Változások a férfiválogatott keretében

2024.04.15. 16:00 |

Keddtől már Székesfehérváron folytatja a felkészülést a magyar csapat a divzió 1/A világbajnokságra.

A lengyelországi mérkőzések után néhány helyen változott a magyar férfiválogatott kerete. Seregély Máté az Erste Liga-döntőben összeszedett sérülése miatt nem tud csatlakozni. A csapat két kapussal, Bálizs Bencével és Horváth Dominikkal folytatja a felkészülést, Farkas Rolandnak megköszönte az eddigieket a stáb, ő a vésztartalék. Garát Zsombor, Erdély Csanád és Sofron István később érkezik.

A munka április 16-án, kedden folytatódik, immáron Székesfehérváron, az Alba Arénában. Az újabb edzések után április 19-én és 20-án az A csoportos Norvégiával találkoznak a mieink az új csarnok hivatalos megnyitóján.

A magyar csapat április 22-én utazik el Bolzanóba, és még egy meccset játszik a vb rajtja előtt: 23-án, kedden este Meranóban az olasz együttes lesz az ellenfél a főpróbán. A divízió 1/A vb április 28-án indul, az első ellenfél Japán lesz. Ezt követően sorrendben a dél-koreai, a romániai, az olasz, majd a szlovén csapattal játszanak a mieink. Az elitbe az első kettő jut fel.

A vb után, május 7-én Kanada ellen zárja a szezont a magyar csapat az MVM Dome-ban.

A második hét:

Kapusok: Bálizs Bence (Sparta Sarpsborg, norvég), Horváth Dominik (Hydro Fehérvár AV19)

Hátvédek: Falus Ádám (FEHA19), Fejes Nándor (Gyergyói HK), Hadobás Zétény (Visby/Roma, svéd), Horváth Milán (Briancon, francia), Kiss Roland (Hydro Fehérvár AV19), Nilsson Henrik (Hydro Fehérvár AV19), Ortenszky Tamás (Martigny, svájci), Stipsicz Bence (Hydro Fehérvár AV19), Szabó Bence (BJAHC)

Csatárok: Ambrus Gergő (Hydro Fehérvár AV19), Galló Vilmos (Linköping, svéd), Hári János (Hydro Fehérvár AV19), Horváth Bálint (Briancon, francia), Mihály Ákos (Hydro Fehérvár AV19), Nagy Krisztián (BJAHC), Nemes Márton (Mora, svéd), Németh Kristóf (Hydro Fehérvár AV19), Papp Kristóf (Northern Michigan University, amerikai), Sárpátki Tamás (Gyergyói HK), Sebők Balázs (Iserlohn, német), Terbócs István (Hydro Fehérvár AV19), Varga Balázs (JYP, finn)

A stáb:

Don MacAdam szövetségi kapitány, Szilassy Zoltán másodedző, Kiss Dávid másodedző, Ladányi Balázs másodedző, Daniel Goller kapusedző, Dr. Rybaltovszky Henrik csapatorvos, Antal Dénes fizioterapeuta, Hubay Zsombor fizioterapueta, Nagy József felszerelés-menedzser, Ács Ferenc erőnléti edző, Puskás Sándor erőnléti edző, Závodszky Szabolcs technikai koordinátor, Németh Gergely sportpszichológus, Szilágyi Levente csapatvezető, Végh Benedek szakági vezető, Bóta Márton sajtó