Utánpótlás-válogatott meccsekkel indult a székely-magyar hokigála

2018.05.01. 00:26 |
Április 30-án a magyar és a székely U15-ös és U16-os válogatottaké volt a főszerep a csíkszeredai székely-magyar hokigálán, május elsején a szenior válogatottak csapnak össze egymással a Vákár Lajos Műjégpályán.

Hétfőn a magyar és a székely U15-ös illetve U16-os válogatott is kétszer mérkőzött meg egymással. A fiatalabb korosztály délelőtti meccsén Székelyföld nyert szoros csatában 4–3-ra, délután azonban Magyarország 5–1-es győzelemmel hagyta el a jeget.

Az idősebbek kora délutáni meccsén a 3–3-as rendes játékidő után a székelyek szétlövésben 4–3-ra nyertek, az esti, rendkívül gólgazdag találkozón 4–2-es hátrányból fordítva, 8–6-ra diadalmaskodtak a magyar csapat ellen. 

A két korosztály vasárnap harmadszor is összecsap egymással, az U15-ösök magyar idő szerint 9 órakor, az U16-osok délben lépnek jégre. A mérkőzések a Székely Jégkorong Akadémia Facebook-oldalán követhetők. 

Az első napi mérkőzésekről az edzői értékelések az szjra.ro honlapján olvashatók. 

A székely-magyar jégkorongünnep második napján gazdag program várja az érdeklődöket, magyar idő szerint 17:30-tól pedig összecsap Székelyföld és Magyarország szenior válogatottja is. Mindkét oldalon jól ismert neveket fedezhetünk fel, íme a keretek:

Székelyföld: Molnár Szabolcs, Adorján Attila, Onodi Ottó, Ruczuj Gellért, Szakács Szabolcs (kapusok), Papp Szabolcs, Farkas Tamás, Gecse Hugó, Salló Alpár, Nagy Csaba, Ferencz-Csibi Róbert, Baróti Zsolt, Becze Tihamér, Részegh Tamás, Moldován Ervin, Antal Zsombor, Sárpátki Tamás, Reisz Áron, Szabó Pál Krisztián, Fodor Csanád, Biró Tamás, Rokaly Szilárd, Borsos Attila, Csergő Hunor, Barabás Sándor László 
Stáb: Basa János, Gál Sándor, Biró Ignác (edzők), Vargyas László, Ráduly Róbert Kálmán (csapatvezetők)

Magyarország: Szuper Levente, Duschek Dávid (kapusok), Orbán Attila, Mestyán István, Horváth András, Tokaji Viktor, Szélig Viktor, Lencsés Tamás, Hegyi Ádám, Pozsgai Tamás, Varga Arnold, Miskolczi Márk, Ritó László, Tóth Richárd, Odnoga Mátyás, Szilassy Zoltán, Ladányi Balázs, Borbás Gergely, Vas Márton, Galló Vilmos
Stáb: Kercsó Árpád, Berényi Norbert (edzők), dr. Jobbágy Lajos (csapatorvos), Sipos Levente (csapatvezető).

Játékvezetők:
Nagy Attila, Ladányi Patrik, Györgyicze Levente és fia, Györgyicze Zsolt

A május elsejei program:
11.00–18.00 óra: hokisarok gyerekeknek
11.00: történelmi pillanatok a képernyőn: A mi Szapporónk
12.00: a Dévai Szent Ferenc Alapítvány otthonaiban élő gyerekek műsora

12.40: panelbeszélgetés: A korisulitól az U23-ig
13.10: panelbeszélgetés: Székely olimpikonok (meghívottak: Antal Előd, Gál Sándor, Basa János és Kalamár Sándor)
13.40: a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes előadása
14.10: Hajrá Szereda! – Becze Zoltán filmje

15.00: panelbeszélgetés: Székely bajnokok (meghívottak: Takács István, Hozó Levente, Elekes Levente, Papp Szabolcs, Fodor Csanád)
15.30: a kosteleki Szellő néptánccsoport előadása
16.20: fel-le-ki-beUgró – improvizációs játék a Csíki Játékszín művészeivel

17.20: panelbeszélgetés: Székely hokimecénások (meghívottak: Csató Kovács Imre, Becze Tibor és Bencze Attila).

18.00: Székely-magyar jégkorong gála
21.00: tombolasorsolás
21.30: a székelyudvarhelyi Friday Rehab koncertje

A gálamérkőzésre három árkategóriájú helyjegy váltható: a VIP lelátóról (F-szektor) 150, illetve 80 lejes jegy megvásárlásával követhető a mérkőzés, a csarnok többi ülőhelyét 20 lejes jeggyel lehet elfoglalni.

Belépők elővételben a bilete.ro oldalon kaphatók. A szabadon maradt helyekre a mérkőzés előtt, a helyszínen már csak feláras, azaz 25, 100, illetve 200 lejes jegyek válthatók.

Forrás: szekelyhon.ro

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV