Véget ért a női klubszezon

2020.03.04. 08:00 |

A KMH Budapest három trófeával zárta az idényt.

A női bajnokságot a KMH Budapest nyerte a 2019-2020-as szezonban. Az együttes veretlenül zárta az alapszakaszt, majd a MAC Budapest Marilyn elleni döntő első meccsén a Kisstadionban hosszabbítás után 4-3-ra győzött, aztán a Tüskecsarnokban is diadalmaskodott 6-3-ra. Az újbudai csapat sorozatban hatodszor lett magyar bajnok. A harmadik helyen az FTC-Telekom végzett. A gól- és pontkirály Huszák Alexandra lett.

Az Elite Women’s Hockey League-ben (EWHL) is a KMH végzett az élen. A február 29-én és március 1-jén rendezett karintiai négyes döntőben Mika Väärälä együttese 2-0-ra nyert a kazah Almaty ellen, majd a fináléban 2-1-re verte a MAC-ot. A győztes találatot Huszák Alexandra szerezte. A KMH ezzel megvédte címét a sorozatban.

Az EWHL All Star csapatába bekerült Huszák mellett a MAC-os Tóth Enikő és Gasparics Fanni. Utóbbi játékos, a MAC csapatkapitánya lett a pont- és a gólkirály. A sorozat legjobb kapusa a védési hatékonyság alapján Nehring Stephanie (KMH) lett.

A KMH a másik nemzetközi sorozatot, az EWHL Supercupot is megnyerte. A decemberi budapesti négyes döntőben a Vienna Sabres legyőzése után a német Planegget szétlövéssel verték. Szamosfalvi Petra az utolsó másodpercekben egyenlített, majd a büntetők során Valerie Lamenta kapus remekelt. A KMH ezzel története során először nyerte meg mindhárom sorozatot egy szezonban.

A MAC a nemzetközi sorozatokban újoncként indult, és az EWHL alapszakaszát megnyerte, úgy, hogy rendes játékidőben nem kapott ki. Fodor Zoltán csapata január végén a KMH-t is legyőzte a Tüskecsarnokban. Az együttes végül az EWHL-ben második, az EWHL Supercupban negyedik lett.

Az osztrák ligában, a DEBL-ben a KMH második csapata indult, és ezüstérmes lett, a fináléban a Neuberg bizonyult jobbnak. A MAC az elődöntőig jutott, az FTC pedig nem került a rájátszásban.

A hazai U25-ös bajnokság még zajlik, hamarosan lezárul a középszakasz és kezdődik a rájátszás.

Gyerehokizni

Válogatott termékek