Idén még hibátlan a Vasas

2019.01.07. 22:39 |
A Brassó kétgólos hátrányból felállva szétlövésben nyert az FTC ellen, míg a Vasas a Tüskecsarnokban diadalmaskodott, és sorozatban harmadszor nyert.

FTC-Telekom–Corona Brasov 2-3 (1-0, 1-1, 0-1, 0-0, 0-1) – szétlövés után

A tévés rangadón mindkét együttes vereség után próbált javítani. Szerencsés góllal szerzett vezetést a Fradi, Nagy Gergő lövése becsúszott Tőke Zoltán-László lába mellett a kapuba a 7. percben. A brassóiaknak is voltak lehetőségeik az első felvonásban, de nem tudták bevenni Arany Gergely kapuját.

A második harmad elején Tóth Richárd növelte az FTC előnyét, de erre bő egy perccel később emberelőnyből válaszoltak a vendégek, Lidhammar szépített. A Brassó aztán a harmadik játékrész elején egyenlíteni is tudott Péter Balázs góljával. Ez a periódus feszülten zajlott, a vendégek meg nem adott gól miatt reklamáltak, és egymást érték a kiállítások, így a Fradi kettős emberelőnyben játszhatott majdnem hét percig, ám nem tudott betalálni.

A ráadásra is áthúzódtak a kiállítások, de a hazaiak képtelenek voltak ezt kihasználni. A meccs végül szétlövésben dőlt el, ez pedig a Brassónak sikerült jobban: ketten is belőtték a büntetőt, az FTC-től viszont senki, így a Farkasok két pontot elvittek Pesterzsébetről.

Hokiklub Budapest–Schiller-Vasas HC 0-3 (0-0, 0-1, 0-2)

A két sereghajtó mérkőzésén több MAC-játékos is szerepelt a Vasasban, Odnoga Mátyás először játszott az Erste Ligában ebben a szezonban.

Az első harmad a hazaiaké volt, nagy fölényben játszottak, de Tóth Károly, a Vasas kapusa valamennyi lövést védte. A második játékrészben már a vendégek is aktívabbak voltak, és Bödök Bence góljával a vezetést is megszerezték a 38. percben.

Az utolsó harmadban a Vasas magabiztosan játszott, a védekezés továbbra is jól működött, és Szlama Dániel a 45. percben növelte a különbséget nagy lövéssel, majd két gólpassza után Odnoga is betatált, egy kipattanót értékesítve.

A Vasas legutóbbi három találkozóját megnyerte, először nem kapott gólt az idényben, és visszaelőzte a Hokiklubot.

(Fotó: Vasas)

Gyerehokizni

Válogatott termékek