Végleges a magyar válogatott vb-kerete

2019.04.27. 14:00 |
A szakmai stáb eldöntötte, hogy melyik két hálóőrt nevezze a nur-szultani divízió 1/A csoportos világbajnokságra, és hogy ki legyen a vészkapus.

Majoross Gergely megbízott szövetségi kapitány és segítői úgy határoztak, hogy Bálizs Bence és Vay Ádám lesznek a magyar válogatott kapusai a kazahsztáni tornán. Rajna Miklósra vészkapusként számítanak, aki továbbra is részt vesz a csapat edzésein, benevezésére és bevetésére azonban csak a két hálóőr esetleges sérülésekor kerülhet sor. Amennyiben a sérülés miatt a keretből törölt kapus felépül, a szabályok szerint akkor sem térhet vissza a csapatba.

Bálizs Bence a 2010/11-es szezonban mutatkozott be a válogatottban, eddig összesen 7 világbajnoki mérkőzésen, valamint 3 olimpiai selejtezőn védett. Válogatottságainak száma 61, ezeken 1 alkalommal gólpasszt is jegyzett. Ez a negyedik világbajnokság, amelyen részt vehet. Bálizs Bence egyebek közt tagja volt a 2015-ös krakkói világbajnokságon a feljutást kiharcoló magyar válogatott keretének.

Vay Ádám debütálása a nemzeti csapatban későbbre, a 2015/16-os idényre datálható. 8 vb-mérkőzése van, ezek közül 3-szor a 2016-os A csoportos világbajnokságon szerepelt. Vay összesen 23-szor volt válogatott, ez lesz a harmadik vb-je, amelyek közül az első a szenpétervári volt.

Rajna Miklós a 2009/10-es szezonban kezdett a nagyválogatottban, 14 vb-meccse van, ezek közül 4-re az elit-vb-n került sor 2016-ban. 2 alkalommal olimpiai selejtezőn is szerepelt. Rajna 83-szoros válogatott, 6 világbajnokságra nevezték, a 2015-ös krakkói válogatott első számú kapusa volt.

Farkas Tamás kapusedző így nyilatkozott a döntésről: "Az elmúlt öt hétben nagyon sokat tudtunk dolgozni. Jégen elsősorban olyan dolgokkal kezdtünk, amelyekre a kluboknál az elmúlt hónapokban talán nem volt annyi idő. Előbb az alapdolgokat vettük át, majd folyamatosan, szisztematikus munka nyomán jutottunk el oda, hogy azokat a meccsszituációkat gyakoroljuk, amelyek többször előfordulhatnak majd. Mindemellett szárazon is az erőnléti edzővel folyamatosan konzultálva speciális erőnléti képzést tartottunk a kapusoknak. Ugyanígy számos videós elemzésen vettek részt, beleértve az edzés közbeni és a felkészülési mérkőzéseken látott szituációk áttekintését. Valamennyi behívott kapusunk megkapta a lehetőséget, mindannyiukról elegendő információnk keletkezett ahhoz, hogy el tudjuk dönteni, kiknek szavazzunk bizalmat."

A vb magyar érdekeltségű programja

április 29., hétfő, 8:30: Magyarország–Dél-Korea
április 30., kedd, 15:30: Fehéroroszország–Magyarország
május 2., csütörtök, 8:30: Litvánia–Magyarország
május 3., péntek, 15:30: Magyarország–Szlovénia
május 5., vasárnap, 15:30: Kazahsztán–Magyarország 

A keret

Bálizs Bence

G

MAC Újbuda

Rajna Miklós

G

MAC Újbuda

Vay Ádám

G

DVTK Jegesmedvék

Macaulay Scott

D

MAC Újbuda

Pozsgai Tamás

D

MAC Újbuda

Stipsicz Bence

D

Fehérvár AV19

Szabó Dániel

D

Fehérvár AV19

Szirányi Bence

D

DVTK Jegesmedvék

Varga Arnold

D

UTE

Wehrs Kevin

D

Tölzer Löwen (GER)

Bartalis István

F

Schwenningen (GER)

Benk András

F

UTE

Bodó Christopher

F

MAC Újbuda

Erdély Csanád

F

Fehérvár AV19

Galló Vilmos

F

Timra

Hári János

F

Fehérvár AV19

Magosi Bálint

F

DVTK Jegesmedvék

Nagy Gergő

F

FTC-Telekom

Nagy Krisztián

F

MAC Újbuda

Sarauer Andrew

F

Fehérvár AV19

Sofron István

F

Fehérvár AV19

Terbócs István

F

MAC Újbuda

Vas János

F

DVTK Jegesmedvék

A stáb

Jarmo Tolvanen

Szövetségi kapitány

Majoross Gergely

Másodedző

Szilassy Zoltán

Másodedző

Farkas Tamás

Kapusedző

Kiss Dávid

Videóedző

Nagy Ákos

Erőnléti edző

Dr. Majzik Ernő

Csapatorvos

Bagonya Imre

Fizioterapueta

Sashalmi Tamás

Fizioterapeuta

Nagy József

Felszerelésmenedzser

Imre Lajos

Csapatvezető

Szilágyi Levente

Csapatvezető

Závodszky Szabolcs

Médiamenedzser

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV