Álmos

D

Schiller-Vasas HC

11

Czakó Barna

F

Schiller-Vasas HC

13

Csiki Attila

F

Schiller-Vasas HC

14

Erőss Zoltán

F

Curry College (USA)

15

Könczei Áron

F

MAC (OB II)

21

Lőczi Árpád

F

MAC U20

12

Németh Árpád

F

HK Budapest

16

Rózsa István

F

Schiller-Vasas HC

17

Schmál Kristóf

F

Schiller-Vasas HC

18

Szlama Dániel

F

Schiller-Vasas HC

24

Tóth Renátó

F

FTC

22

Turbucz Martin

F

Schiller-Vasas HC

23

Varga Tamás

F

Schiller-Vasas HC

A stáb

Vas Márton

Vezetőedző

Gebei Péter

Másodedző

Revák Zoltán

Másodedző

Ágoston Olivér

Fizioterapueta

Speier Kálmán

Felszerelésmenedzser

Végh Benedek

Csapatvezető

Závodszky Szabolcs

Médiamenedzser

Gyerehokizni

Válogatott termékek